reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny podpowiedzcie mi proszę, bo ginekolog mnie wystraszył i zaczęłam się martwić. Dziś byłam na wizycie ( badanie prenatalne ,ostatnie 31 tyg +5 dni) dzieciatko rozwija sie prawidłowo waży 1750 ale niestety nie prawidłowo jesy ułożony- pośladkowo. Ginekolog mi mówi że prawdopodobnie będzie cesarka czy jest szansa że bobas się jeszcze przekręci odpowiednio bym mogła rodzic naturalnie?
Ja byłam jakoś w 30 tygodniu i też miednicowo ułożony i tak samo jak Tobie mówił, że jeśli się nie przekręci to trzeba będzie ciąć🤦‍♀️ Ale powiedział też, że grawitacja działa tylko w jedną stronę, a główka dziecka najcięższa, więc jest jeszcze szansa:) Póki co wydaje mi się, że nie przekręcił się w dalszym ciągu, bo kopie w tym samym miejscu🤷‍♀️

reklama
Ja byłam jakoś w 30 tygodniu i też miednicowo ułożony i tak samo jak Tobie mówił, że jeśli się nie przekręci to trzeba będzie ciąć🤦‍♀️ Ale powiedział też, że grawitacja działa tylko w jedną stronę, a główka dziecka najcięższa, więc jest jeszcze szansa:) Póki co wydaje mi się, że nie przekręcił się w dalszym ciągu, bo kopie w tym samym miejscu🤷‍♀️
Mogą mnie Ciąć byle dziecko urodziło się całe i zdrowe;)
Czyli zobaczymy co czas pokaże;)

Dziewczyny podpowiedzcie mi proszę, bo ginekolog mnie wystraszył i zaczęłam się martwić. Dziś byłam na wizycie ( badanie prenatalne ,ostatnie 31 tyg +5 dni) dzieciatko rozwija sie prawidłowo waży 1750 ale niestety nie prawidłowo jesy ułożony- pośladkowo. Ginekolog mi mówi że prawdopodobnie będzie cesarka czy jest szansa że bobas się jeszcze przekręci odpowiednio bym mogła rodzic naturalnie?
Ja tak mialam posladkowo bylo i sie przekrecila do kanalu normalnie😊

Dziewczyny czy Was męczy zgaga? Od paru dni walczę z uporczywym paleniem gardła. Nie pomagają ani tabletki ani domowe sposoby, gardło nie jest zaczerwienione zbytnio. A ja mam wrażenie że to palenie jest coraz większe. Wczoraj dopiero dotarło do mnie ze może to zgaga? Problem z przełykaniem, uczucie guli w gardle, palenie gardła nasila się wieczorem i rano po obudzeniu albo po leżeniu na plecach.? Dodam że śpię dużo na prawym boku i na płasko w nocy. A wieczorem przed snem muszę zjeść bo inaczej nie zasnę. Możliwe że te okropne palenie gardła to jest zgaga?

Uff, udało się na święta wyjść ze szpitala! Kilka dni pod kroplowka, zastrzyki i inne leki pomogły. Skurcze ustąpiły ☺ teraz milion leków w domu i oczywiście musimy leżeć. Ale ważne ze w domu! ☺ spokojnych świąt Wam życze 😘
Super ze po tak nerwowym czasie udało się wyjść na święta do domu! :) ciesz się tym czasem i odpoczywaj jak najwięcej!! :)

Ja tak mam i to zgaga. U mnie pomaga RENNIE, zresztą lekarz mi to zalecił właśnie na zgagę :) na początku jak nie była tak mocno dokuczliwa to ratowałam się jeszcze szklanką zimnego mleka, ale jak już zgaga była mocna to mleko nie dało rady, za to rennie jak najbardziej :) ja wczoraj piekłam ciasteczka, zjadłam kilka w trakcie, potem poprawiłam sałatką sledziową i zgaga w chwilę się pojawiła [emoji38] dzisiaj od rana też już na rennie bo się boję po moim objedzeniu śledziami o skutki :)

Wesołych Świąt dla Was Wszystkich !!! [emoji8][emoji8]
Dziewczyny czy Was męczy zgaga? Od paru dni walczę z uporczywym paleniem gardła. Nie pomagają ani tabletki ani domowe sposoby, gardło nie jest zaczerwienione zbytnio. A ja mam wrażenie że to palenie jest coraz większe. Wczoraj dopiero dotarło do mnie ze może to zgaga? Problem z przełykaniem, uczucie guli w gardle, palenie gardła nasila się wieczorem i rano po obudzeniu albo po leżeniu na plecach.? Dodam że śpię dużo na prawym boku i na płasko w nocy. A wieczorem przed snem muszę zjeść bo inaczej nie zasnę. Możliwe że te okropne palenie gardła to jest zgaga?

Ja tak mam i to zgaga. U mnie pomaga RENNIE, zresztą lekarz mi to zalecił właśnie na zgagę :) na początku jak nie była tak mocno dokuczliwa to ratowałam się jeszcze szklanką zimnego mleka, ale jak już zgaga była mocna to mleko nie dało rady, za to rennie jak najbardziej :) ja wczoraj piekłam ciasteczka, zjadłam kilka w trakcie, potem poprawiłam sałatką sledziową i zgaga w chwilę się pojawiła [emoji38] dzisiaj od rana też już na rennie bo się boję po moim objedzeniu śledziami o skutki :)

Wesołych Świąt dla Was Wszystkich !!! [emoji8][emoji8]
Dzięki za odpowiedź, już nie wiedziałam jakie tabletki brać. Myślałam że to po prostu jakieś zapalenie gardła. A co prawda czekolady itp sobie nie odmawiam a palenie gardła rano i wieczorem jest nie do zniesienia. Nie jest to ból przez cały dzień tylko właśnie taki napadowy i uczucie cziala obcego w gardle, trudność z przełykaniem. Bałam się że znów nabawiłam się jakiejś infekcji a dopiero dotarło do mnie wczoraj że to może być zgaga :o

Uff, udało się na święta wyjść ze szpitala! Kilka dni pod kroplowka, zastrzyki i inne leki pomogły. Skurcze ustąpiły ☺ teraz milion leków w domu i oczywiście musimy leżeć. Ale ważne ze w domu! ☺ spokojnych świąt Wam życze 😘
Najważniejsze, że sytuacja opanowana, a Ty w domu! Zdrowych, spokojnych świąt, najlepiej bez ciążowych dolegliwości ☺️

reklama
Się ciesz, że dopiero teraz Cię dopadła, ja już od dawna się z tym męczę :( Raz jest lepiej, raz gorzej, ale prawie codziennie się pojawia - wczoraj to już w ogóle jakieś apogeum zgagi miałam, Rennie nie pomogło, a nie jadłam nic innego niż zwykłe, więc nie wiem... Może przemęczenie, cały dzień na nogach.

Do góry