to mój wcześniak od małego miał problem z Fe. w szpitalu na wypisie dostał actiferol Fe start jest super w badaniachDziewczyny, a ja sie podziele naszym zmaganiem z anemia-moze komus sie przyda, bo podobno w okolicy 3 miesiaca dzieci maja problem z hemoglobina. My od 1,5 miesiaca walczylismy-juz miala byc przetaczana krew. Bralismy rozne zelazo i ciagle hemoglobina leciala w dol, maly mial zatwardzenia i rzadko kupke w wielkich bolach, az w koncu dostalismy Ferrum lek i z dnia na dzien sie kupki wyregulowaly, to zelazo nawet chetnie lyka i po 2 tygodniach znaczaca poprawa w morfologii, wiec jakby co, to polecam.
reklama
marta18691
Fanka BB :)
U nas raczej gladkie sa jak musztardajak u Was maluszki robią kupkę w sensie gładko? Myślałam, że to przejdzie ale jak robi kupę to napręża jak dorosły z zatwardzeniem aż cały się czerwony robi. No i oczywiście kupa mięsa a jak to u Was wgląda?
Czasem się zdarza przy karmieniu więc jak mocno się napręża to zwraca to co wypijeboje się normalnie go rano karmić bo właśnie zawsze rano robi kupę.
U nas juz coraz rzadziej meczy sie z kupa. Raczej wychodzi bez problemow. Czasami sie zdarza ze np prawie caly dzien nie zrobi i wtedy fajtycznie marudzi az ja pusci. Na bąki tez w koncu przestala zwracac uwagejak u Was maluszki robią kupkę w sensie gładko? Myślałam, że to przejdzie ale jak robi kupę to napręża jak dorosły z zatwardzeniem aż cały się czerwony robi. No i oczywiście kupa mięsa a jak to u Was wgląda?
Czasem się zdarza przy karmieniu więc jak mocno się napręża to zwraca to co wypijeboje się normalnie go rano karmić bo właśnie zawsze rano robi kupę.
Ale jestem mega ucieszona moje dziecko poraz pierwszy zjadło 150 ml
tak wiem Wasze pewnie tyle wcinają ale mój dotychczas max 120 ml na raz, no i obowiązkowo co 2-3h może jak zacznie więcej jeść to z mniejszą częstotliwością
choćby w nocy 
G
gość _199
Gość
Nie licz na toAle jestem mega ucieszona moje dziecko poraz pierwszy zjadło 150 mltak wiem Wasze pewnie tyle wcinają ale mój dotychczas max 120 ml na raz, no i obowiązkowo co 2-3h może jak zacznie więcej jeść to z mniejszą częstotliwością
choćby w nocy
![]()
nie mogę się doczekać dnia aż prześpię 6h ciągiemNie licz na to![]()
Ja juz zapomnialam co to sen 4h ciagiem .... 3tez rzadko, zazwyczaj pobudka co 2-2,5hnie mogę się doczekać dnia aż prześpię 6h ciągiem![]()
Ooo jednak sobie dalaWczoraj mialysmy drugie szczepienia i od tej pory mala ma czas cyca. Dzisiaj to upomina sie mniej wiecej co godzine, przutula, zasypia... a nie daj Boże ja odłoże...cyc w buzi i nie da sobie wyciagnac
![]()
reklama
G
gość _199
Gość
Mój przesypiał i przez skok się skończyło. W dodatku cycki przywykły że nie mają tyle produkować mleka w nocy i kilka dni się denerwowałnie mogę się doczekać dnia aż prześpię 6h ciągiem![]()