sandra0777
Fanka BB :)
Dziewczyny, ja po wizycie i troche sie zestresowalam. Moj synek w 29.0 wazy 1230 gram i rosnie nierownomiernie. Wszystko jest tydzien wieksze, a brzuszek jest o 2 tygodnie za maly. Czy ktoras z Was tak miala?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
No ja tylko rzeczy na szpital muszę kupić i do domu, takie kosmetyczne typowoGratulacje
Ja termin mam na początek lutego i jeszcze się nie spinam z pakowanien walizki itd. Zresztą większości rzeczy jeszcze nie mampoczątkiem roku będę zamawiać resztę rzeczy, a w tym tyg zamówię wózek i nosidło, które też będę chciała odebrać w styczniu bo nie mam nawet gdzie teraz tego przechowywać
![]()
A lekarz co ci mówił?? Ostatnio bylo wszystko okej?? Moze błędny pomiar zrobil?? Hipotrofia może to jest. Kiedy masz następna wizyte??Dziewczyny, ja po wizycie i troche sie zestresowalam. Moj synek w 29.0 wazy 1230 gram i rosnie nierownomiernie. Wszystko jest tydzien wieksze, a brzuszek jest o 2 tygodnie za maly. Czy ktoras z Was tak miala?
No lekarz 3 razy mierzyl i nie chce wyjsc inaczej. Do obserwacji-za tydzien kolejne usg i ewnentualnie ktg. A 3 tygodnie temu bylo wszystko w normie.A lekarz co ci mówił?? Ostatnio bylo wszystko okej?? Moze błędny pomiar zrobil?? Hipotrofia może to jest. Kiedy masz następna wizyte??
Moje dziecko w 28 tygodniu ważyło 1,5 kgNo lekarz 3 razy mierzyl i nie chce wyjsc inaczej. Do obserwacji-za tydzien kolejne usg i ewnentualnie ktg. A 3 tygodnie temu bylo wszystko w normie.
To sie nie denerwuj, za tydzien moze wszystko bedzie dobrze!!No lekarz 3 razy mierzyl i nie chce wyjsc inaczej. Do obserwacji-za tydzien kolejne usg i ewnentualnie ktg. A 3 tygodnie temu bylo wszystko w normie.
Hipotrofia najczesciej objawia sie pod koniec ciazy, zwiazana jest z niewydolnoscia lozyska i wlasnie jak maluch ma najintensywniejszy rozwoj to daje sie we znaki (bo łożysko nie wysala z dostarczaniem mu tak duzo skaldnikow). Przedewszystkim sie nie stresuj. Ja nie mam wymiarow podawanych w tygodniach tylko w cm/g i pokazane odchylenia od sredniej. I tez mam tak ze niektore pomiary sa w gornej granicy a inne w dolnej i wg mojej gin wszystko jest ok. Jesli chodzi o wage: pamietaj ze jest tylko szacunkowa. Oni to mierza na podstawie dlugosci kosci udowej, chyba obwodu brzuszka i jakis tam innych parametrow, ale bardzo czesto zdarza sie ze waga urodzonego dziecka odbiega od pomiarow usg. Ktory dokladnie masz czas ciazy? 29+ile? Ja np mialam pomiar podczas echo serca na 29+1 i mala wazyla 1400g i mi tamta babka powiedziala ze to duza dziewczynka bedzie jak ja zapytalam o wage (dodam ze to nie moja ginekolog), a jak sobie czytalam o wadze dzieci to pieknie w norme sie wpasowuje, wrecz w te nizsze widelki. Tak wiec nie stresuj sie bardzo waga. Ale na pewno bym obserwowala. Dobrze ze masz usg za tydzien.No lekarz 3 razy mierzyl i nie chce wyjsc inaczej. Do obserwacji-za tydzien kolejne usg i ewnentualnie ktg. A 3 tygodnie temu bylo wszystko w normie.
No to niezle u mnie bylo 1275gram w 28tygMoje dziecko w 28 tygodniu ważyło 1,5 kg.