reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ja już też po wizycie, dzisiaj 32+1 I mały waży 2200g. Wg tych obliczeń główki, brzuszka itd wychodzi na 33tc, i widziałam że termin mi przeliczył komputer na 27.01. Mam ograniczyć słodycze, a tak lubię :( przy tej parosmii mało co dam rady jeść, a słodkie rzeczy bez problemu :(
Szyjka mi się trzyma wysoko :)
Ja próbowałam teraz tak sama z siebie ograniczyć słodycze, bo tak przypuszczam, że od słodkiego dzidziuś tak szybko rośnie, ale nie da rady. Tak jak na początku ciąży mogłam w ogóle ich nie jeść, tak teraz nadrabiam i ciężko się pohamować 😭

Kluski są fajne 😀😀😀ja to lubie takie małe pulchne dzieci 😂😂
Ha ha po urodzeniu to wiadomo, że fajne, ale do porodu lepiej, żeby się hamowało z wagą, zwłaszcza jak ma się naturalnie urodzić 🙈 Niby rodzą dzieci po 4kg, ale jakoś mnie to przeraża, tak do 3,5kg bym chciała, żeby urósł, ja ważyłam 3300g, chłopak chyba 3600g, więc jak będzie większe, to przez słodycze 😂

Ja sobie nie wyobrażam urodzić dziecka powyżej 4 kg [emoji33] takie właśnie 3500 g jest super :D
Ha ha po urodzeniu to wiadomo, że fajne, ale do porodu lepiej, żeby się hamowało z wagą, zwłaszcza jak ma się naturalnie urodzić [emoji85] Niby rodzą dzieci po 4kg, ale jakoś mnie to przeraża, tak do 3,5kg bym chciała, żeby urósł, ja ważyłam 3300g, chłopak chyba 3600g, więc jak będzie większe, to przez słodycze [emoji23]

Mogę zapytać jaką masz długość szyjki? Mi się skróciła do 3,1 cm i lekar twierdzi, że jest ok. Tylko ja czuje skurcze i trochę się martwię.
U mnie 2.3 cm 🙄 ja to prawie siedzieć nie mogę bo ciągle jakis skurcz mam. O chodzeniu to już nie wspomne. A ostatnio nawet jak leże to mnie dopadają. Na ktg też się pozapisywaly skurcze... Więc z jednej strony to dobrze że do tego szpitala pojde, bo nie chce jeszcze urodzić.

Ha ha po urodzeniu to wiadomo, że fajne, ale do porodu lepiej, żeby się hamowało z wagą, zwłaszcza jak ma się naturalnie urodzić 🙈 Niby rodzą dzieci po 4kg, ale jakoś mnie to przeraża, tak do 3,5kg bym chciała, żeby urósł, ja ważyłam 3300g, chłopak chyba 3600g, więc jak będzie większe, to przez słodycze 😂
Ja mam nadzieję że moja więcej jak 3kg to nie będzie ważyć przy porodzie 😃 chociaż słodkie cały czas jem, ale chyba nie waży jakoś strasznie dużo teraz 🙈

Ja już po wizycie. 30+6 i waga 1770g ☺ wszystko rozwija się prawidłowo. Tylko niestety szyjka zaczęła się skracać, jest na dolnej granicy normy. Skurcze mam coraz większe, sama Luteina już nie pomaga. Padła decyzja o przyjęciu na oddział i podaniu kroplowek... Jutro mam dzwonic do szpitala i jechać na test na covid. W czwartek mam być na oddziale I najwcześniej w poniedziałek wyjde 😟
Oj przykro mi:(

reklama
Ja już też po wizycie, dzisiaj 32+1 I mały waży 2200g. Wg tych obliczeń główki, brzuszka itd wychodzi na 33tc, i widziałam że termin mi przeliczył komputer na 27.01. Mam ograniczyć słodycze, a tak lubię :( przy tej parosmii mało co dam rady jeść, a słodkie rzeczy bez problemu :(
Szyjka mi się trzyma wysoko :)
To ladnie wazy Ci 😁

Do góry