reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

No niestety ceny kosmos. 😂 Ja bym mogla miec dom ale tylko w mieście. Bo za miastem to nie dla mnie. Cale zycie bym tylko woziła dzieci 😂a to do szkoly a to tance, logopeda, basen itp 😂
Ja bym najbardziej chciała mały dom, taki bliźniak, właśnie pod miastem (teraz to mnie wkurzają hałasujące pociągi, i autobusy, zwłaszcza latem jak okno otwarte to spać nie idzie), ale w okolicy miasta, gdzie jest wszystko a do Poznania to na upartego i z buta możesz iść. Rodzice mieszkają właśnie w takim miejscu, tyle, że jak tara kupił działkę i zaczął się budować, ceny były inne, bo i ta miejscowość była totalną wsią, a teraz mają tam więcej w okolicy niż ja, mieszkając w Poznaniu 😂 Chociażby pediatra - nie kojarzę w pobliżu żadnej przychodni, pewnie będę musiała dojeżdżać, nawet do najbliższej piekarni mamy spory kawałek, a u rodziców kilka przychodni w okolicy, przedszkola, żłobki, szkoły, Lidl, 2 Biedronki, nawet Aldi i KFC ostatnio otworzyli, piekarnie, cukiernie, apteki, basen, 2 siłownie, kręgielnia, galeria wszystko w zasięgu pieszego spaceru, ale teraz nieruchomości są tam tak chodliwe i drogie, że nie mamy szans.

Ostatnia edycja:
reklama
No dokladnie a jakie zarobki sa w Poznaniu ?
To zależy, gdzie pracujesz, ale patrząc po moich, chłopaka i rodziny to marne. Zazwyczaj na dzień dobry dostajesz najniższą krajową, chyba, że jesteś kimś, typu jakiś specjalista, czy konkretny zawód albo masz jakieś spore doświadczenie w danym fachu.

Noooo! Ja dzisiaj musze wkoncu ustalić z lekarzem jak ja rodze 😀musze sie nastawić psychicznie 😂 chociaz u nas to w ogole w szpitalu abstrakcja ten moj napisze ze cesarka a i tak decyduje lekarz w szpitalu 😂 bo wiem, ze mówił ze przez cukrzyce 2 tygodnie szybciej będzie chciał rozwiązać ciąże 😀 czyli 1 luty okolo 😂 a 11 lutego musze byc na chodzie bo córka konczy 5 lat! I trzeba zrobić imprezke 😂to albo niech to będzie na koniec stycznia albo po urodzinach corki 😂
To chyba wszędzie tak jest, że niby masz skierowanie na cc, a lekarz i tak decyduje. Osobiście znam 2 kobiety, które miały skierowanie na cc, a lekarz zdecydował, że mają rodzić naturalnie i obie mają przez to niemałe problemy zdrowotne :(

Moj 9 stycznia ma 30 kę. Mieliśmy zrobić wielka imprezę w knajpie ale oczywiście corona wirus nie pozwoli. Takze musze zrobic 2.... Jedna dla rodziny na 20 osob a druga dla znajomych tez na 20 osob 😂 takze nie wiem jak dam rade
To Tyś jest odważna! Ja w listopadzie miałam 30stkę, chciałam chociaż dla najbliższej rodziny zrobić imprezę, już się dogadałam z rodzicami, że u nich zrobię, bo u nas w mieszkanku na raz max 4 osoby mogę zaprosić, więcej się nie zmieści przy stole 😂 a tu się okazało, że mąż siostry miał kontakt z kimś covidowym i wszystko odwołałam i tyle z urodzin 😂 Ale w styczniu, czy lutym, to bym się już raczej nie porywała na organizację jakiejkolwiek imprezy 🥳

To zależy, gdzie pracujesz, ale patrząc po moich, chłopaka i rodziny to marne. Zazwyczaj na dzień dobry dostajesz najniższą krajową, chyba, że jesteś kimś, typu jakiś specjalista, czy konkretny zawód albo masz jakieś spore doświadczenie w danym fachu.
Myslalam, ze u was więcej płacą jak życie droższe. Moje miasto do poznania to pipidowka 😂a tez przeważnie na start najnizsza krajowa. Ja jako zastępca kierownika w sklepie mam wiecej o 250 zl. Ale co to jest. Jakbym miala sama za to przeżyć to masakra.

To chyba wszędzie tak jest, że niby masz skierowanie na cc, a lekarz i tak decyduje. Osobiście znam 2 kobiety, które miały skierowanie na cc, a lekarz zdecydował, że mają rodzić naturalnie i obie mają przez to niemałe problemy zdrowotne :(
No mozliwe, wlasnie ze tak wszędzie jest. Ja poprostu musze sie nastawić na cos 😂bo jak mi powie ze naturalnie lepiej to sie zgodzę i nie ma problemu 😂ale musze wiedzieć 😀 przyszykowac się 😂chyba zacznę joge trenować 😂hahahaa

Myslalam, ze u was więcej płacą jak życie droższe. Moje miasto do poznania to pipidowka 😂a tez przeważnie na start najnizsza krajowa. Ja jako zastępca kierownika w sklepie mam wiecej o 250 zl. Ale co to jest. Jakbym miala sama za to przeżyć to masakra.
Co Ty, jak to poznaniaki - szczędzą na ludziach 😂 Mnie kiedyś chcieli zmusić, żebym była zastępca kierownika (najlepiej bez podwyżki, wiadomo) i to jeszcze takiego skur*wiela, co Ci życie utrudniał zamiast współpracować, a jak zapytałam ile dodatku za to dostanę i usłyszałam 150zł to wyśmiałam im się w twarz jak ja na zakupach w Lidlu wczoraj 250zł wydałam a nic wielkiego nie kupiłam, to za taki dodatkowy ogrom pracy i odpowiedzialność miałabym dostawać tylko 150zł? Ale u nas na magazynie, pensje były bardzo zróżnicowane i niesprawiedliwe, przydzielane w zależności od znajomości szefa, a później nawet donoszenia na innych, a nie faktycznej wiedzy, wkładu pracy i bezbłędności.

Co Ty, jak to poznaniaki - szczędzą na ludziach 😂 Mnie kiedyś chcieli zmusić, żebym była zastępca kierownika (najlepiej bez podwyżki, wiadomo) i to jeszcze takiego skur*wiela, co Ci życie utrudniał zamiast współpracować, a jak zapytałam ile dodatku za to dostanę i usłyszałam 150zł to wyśmiałam im się w twarz jak ja na zakupach w Lidlu wczoraj 250zł wydałam a nic wielkiego nie kupiłam, to za taki dodatkowy ogrom pracy i odpowiedzialność miałabym dostawać tylko 150zł? Ale u nas na magazynie, pensje były bardzo zróżnicowane i niesprawiedliwe, przydzielane w zależności od znajomości szefa, a później nawet donoszenia na innych, a nie faktycznej wiedzy, wkładu pracy i bezbłędności.

reklama
Do góry