reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Sylwunia bardzo się cieszę. Baaaardzo!!!! ❤❤❤
Podłączam się do porad dotyczących zmiany lekarza...

Bylam dziś na wizycie i też zobaczyłam mój mały skarbik❤Wszystko jest w porządku 🙂Waham się tylko czy robić badania prenatalne. Jestem po 35 roku życia więc pdoktor mnie namawia ale jak miałoby być coś nie tak i tak chce to dziecko ze wszystkim takie jakie będzie więc zastanawiam się po co jest to badanie?
Jak dziecko miałoby być chore i tak się o tym dowiemy w swoim czasie. Tak więc mam moralną rozkmine...
Mi z dniem powrotu do pracy minęły mdłości. Jakiś cud! Pozostała senność zmęczenie. Właśnie się szykuje do spania😉
A jak u Was? Ciekawi mnie szczególnie jak sobie radzicie w pracy z tak małą ilością energii..
Miłego wieczoru!! :)

To już zależy od Ciebie, tym bardziej że mimo wszystko będziesz chciała ur a o tym że dziecko będzie chore czy zdrowe na 100% to się dowiesz jak urodzisz ☺
Ale zawsze możesz zrobić 😊

reklama
Ale milo czytać same pozytywne wiadomości dziewczyny ! Oby tak do samego konca 😁
Nauka z tego taka że nie można się zbyt szybko poddawać, lekarze chyba przez swoją pracę i to co widzieli są trochę nadto sceptyczni (nie wszyscy oczywiście😜)

Gratuluje bliźniaków - podwójne szczęście! nie ma co się stresować na zapas 👣👣

Co do migreny - biorę apap jak tylko się zaczyna bo jak się rozkręci to dzień wyjęty z życia 😵😵

Ewq9 rośnie kruszyna ! Ekstra zdjęcie ! Będzie pamiatka 😁
czyli apap moge brac normalnie? Nie zaszkodzi?

Nic mi nie powiedziała ani wymiarów ani niczego. Nawet czy to serduszko bije. Tragedia z tymi lekarzami
Ja bym na Twoim miejscu poszła do innego lekarza, nawet zanim zrobisz te wszystkie badania.
Najlepiej do jakiegoś konkretnego z polecenia... Ja jak poszłam to lekarz mówił mi wszystko po kolei, nawet nie musiałam pytań zadawać.
Oprócz tego, że widziałam, to słyszałam jak bije serduszko 🙂🙂🙂

Sylwunia bardzo się cieszę. Baaaardzo!!!! [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Bylam dziś na wizycie i też zobaczyłam mój mały skarbik[emoji3590]Wszystko jest w porządku [emoji846]Waham się tylko czy robić badania prenatalne. Jestem po 35 roku życia więc pdoktor mnie namawia ale jak miałoby być coś nie tak i tak chce to dziecko ze wszystkim takie jakie będzie więc zastanawiam się po co jest to badanie?
Jak dziecko miałoby być chore i tak się o tym dowiemy w swoim czasie. Tak więc mam moralną rozkmine...
Mi z dniem powrotu do pracy minęły mdłości. Jakiś cud! Pozostała senność zmęczenie. Właśnie się szykuje do spania[emoji6]
A jak u Was? Ciekawi mnie szczególnie jak sobie radzicie w pracy z tak małą ilością energii..
Jeśli miałoby coś nie tak to badanie pozwoli Ci przemyśleć kwestię doboru specjalistycznego szpitala, przygotowania personelu na ewentualne komplikacje lub w celu wykonania dodatkowych badań :)
Kiedy ewentualna wada zostałaby wykryta podczas porodu wtedy tracisz być może cenny czas. Takie jest moje zdanie w tym temacie :)
Pokasowało mi cytaty :) biorę się za odpisywanie :)

Sylwunia bardzo się cieszę. Baaaardzo!!!! ❤❤❤

Bylam dziś na wizycie i też zobaczyłam mój mały skarbik❤Wszystko jest w porządku 🙂Waham się tylko czy robić badania prenatalne. Jestem po 35 roku życia więc pdoktor mnie namawia ale jak miałoby być coś nie tak i tak chce to dziecko ze wszystkim takie jakie będzie więc zastanawiam się po co jest to badanie?
Mi z dniem powrotu do pracy minęły mdłości. Jakiś cud! Pozostała senność zmęczenie. Właśnie się szykuje do spania😉
Ja tez się zastanawiałam ale dowiedziałam się że jeśli wykryje się jakieś wady to można je we wczesnym etapie "skorygować", zacząć leczenie żeby je zminimalizować, więc chyba warto 🤔 ale to Twoja decyzja, kilka lat temu tylko niewielki % robił i jakoś żyli🙃 w poprzedniej ciąży nie robiłam i mam zdrowego synka

A co do pracy... u mnie to zależy od dnia raz lepiej raz gorzej... A praca w różnych godzinach, dziś np. do 22 i do 6 rana pod telefonem 📲 chyba czas powiedzieć kadrze- czekam tylko do środy (USG) i jeśli będzie wszystko ok to się ujawnimy 😜
A u Was w pracy już wiedzą ? Któraś jest już na zwolnieniu ?

A co do pracy... u mnie to zależy od dnia raz lepiej raz gorzej... A praca w różnych godzinach, dziś np. do 22 i do 6 rana pod telefonem 📲 chyba czas powiedzieć kadrze- czekam tylko do środy (USG) i jeśli będzie wszystko ok to się ujawnimy 😜
A u Was w pracy już wiedzą ? Któraś jest już na zwolnieniu ?

Ja jestem na zwolnieniu. Narazie na miesiąc i mam nadzieję, że tyle wystarczy :D Wysłała mnie ze względu na plamienia i pracuje po 12 godzin dzień noc, więc też męczące. No i warunki niebezpieczne. W ogóle to jest to moja pierwsza ciąża i jeszcze dobrze się nie zorientowalam ale czy pracodowaca będzie mi musiał zmienić stanowisko? Wiecie może coś na ten temat? Chciałabym już wrócić do pracy

Wracając jeszcze do prenatalnych - poniżej link do informacji na temat badań NIFTY.
2 lata temu znajoma płaciła ok 2400 zł. Oczywiście na zlecenie lekarza, który ją prowadził.
Pamiętam też, że te testy dają 99% pewności.
Badania wykonywane były w laboratorium w Kanadzie, a w momencie popełnienia przez nich błędu, czyli gdyby dziecko urodziło się chore mieli zapłacić chyba 30tys euro odszkodowania.

reklama
Dziewczyny na ból głowy to 1g paracetamolu (można co 6h powtarzać, w ciąży bezpiecznie) 2szkl wody, chwilą odpoczynku, próba wyciszenia i pamiętajcie o siusianiu. Niby nic, i ciezerne ponoć co chwilę chodzą z moczem, ale to ważne ;) amolu nie testowalam na sobie, więc się nie wypowiem, ale to był ulubiony lek mojego dziadka

@Honest11 Pracodawca w miarę swoich i Twoich możliwości powinien dostosować Ci stanowisko pracy zgodnie z wymogami dla ciężarnych, ale różnie to bywa w praktycw. Ja nie mam takiej możliwości i już jestem na l4. Dzisiaj byłam pozałatwiać kilka papierowych spraw i tak mi tam było dobrze :) no ale trudno, będę od czasu do czasu odwiedzać

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry