reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny a jesli chodzi o kwestie pakowania się do szpitala to bierzecie torbę czy walizkę? Ja dzis zamowilam z wittchenn jedna średnia walizkę bo są promocje i w nią mam zamiar spakowac rzeczy dla siebie, a w jakąś małą torbę dla maluszka, no chyba ze spakuje nas do jednej, w co wątpię 😅

reklama
Dziewczyny a jesli chodzi o kwestie pakowania się do szpitala to bierzecie torbę czy walizkę? Ja dzis zamowilam z wittchenn jedna średnia walizkę bo są promocje i w nią mam zamiar spakowac rzeczy dla siebie, a w jakąś małą torbę dla maluszka, no chyba ze spakuje nas do jednej, w co wątpię 😅
Torbe jedna wieksza dla siebie a 2jakas mniejsza dla dziecka bo wszystko musze miec swoje w tym szpitalu gdzie cc bede miala...

Taaak!i to w tak bezsensownej formie ze zasypiać zasypiam ale budze sie np o 2:30 i nie spie do 6 po czym zasypiam na godzinę lub dwie i wstaje. I tak prawie codziennie, tak niewygodnie ze nie mogę znaleźć sensownej pozycji i dodatkowo milion pytan sie pojawia (odnoscie porodu dziecka itp ofc) albo tematów o których muszę poczytać że nie mogę zasnąć spowrotem:( i generalnie jak juz wstanę do łazienki to już raczej nie zasne x.x a Wy jak sobie radzicie?
Ja nie mam tego problemu, chodzę spać późno co prawda, bo po 24, ale za to śpię do 9/10 😄 bez wstawania w nocy, chyba że naprawdę mi się siku chce 😁

U nas w tej chwili mamy 27+3 :) Oficjalnie zaczynamy się "kulać" :D Jest mi już bardzo ciężko, bezsenność w nocy okropna, pobudka koło 2-3-4 i tak do 6 a potem mogłabym spać do co najmniej 10 albo odsypiać w dzień. Poza tym strasznie się już męczę, doskwiera wieczorami zgaga, ból pachwin przez cały dzień i kręgosłupa lędźwiowego. Zauważyłam, że chyba przypływ energii II trymestru odchodzi a zaczyna się znowu zmęczenie. Ruchy maleństwa mniej wyczuwalne jak wcześniej bo chyba robi się troszkę ciasno :D Płeć dalej nieznana - za każdym razem doktor nie potrafi określić bo maleństwo się ciągle chowa - dalej ułożone miednicowo ;/

U nas w tej chwili mamy 27+3 :) Oficjalnie zaczynamy się "kulać" :D Jest mi już bardzo ciężko, bezsenność w nocy okropna, pobudka koło 2-3-4 i tak do 6 a potem mogłabym spać do co najmniej 10 albo odsypiać w dzień. Poza tym strasznie się już męczę, doskwiera wieczorami zgaga, ból pachwin przez cały dzień i kręgosłupa lędźwiowego. Zauważyłam, że chyba przypływ energii II trymestru odchodzi a zaczyna się znowu zmęczenie. Ruchy maleństwa mniej wyczuwalne jak wcześniej bo chyba robi się troszkę ciasno :D Płeć dalej nieznana - za każdym razem doktor nie potrafi określić bo maleństwo się ciągle chowa - dalej ułożone miednicowo ;/
Moja mama do mnie mowila, ze jak zgaga w ciazy to bedzie kudlate dziecko 😂😂😂jezuu jak ja sie z tego smialam 😂😂😂 póki nie zobaczyłam corki po porodzie 😀 ahh te zabobony 😂

Moja mama do mnie mowila, ze jak zgaga w ciazy to bedzie kudlate dziecko 😂😂😂jezuu jak ja sie z tego smialam 😂😂😂 póki nie zobaczyłam corki po porodzie 😀 ahh te zabobony 😂
Ja też właśnie słyszałam że jak zgaga to dużo włosów. Z tym że ja po urodzeniu do kudlatych nie należałam i z tego co teście mówili to mąż też :D więc zakładam że nasze maleństwo też mocno kudlate nie będzie :D ale zgaga męczy od jakiegoś tygodnia codziennie. Zobaczymy :D

reklama
Ja też właśnie słyszałam że jak zgaga to dużo włosów. Z tym że ja po urodzeniu do kudlatych nie należałam i z tego co teście mówili to mąż też :D więc zakładam że nasze maleństwo też mocno kudlate nie będzie :D ale zgaga męczy od jakiegoś tygodnia codziennie. Zobaczymy :D
Ja sie z mamy nabijalam a mialam zgage 😀 ale moje dziecko bylo jak małpa 😂

Załączniki

• Screenshot_20201114_143112_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20201114_143112_com.android.gallery3d.jpg
    830,7 KB · Wyświetleń: 79
Do góry