Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
O rety !Waga niestety idzie w góre a nawet nie wiem kiedy, u mnie w brzuch i biodra rosną
W pierwszej ciąży tak samo było tylko że od stycznia woda mi się zatrzymywała, tak miałam że 2kg na + przez jeden dzień miałam![]()
Tak pierwsza, a u Ciebie?tez sobie tak wmawiam ;D pierwsza ciąża?
No cóż byłam dość pozytywnie nastawiona do sn, chodziłam do szkoły rodzenia, oddychanie miałam opanowane, był nawet mąż przy porodzie a przyszły bóle parte i koniec cc, więc się później analizowało co i jak ale na szczęście po pary tyg zmieniłam w końcu nastawienie że cc też jest dobre.Ale ja dopuszczam cc, nie wiem przecież jak wszystko się potoczy, jak nie da rady sn to nic nie zrobię, i nie uważam zeby to była jakakolwiek ujma ze się nie rodziło sn, cc to tak samo poród! Napewno nie powinnaś mieć do siebie żalu! Kazda kobieta daje z siebie wszystko ale czasem sytuacja nie pozwoli i tyle. Nastawiam się psychicznie na sn bo do tego się mogę przygotować zeby lepiej poszlo (oddychanie, masaż krocza, hipnoporod itp) takze wole być przygotowana a w razie cc i tak nie mam na nic wplywu
To masz fajną wagę, też bym chciała tyle ważyć i to przed ciążąO rety !
To nieźle!
Mi już waga do 59 pokazuje powoli, zaczynając z 52. Lekarz mówi ze 1 kg na miesiąc się powinno tyc i sie stresuje ze za szybko tyje... Zaraz zaczynam 26 tydz
Podwyższone CRP chyba świadczy o jakimś zakażeniu/infekcjiDziewczyny, dzisiaj odebrałam wyniki krwi, które zlecił mi lekarz rodzinny. Sód mam niedużo poniżej normy, ale białko CRP wyszło mi 9,6 a norma jest do 5. Na początku ciąży miałam 5,40 i ginekolog mówił że to normalny wynik w ciąży, ale teraz poszedł do góry. Czy ma któraś doświadczenie z tym ? Jutro będę dzwonić do rodzinnego z wynikami, a w poniedziałek mam dopiero wizytę u ginekologa.
To masz fajną wagę, też bym chciała tyle ważyć i to przed ciążą
Wiesz lekarz to sobie może mówić, nie masz się czym stresować bo w ciąży nie tak prosto nie tyć, czasem nie mamy wpływu na wagę a w drugim trym się najwięcej tyje, tak miałam w pierwszej ciąży i teraz to ssmo widze bo startowałam w obu z tej samej wagi.
Jeśli przed ciążą nie miałaś problemu z wagą to po też zlecisz tym bardziej że nie miałaś nadwagi a tak naprawde póki co dużo nie ważysz i raczej do 30 kg na plusie nie dojdziesz![]()
Podwyższony CRP to stan zapalny w organizmie. Najwidoczniej coś się w środku dzieje i trzeba to zdiagnozowaćDziewczyny, dzisiaj odebrałam wyniki krwi, które zlecił mi lekarz rodzinny. Sód mam niedużo poniżej normy, ale białko CRP wyszło mi 9,6 a norma jest do 5. Na początku ciąży miałam 5,40 i ginekolog mówił że to normalny wynik w ciąży, ale teraz poszedł do góry. Czy ma któraś doświadczenie z tym ? Jutro będę dzwonić do rodzinnego z wynikami, a w poniedziałek mam dopiero wizytę u ginekologa.