Aaa okChodzi o to, ze powinien lekarz sprawdzac szyjke macicy czy sie skraca czy zamknieta itp. A usg normalne przez powloki brzuszne
reklama
No powinno sie sprawdzać szczególnie na tym etapie ciazy. Nie powiem nie lubię tego badania ale jak mus to musAaa okNo to u mnie juz rutynowo sprawdza. Najlepiej poruszyc temat z lekarzem zamiast sie zastanawiac
![]()
Ojjj ja tak samoNo powinno sie sprawdzać szczególnie na tym etapie ciazy. Nie powiem nie lubię tego badania ale jak mus to mus![]()
Ewq9
Fanka BB :)
Ja na każdej wizycie mam pierwsze badanie na fotelu szyjki i ogólnie czy nie rozwija mi się jakaś infekcja, a potem normalne usg przez powłoki brzuszne
Chodzi o to, ze powinien lekarz sprawdzac szyjke macicy czy sie skraca czy zamknieta itp. A usg normalne przez powloki brzuszne
MimiiMalwina
Dokładnie.Chodzi o to, ze powinien lekarz sprawdzac szyjke macicy czy sie skraca czy zamknieta itp. A usg normalne przez powloki brzuszne
MimiiMalwina
A mnie tylko na 1 wizycie badal dopochwowo i robił cytologia. Teraz tylko przez brzusio bada.. na następnej wizycie chyba sama mu powiem że wypada by zbadał mi szyjkeJa na każdej wizycie mam pierwsze badanie na fotelu szyjki i ogólnie czy nie rozwija mi się jakaś infekcja, a potem normalne usg przez powłoki brzuszne![]()
Ewq9
Tzn badanie mam normalnie na tym fotelu ginekologicznym, że wziernikiem patrzy do środka i palcami mierzy i sprawdza szyjkę
dopochwowo usg miałam po tym, jak na połówkowym lekarka stwierdziła łożysko przodujące a mój lekarz zdziwiony że nie zauważył. Po badaniu okazało się że jednak na połówkowym się pomyliła
A mnie tylko na 1 wizycie badal dopochwowo i robił cytologia. Teraz tylko przez brzusio bada.. na następnej wizycie chyba sama mu powiem że wypada by zbadał mi szyjke
sandra0777
Za caly zestaw 4w1 z baza pod fotelik Cloud Z zaplacilam 5,5 tysIle zapłaciłas za wózek
No powinno sie sprawdzać szczególnie na tym etapie ciazy. Nie powiem nie lubię tego badania ale jak mus to mus![]()
U mnie to jest taka chwila, że nawet się nad tym nie zastanawiam, wyczekuję tylko aż powie, że szyjka się nie skraca, rozwarcia nie maOjjj ja tak samozawsze siedze strasznie pospinana na tym fotelu...
reklama
kwiatek250
Zrób to koniecznie, porozmawiaj z nim. Niech sprawdzi szyjkę macicy, to jest bardzo ważne. Wiem z własnego doświadczenia.Aaa okNo to u mnie juz rutynowo sprawdza. Najlepiej poruszyc temat z lekarzem zamiast sie zastanawiac
![]()