Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja mam następną 8 grudnia, to porównamy. Mam nadzieję, że moja dzidzia nie przekroczy 2kg...Wow, rośnie jak na drożdżach. Super wiadomość że jest wszystko ok. U nas wizyta dopiero 7 grudnia, będzie to 30tc. Ciekawa jestem wagi malucha![]()
Ja, 8 grudnia kolejną, więc porównamyI ja dzisiaj 28+09 mam dopiero wizytę, więc się dowiem ile moja waży
![]()
Rozbieraj, rozbieraj! Nie ukrywam, że jestem przewrażliwiona na punkcie szyjki, ale ja tak straciłam mojego synka rok temu w 22+5. Jednego dnia miałam usg połówkowe, które świetnie wypadło, drugiego dostałam skurczy, bo szyjka się skróciła i otworzyła i już nic nie można było zrobić, pomimo że dziecko super zdrowe było. Serce mnie boli do dziś, i dlatego przestrzegam!!!W takim razie przy następnej wizycie sama się rozbieram haha
Bądź dzielna i zrób wszystko. Mnie dziś lekarz przestrzegła, że tak może zacząć się dziać.Ja w sobotę ide do laboratorium zrobic badania. Hbs morfologie mocz, i dodatkowo musze zrobic aspat alat i bilurbine bo zaczynają mnie swędzieć stopy i ręce![]()
Ze moga zacząć swędzieć rece i stopy? Ja mialam tak w poprzrdniej ciąży i mialam cholestaze ciazowaBądź dzielna i zrób wszystko. Mnie dziś lekarz przestrzegła, że tak może zacząć się dziać.
Tak. Wspomniała mi dziś o tym podczas wizyty i zapowiedziała, że gdyby mnie swędziały, to mam przyjść do niej do szpitala nawet bez umówionej wczesniej wizyty.Ze moga zacząć swędzieć rece i stopy? Ja mialam tak w poprzrdniej ciąży i mialam cholestaze ciazowa
Badania usg dopochwowego się raczej w późniejszym etapie ciąży nie robi (w sumie odkąd dziecko widać już przez usg brzuszne), tylko przez brzuch właśnie, a dopochwowo tylko badanie "ręczne" tej szyjki i ew. rozwarcia. No chyba, że są jakieś problemy z usg brzusznym, to pewnie wtedy robi usg dopochwowo. Może lekarz nie robi Ci tego "ręcznego", bo długość szyjki idzie też sprawdzić przez usg brzuszne (mi tak sprawdzał na prenatalnych) - jeśli jest wszystko ok, to może nie mówi, a Ty nawet nie wiesz, że to robi. Najlepiej będzie jak go zapytaszMi tez zawsze ginekolog mowi ze dzieciatko ladnie uklada sie i moze wszytsko zobaczycale jak widzisz jednak badanie dopochwowe szyjki też powinno być
USG 3D nie jest koniecznością, nie powie Ci więcej w kwestii zdrowia, czy rozwoju dziecka niż zwykłe USG, jedynie jest fajnym dodatkiem, bo masz zdjęcie swojego maluszka, ja się od razu zakochałam w tej słodkiej buźce i od razu tak jakoś poczułam, że tam w środku naprawdę jest dzidziuśWzrost przepraszamchodź zarost też niech będzie haha Mój waży 990gramow.
Czyli byłaś na usg 3d ? Może i ja powinnam się wybrać![]()