Ja jestem jeszcze trochę z ręką w nocniku

Niby wciąż coś zamawiam, ale ciągle czegoś brakuje. Wybraliśmy łóżeczko, to jest utrudniony kontakt ze sklepem, nie wiadomo, czy mają atesty, bo po pytaniu o nie nagle przestali się odzywać.
Właśnie, może ktoś ma łóżeczko albo jakieś doświadczenia ze sklepem AMC baby w Toruniu?
Ja będę miała kombinezonek od siostry, a śpiworek kupię pewnie do spania albo do wózka (ponoć nie wszystkie dzieci lubią mieć luz). Myślę, że te 2 miesiące jakoś przetrwamy, później zrobi się cieplej
Rożki też mam jakieś od siostry plus kupiłam jeden w Lidlu, kocyk taki cieńszy z Ikei, może jeszcze jakiś grubszy kupię ze względu na porę roku.
Co do listy aptecznej na pewno jałowe gaziki, sól fizjologiczna, Octenisept do przemywania kikuta pępowiny i w ogóle do dezynfekcji się przydaje, coś do mycia (ja kupię żel Hipp, sama używam ze względu na problemy ze skórą i ten mam sprawdzony i ładnie pachnie, a jak się okazuje nie każdy żel do mycia niemowląt ładnie pachnie, np. AA mi się nie podoba), jakiś tłusty krem do buzi, krem do pupy przeciwko odparzeniom - ja mam Bephanten, ew. coś już na odparzenia (ja nic typowego chyba nie mam, tylko krem pod pieluszkę kupiłam i on się ponoć nadaje), pieluchy (ponoć 1 opakowanie tych najmniejszych wystarczy, ja jeszcze nie kupowałam), kupiłam jeszcze wodę oczyszczającą do przemywania po przewijaniu (chusteczek lepiej nie używać tak cały czas), chusteczki nawilżane, płyn do prania i płukania dla dzieci, podkłady jednorazowe, miękką szczoteczkę do włosków, nożyczki do paznokci, aspirator do noska (podobno lepszy katarek plus od zwykłego, ale pewnie są też jakieś inne), potem pewnie jakieś witaminy, coś przeciwbólowego, jakieś herbatki, ale ja jeszcze nic z tego nie kupowałam, bo nie wiem konkretnie co i od kiedy będzie mi potrzebne. A no i dla siebie kupiłam jeszcze podkłady poporodowe (takie większe podpaski), majtki poporodowe: jednorazowe i siateczkowe wielorazowe, poza tym jeszcze zamówiłam bawełniane majtki poporodowe takie wysokie (ale to już nie w aptece) - nie wiem, w jakich akurat będzie mi najwygodniej