reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

No wtedy to wiadomo, ale to lekarz powinien wcześniej zrobić wymaz. Gdyby szyjka się skracała, albo było jakieś rozwarcie podczas kolejnej wizyty, to wtedy mi zrobi wymaz od razu, a jak nie, to nie ma sensu, bo zdążą upłynąć te 4 tygodnie zanim urodzę i na nowo będzie trzeba robić. Ale czytałam przed chwilą, że wystarczy, że jakiś noworodek w szpitalu będzie miał tego paciorkowca, to mimo ujemnego wyniku i tak dają matce antybiotyk :( W sumie ma to sens i wiadomo zdrowiem dziecka bym nie ryzykowała, ale jednak wolałabym uniknąć szprycowania antybiotykiem, zwłaszcza jak wyjdzie mi ujemny, ale skoro to nie daje objawów to kto wie :o
Oj tak, co prawda łatwiej by było się do świąt przygotowywać, gdyby ZUS łaskawie wypłacił mi jakieś pieniądze, niestety nic nie wskazuje na to, że w tym miesiącu dostanę cokolwiek, a już 2 zwolnienia mam zakończone i nieopłacone. Tak, czy siak trzeba dać radę - jutro zakupy, a w środę na tyle, na ile Czaruś pozwoli, poszaleję w kuchni 😍
....jutro zakupy, ...poszaleję w kuchni😍😁😊😀 dobiłaś mnie!!!😗
Ja wieloryb poprzekręcam się z lewego boku na prawy....😁
Życzę radosnego przygotowywanua się do świąt 😍

reklama
Moja hania co wyrabia w brzuchu to poezja. Chce mi zebra połamać.... Normalnie mnie boli!! Ostatnio lezalam na kanapie a maz siedział na dywanie i opierał glowa o mój brzuch i byl w szoku bo normalnie go kopała po głowie 😂 corka mu poprostu glupie pomysly z głowy chciala wybic 😂😂😂😂hahaha

Moja hania co wyrabia w brzuchu to poezja. Chce mi zebra połamać.... Normalnie mnie boli!! Ostatnio lezalam na kanapie a maz siedział na dywanie i opierał glowa o mój brzuch i byl w szoku bo normalnie go kopała po głowie 😂 corka mu poprostu glupie pomysly z głowy chciala wybic 😂😂😂😂hahaha
Haha tak jak moj wygina sie na prawo i lewo w nocy spac nie umiem no taki bol😣

Dla mnie te ponowne na hiv sa tak bez sensu ciekawe czy moj gamoń mi da 😂
No niby tak, ale lepiej w tę stronę niż jakby mieli czegoś nie zbadać 😳 Swoją drogą dziwne, że standardem nie są badania na inny syfy przenoszone drogą płciową/zagrażające dziecku typu chlamydia, różyczka, CMV czy parwowirus (te dwa ostatnie to nawet nie wiem, co to jest, ale u mnie w laboratorium w pakiecie badań dla kobiet w ciąży coś takiego jest).

Haha tak jak moj wygina sie na prawo i lewo w nocy spac nie umiem no taki bol😣
Moje maleństwo jest pod tym względem kochane, bo śpi w nocy. Jak się przebudzam w nocy, to tylko też się "obróci na drugi bok" i już. Zazwyczaj się budzi i jest aktywna bardziej, gdy ja się obudzę i coś do niej mówię ;) No i potem w ciągu dnia to co chwilę daje o sobie znać 😂

Mój mąż też jest często w szoku, że taki maluch potrafi tak kopać 😂

reklama
....jutro zakupy, ...poszaleję w kuchni😍😁😊😀 dobiłaś mnie!!!😗
Ja wieloryb poprzekręcam się z lewego boku na prawy....😁
Życzę radosnego przygotowywanua się do świąt 😍
Plasam :( Ja ostatnio też coraz więcej czasu w łóżku spędzam, już tak mi się nie chce jak wcześniej, brzuch coraz częściej boli albo się napina, zmęczenie bez powodu, widać takie uroki końcówki, ale już niedługo 🤪Cieszmy się, że wszystko w miarę ok - ja się dziś dowiedziałam, że koleżanka siostry poroniła po covidzie 😢Licho wie, czy to przez wirusa, bo była we wczesnej ciąży, ale i tak smutno, bo swoje lata już mają i bardzo chcieli mieć drugie dziecko.
Dziękuję 🥰 A Tobie nie poddawania się i mimo wszystko radosnych świąt! 😍

Do góry