reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U mnie mala jest na mm i budzi się raz ck 2 raz co 3 a raz co 4 godziny i zjada rozne porve. A to 60 a to 70 czasem 90.... Ale jest strasznie niespokojna i mam wrażenie że zamiast mieć potrzebę jedzenia to traktuje to jako cycka. A smoka nie łapie. Wiec ma potrzebe sie uspokoić a nie ma jak... mnie kojarzy z piersia i sie denerwuje tylko

reklama
U mnie mala jest na mm i budzi się raz ck 2 raz co 3 a raz co 4 godziny i zjada rozne porve. A to 60 a to 70 czasem 90.... Ale jest strasznie niespokojna i mam wrażenie że zamiast mieć potrzebę jedzenia to traktuje to jako cycka. A smoka nie łapie. Wiec ma potrzebe sie uspokoić a nie ma jak... mnie kojarzy z piersia i sie denerwuje tylko
A kładziesz ją na siebie, na brzuszku? :) ja moją kładę na siebie, na brzuszku śpi, po tym jak wrzeszczy i zasypia z płaczu 😏

A kładziesz ją na siebie, na brzuszku? :) ja moją kładę na siebie, na brzuszku śpi, po tym jak wrzeszczy i zasypia z płaczu 😏
Klade. I ciagle szuka i placze i sie denerwuje. A ja nie mogę juz karmic piersia bo mam lek wyciszajacy. Takze nawet jakbym chciała to nie dostawie. A nie umiem jej wogole wyciszyć. Do tego mala chyba zaczela miec kolki bo ma straszne napady placzu na które nic nie działa.... wasze maluchy maja jiz kolki ? U mnie mala za chwile konczy miesiąc

Klade. I ciagle szuka i placze i sie denerwuje. A ja nie mogę juz karmic piersia bo mam lek wyciszajacy. Takze nawet jakbym chciała to nie dostawie. A nie umiem jej wogole wyciszyć. Do tego mala chyba zaczela miec kolki bo ma straszne napady placzu na które nic nie działa.... wasze maluchy maja jiz kolki ? U mnie mala za chwile konczy miesiąc
A szum jakis? Smoczek?

Nawet jak zaśnie to nie pomaga jak na Tobie leży? :) moja chyba ma kolki, a teraz i coś kupki nie może zrobić. Piszczy, wrzeszczy też ciężko uspokoić. Podnoszę ją, jak do odbijania i w końcu się uspokaja, po dłuższym czasie. Śpiewam jej dużo. Wczoraj 40 minut wycia było, że sama z nią płakałam. A dzisiaj śpi, śpi i nagle wrzeszczy.

Nawet jak zaśnie to nie pomaga jak na Tobie leży? :) moja chyba ma kolki, a teraz i coś kupki nie może zrobić. Piszczy, wrzeszczy też ciężko uspokoić. Podnoszę ją, jak do odbijania i w końcu się uspokaja, po dłuższym czasie. Śpiewam jej dużo. Wczoraj 40 minut wycia było, że sama z nią płakałam. A dzisiaj śpi, śpi i nagle wrzeszczy.
A ile twoja ma?

Czy ktoras z Was uzywa wanienki/przewijaka chicco? Tam jest taka wypustka w wanience, nie wiadomo po jaka cholere... troche nas zdezorientowala podczas pierwszej kapieli, bo mala nie mogla zmiescic sie w wanience tak zeby jej ta wypustka nie gniotła....
My mamy też z taką wypustką co prawda nie chicco tylko jakieś innej firmy. Ale jest beznadziejna do niczego nie służy ta wypustka a tylko przeszkadza. Dlatego chyba kupimy jakąś inną klasyczną bez żadnych udziwnień.

reklama
Dziewczyny robiłyście już morfologię u Waszych Maluchów? Nam wyszla anemia i musimy podawać codziennie żelazo przez miesiąc😔I już widzę że synek ma zaparcia i męczy się przy kupkach☹️ Macie jakieś sprawdzone sposoby żeby ulżyć maluszkowi?

Do góry