Moja właśnie tez preferuje tylko jedna piers. Drugiej wogole nie toleruje. A teraz dodatkowo z tej lepszej piersi tez malo pokarmu. Dzis kolejna próba dostawienia i chwila karmienia a potem krzyk bk glodna. Wiec musiało wjechać mm. Jutro będziemy działać z laktatorem i pobudzać. + herbatki. Może uda się na nowo pobudzić laktacje i zacząć mala znowu karmic piersia. Mam nadzieje ze ten kryzys jest związany ze stresem i nerwami przez pobyt w szpitalu... dzis wrocilysmy do domu wiec mam nadzieje ze bedzie lepiej@olga.1 - może Malutka też po prostu na piersi się uspakaja? Zobacz ile Ty Bidulko masz nerwów i stresów w sobie. Ona to czuje i przecież świat to dla niej szalenie nowe i stresujące miejsce. A Twoje piersi, Twoje bicie serca są dla niej dobrą okazją do uspokojenia się. Dla dziecka pierś mamy to nie tylko pokarm, ale i smoczek.
Moja córka np denerwowała się przy piersi, bo lubiła pić w określony sposób, preferowała jedną pierś. Tych problemów i przyczyn zniecierpliwienia przy piersi może być sporo.