reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Chcialam wgrać wam filmik jak się rozciera te emolium z psikaczem. Bo moim zdaniem super! Nie jestem biala. Ja polecam na codzień stosować olej z pestek malin, naturalna ochrona 😁
Niestetu filmiku nie moge wgrać. Tylko foto. Łatwo się rozciera 😀

Załączniki

• Screenshot_20210611_081624_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210611_081624_com.android.gallery3d.jpg
    208,3 KB · Wyświetleń: 77
  • Screenshot_20210611_081629_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210611_081629_com.android.gallery3d.jpg
    264,1 KB · Wyświetleń: 78
reklama
Ja tez kupilam dwa filtry mineralne i za zadne skarby nie moge rozsmarowac ani zmyc tego gowna. Poszlam teraz sie doradzic do apteki i mi Pani polecila to, czym smarowala swoje dziecko Bioderma pianka 50 . Super sie stosuje, ale ma filtry chemiczne i tu mialam watpliwosc, ale podobno ten tlenek cynku (mineralny filtr) tez bardzo niezdrowy dla dzieci.
Ja tylko w składowo z jednym trafiłam bo kupiłam 4 różne
Z MomMe Ochronny parasol od słonka
Ale np kupiłam też Dermedic Baby Sunbrella w sprayu za kurna 50 zł i do dupy a w emulsji jest ok 😤
Chyba bardziej zdrowy już chemiczny z tego co czytałam nawet na Google jak się śpieszę piszą cyt.Filtry chemiczne wnikają w naskórek i mogą wywoływać podrażnienia skóry i alergie kontaktowe. Filtry chemiczne chronią dobrze przed promieniowaniem UVB, a tylko niektóre chronią także przed promieniowaniem UVA. Dla dzieci do 3. roku życia zaleca się stosowanie preparatów przeciwsłonecznych z filtrami mineralnymi.

Ale tak jak pisałam każdy robi jak uważa 😜 mnie tylko wkurzyło że mały ma taką fotkę delikatna najpierw za dużo kremów na niego ładowałam i wysypka potem te filtry już mu dwa razy załatwiłam skórę 😭😭😭

Ja tylko w składowo z jednym trafiłam bo kupiłam 4 różne
Z MomMe Ochronny parasol od słonka
Ale np kupiłam też Dermedic Baby Sunbrella w sprayu za kurna 50 zł i do dupy a w emulsji jest ok 😤
Chyba bardziej zdrowy już chemiczny z tego co czytałam nawet na Google jak się śpieszę piszą cyt.Filtry chemiczne wnikają w naskórek i mogą wywoływać podrażnienia skóry i alergie kontaktowe. Filtry chemiczne chronią dobrze przed promieniowaniem UVB, a tylko niektóre chronią także przed promieniowaniem UVA. Dla dzieci do 3. roku życia zaleca się stosowanie preparatów przeciwsłonecznych z filtrami mineralnymi.

Ale tak jak pisałam każdy robi jak uważa 😜 mnie tylko wkurzyło że mały ma taką fotkę delikatna najpierw za dużo kremów na niego ładowałam i wysypka potem te filtry już mu dwa razy załatwiłam skórę 😭😭😭
Może za bardzo kombinujcie 😁 my praktycznie w ogóle filtra nie używamy, mamy jakiś z babydream w sprayu w razie potrzeby, ale tak to unikamy słońca na maluchu, a jak buzię czy kawałek ciała ma chwilę wystawiona to tez mu się nic nie stanie. Słońce nie opala w 2 minuty 🤪 a ten filtr co mamy to nie jest jakiś wybitny i chyba chemiczny właśnie, ale jak od święta mu coś tam posmarujemy to nic mu nie będzie. Moja mama mówi, że jak mój brat był mały to w ogóle filtrów dla dzieci nie było i się smarowało takimi dla dorosłych albo niczym 🤣

Ogólnie wyczailam, że młody bardzo lubi oglądać jak rodzice robią coś ciekawego 😁 i rano jak się obudzi to rozkładam mu podłodze matę i daje jakieś zabawki, i jak mam czas to ja sobie rozkladam obok i robię jogę 🧘🏼‍♀️ jak ogląda wtedy to głowa mała! Wcześniej starałam się robić jakieś treningi etc jak on śpi, ale wtedy się tylko spinam, że zaraz się obudzi i będzie popłakiwal🙈 więc przyjęłam inną taktykę haha

Ogólnie wyczailam, że młody bardzo lubi oglądać jak rodzice robią coś ciekawego 😁 i rano jak się obudzi to rozkładam mu podłodze matę i daje jakieś zabawki, i jak mam czas to ja sobie rozkladam obok i robię jogę 🧘🏼‍♀️ jak ogląda wtedy to głowa mała! Wcześniej starałam się robić jakieś treningi etc jak on śpi, ale wtedy się tylko spinam, że zaraz się obudzi i będzie popłakiwal🙈 więc przyjęłam inną taktykę haha
Tez myslalam zeby tak sprobowac. Zmotywowalas mnie :)

Ja od 6 rano sprzatam 😂😂dziś mamy gości, 3 pary sąsiadów 😂 a w domu syf i kila, bo cały tydzień lenilam się sprzatac! A teraz mam tyle że szok! A gdzie jeszcze coś do jedzenia zrobić 😥

Może za bardzo kombinujcie 😁 my praktycznie w ogóle filtra nie używamy, mamy jakiś z babydream w sprayu w razie potrzeby, ale tak to unikamy słońca na maluchu, a jak buzię czy kawałek ciała ma chwilę wystawiona to tez mu się nic nie stanie. Słońce nie opala w 2 minuty 🤪 a ten filtr co mamy to nie jest jakiś wybitny i chyba chemiczny właśnie, ale jak od święta mu coś tam posmarujemy to nic mu nie będzie. Moja mama mówi, że jak mój brat był mały to w ogóle filtrów dla dzieci nie było i się smarowało takimi dla dorosłych albo niczym 🤣
No ja smaruję tylko zwykłym kremem. Moim zdaniem teraz ludzie wymyślają za bardzo, wszystko bio, sro a potem dziecko wyjdzie na słone i poparzone, albo użyje się innego kremu to zaraz alergia.

reklama
No ja smaruję tylko zwykłym kremem. Moim zdaniem teraz ludzie wymyślają za bardzo, wszystko bio, sro a potem dziecko wyjdzie na słone i poparzone, albo użyje się innego kremu to zaraz alergia.
Tak jest! Ja też tak uważam. Oczywiście trzeba być świadomym i brać odpowiedzialność za swoje wybory, ale szkoda tracić tyle czasu na zastanawianie się i analizowanie, lepiej go wykorzystać na życie! Spędzanie czasu z maluszkiem, wycieczki, spacery albo zrobienie czegoś dla siebie 🥰

Do góry