reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

No ja zawsze używałam 0-6z z elmex nie wiedziałam że są jakieś odmiany inne🤣
są ta co @kinga001 kupiła ma 1000 ppmF czyli zgodnie zaleceniami Polskiego Towarzystwa Stomatologii Dziecięcej są jeszcze 500 ppmF bezsensu nie efektywne to lepiej wcale nie podawać fluoru😂

edit ta druga na zdj ma tragiczny też skład

Załączniki

• D501EA5E-C255-4BE0-8C99-51E4BBF26991.jpeg
    D501EA5E-C255-4BE0-8C99-51E4BBF26991.jpeg
    135,6 KB · Wyświetleń: 80
Ostatnia edycja:
reklama
Przecież ta, której zdjęcie wrzuciła @kinga001 to jest ta Elmex, o której ja mówię 😂 i skład ma ten sam, w składzie sorbitol i sacharyna. W ogóle co ma fluor do cukru? 😂
no właśnie tej samej pasty są dwa składy spójrz na zdj które wkleiłam i ta gorsza ma 500 ppmF o to mi chodziło dlatego trzeba uważać
jak masz to co Kinga wrzuciła 👍

Załączniki

• 74ED48FD-4AF6-4838-8B67-E9824408F5AF.jpeg
    74ED48FD-4AF6-4838-8B67-E9824408F5AF.jpeg
    135,6 KB · Wyświetleń: 89
Przecież ta, której zdjęcie wrzuciła @kinga001 to jest ta Elmex, o której ja mówię 😂 i skład ma ten sam, w składzie sorbitol i sacharyna. W ogóle co ma fluor do cukru? 😂
Szkoda życia na takie analizowanie. Dziecka nie można odizolować od wszystkich zagrożeń, koniec końców zaraz dzieci będą uczulone na wszystko bo wszystkiego się unika.. Dzisiaj Hania zjadla piasek z plaży, pewnie sraja tam koty. Niestety tak uczą się dzieci świata. Jeżeli wszystkiego się zabroni to będą miały zaburzenia sensoryczne. Tu nad jeziorem piore jej ciuchy w normalnym proszku i zyje 😀chemia? Pewnie, że tak niestety wszystko jest chemia

no właśnie tej samej pasty są dwa składy spójrz na zdj które wkleiłam i ta gorsza ma 500 ppmF o to mi chodziło dlatego trzeba uważać
jak masz to co Kinga wrzuciła 👍
Ja jeszcze nie kupowałam, ale wszędzie widzę, że ta 0-6 lat ma 500ppm, widocznie taka jest norma dla niemowląt albo tyle jest w nowszej wersji a to 1000ppm już powycofywali 🤷 nie wiem, ale nie ma też co szaleć z tym fluorem, jak jest 500ppm znaczy, że starczy 😂

są ta co @kinga001 kupiła ma 1000 ppmF czyli zgodnie zaleceniami Polskiego Towarzystwa Stomatologii Dziecięcej są jeszcze 500 ppmF bezsensu nie efektywne to lepiej wcale nie podawać fluoru😂

edit ta druga na zdj ma tragiczny też skład
E to ja nie wiem jak to jest z tymi pastami, bo ja wszędzie gdzie widzę tą 0-6 to z tym krótkim składem i 500ppm 😱 może zmienili skład i teraz aktualny jest ten krótki, ale z 500ppm 🤷

reklama
Szkoda życia na takie analizowanie. Dziecka nie można odizolować od wszystkich zagrożeń, koniec końców zaraz dzieci będą uczulone na wszystko bo wszystkiego się unika.. Dzisiaj Hania zjadla piasek z plaży, pewnie sraja tam koty. Niestety tak uczą się dzieci świata. Jeżeli wszystkiego się zabroni to będą miały zaburzenia sensoryczne. Tu nad jeziorem piore jej ciuchy w normalnym proszku i zyje 😀chemia? Pewnie, że tak niestety wszystko jest chemia
Amen!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry