reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

To podejrzewam, że wpływ pieniędzy był większy niż kilkaset złotych rocznie, bo nie sądzę że opłaca im się za takie kwoty kogokolwiek ścigać xd dużo moich znajomych przelewa np. 500+ na lokaty dla dzieci i jeszcze nikomu nic się nie stało :)
Ja od początku corce zbieram na jej lokatę kase. Takze ma więcej kasy niz ja😂 chrzty, 500 plus. Kase z urodzin jak dostaje to idzie do zabawkowego i wydaje na co chce 😂

reklama
Dziewczyny, a tak z ciekawości ile placilyscie księdzu za chrzciny?
Ja dam 100 zl. Ja mam super parafie, księża są ekstra. Nic nie chca, za chrzciny, ślub tez nic. Wiadomo każdy cos im da 😁 wkurza mnie to jak u nas niektóre parafie mają cennik,, nie mniej niż iles tam,,. Ja za piękny ślub dalam 500, plus organista z wokalem chciał 200.

Ja dam 100 zl. Ja mam super parafie, księża są ekstra. Nic nie chca, za chrzciny, ślub tez nic. Wiadomo każdy cos im da 😁 wkurza mnie to jak u nas niektóre parafie mają cennik,, nie mniej niż iles tam,,. Ja za piękny ślub dalam 500, plus organista z wokalem chciał 200.
No ja właśnie sie dowiedziałam o jakimś cenniku w kościele gdzie mam chrzcić, w moim kościele nie ma takich cyrków i szczerze mówiąc odechciało mi się chrzcić dziecka, bo im tylko o pieniądze chodzi ;/

No ja właśnie sie dowiedziałam o jakimś cenniku w kościele gdzie mam chrzcić, w moim kościele nie ma takich cyrków i szczerze mówiąc odechciało mi się chrzcić dziecka, bo im tylko o pieniądze chodzi ;/
To czemu w innym nie zrobisz? My należymy niestety do innego. Lecz wszystkie uroczystości robie w swojej starej parafia, tam nie patrzą na portfel... Księża są super. Mąż musiał płacić u siebie w kościele za zapowiedzi chyba 100 zl, a ja się księdza swojego pytam ile za zapowiedzi A on mi powiedział,, nic, nas cieszy gdy młodzi biorą ślub,, 😁

To czemu w innym nie zrobisz? My należymy niestety do innego. Lecz wszystkie uroczystości robie w swojej starej parafia, tam nie patrzą na portfel... Księża są super. Mąż musiał płacić u siebie w kościele za zapowiedzi chyba 100 zl, a ja się księdza swojego pytam ile za zapowiedzi A on mi powiedział,, nic, nas cieszy gdy młodzi biorą ślub,, 😁
100 za zapowiedzi? Już chyba przesada lekka🙈

No bo nie chcą nam ochrzcić dziecka, bo ślubu nie mamy, także tu jest główny problem ;/

Dziewczyny, a tak z ciekawości ile placilyscie księdzu za chrzciny?
Ja płaciłam 100 zł. U nas jest zasada, że się daje ile może i nigdy żaden ksiądz nie skomentował, że za mało :) poza tym dziwnie by to wyglądało, bo moi starsi bracia zawsze służyli do mszy, jeden mimo że ma już prawie 40 lat dalej służy, a drugi jest w zakonie, więc nawet jakby coś było nie tak to by I tak nikt nic nie powiedział xd

reklama
Do góry