reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
To ja małemu daje trochę ciasta z końca. Nie tego spieczonego tylko wydłubuję mu ze środka
Też o tym myślałam, ale ostatecznie stwierdziłam, że im dłużej będzie jadł zdrowo tym dla niego lepiej, a póki co jeszcze i tak nie kojarzy co jest co, więc dla niego żadna różnica, czy dostał placka, czy pizzę - pewnie myślał, że ten placek to to co jedzą inni i był usatysfakcjonowany 😁

Noce mi chociaż dziecko zrekompensowało tym, że on jakiegoś czasu ma dwie drzemki po +/- 2 godziny 🥰🥰 także kawa i serial haha powinnam pisać pracę licencjacka, no ale po co 🙈🙈

Też o tym myślałam, ale ostatecznie stwierdziłam, że im dłużej będzie jadł zdrowo tym dla niego lepiej, a póki co jeszcze i tak nie kojarzy co jest co, więc dla niego żadna różnica, czy dostał placka, czy pizzę - pewnie myślał, że ten placek to to co jedzą inni i był usatysfakcjonowany 😁
Oj dziecko jednak wie co jest co :D ja go dzisiaj chciałam oszukać i dać mu rosołek zamiast żurku to co ty :D po samym wyglądzie widział i się darł 😆
Mój tata ma na szafce nad telewizorem taka małą beczułkę, pamiątkę od któregoś wnuka z wycieczki do kopalni soli w Wieliczce. I dał to małemu na chwilę a ten od razu do buzi. Wziął mu to i okej. Za chwilę mały wyciąga ręce i cmoka na tą beczułkę. Tata pierwsze nie wiedział o co chodzi ale za chwilę patrzy a na wierzchu tej beczułki są 2 małe kawałki soli i to one tak zasmakowały Krzyśkowi 🤣 pamiątka schowana żeby nie mógł wyciągnąć 🤣

Ja się właśnie tego bałam, że nie będę miała kiedy napisać magisterki, dlatego przełożyliśmy starania o dziecko do zakończenia studiów. Ja bez dziecka nie mogłam się zmotywować a co dopiero z nim 🤣 mam nadzieję że masz w sobie więcej motywacji niż ja 🤣
Noce mi chociaż dziecko zrekompensowało tym, że on jakiegoś czasu ma dwie drzemki po +/- 2 godziny 🥰🥰 także kawa i serial haha powinnam pisać pracę licencjacka, no ale po co 🙈🙈

Ja się właśnie tego bałam, że nie będę miała kiedy napisać magisterki, dlatego przełożyliśmy starania o dziecko do zakończenia studiów. Ja bez dziecka nie mogłam się zmotywować a co dopiero z nim 🤣 mam nadzieję że masz w sobie więcej motywacji niż ja 🤣
Mam tylko plan pracy, a do stycznia muszę oddać dwa rozdziały 🤣 ale ja zawsze wszystko pisze na ostatnio chwilę. Trzeci rozdział praktyczny jak będę pisała, to młody będzie w żłobku, więc będę miała 5 h dziennie na to.

Oj dziecko jednak wie co jest co :D ja go dzisiaj chciałam oszukać i dać mu rosołek zamiast żurku to co ty :D po samym wyglądzie widział i się darł 😆
Mój tata ma na szafce nad telewizorem taka małą beczułkę, pamiątkę od któregoś wnuka z wycieczki do kopalni soli w Wieliczce. I dał to małemu na chwilę a ten od razu do buzi. Wziął mu to i okej. Za chwilę mały wyciąga ręce i cmoka na tą beczułkę. Tata pierwsze nie wiedział o co chodzi ale za chwilę patrzy a na wierzchu tej beczułki są 2 małe kawałki soli i to one tak zasmakowały Krzyśkowi 🤣 pamiątka schowana żeby nie mógł wyciągnąć 🤣
A bo widzisz, my to zrobiliśmy tak podstępnie, że niby urywamy kawałek pizzy, a że wyglądem się wiele nie różniło to nie skumał 🙈 haha no sól i cukier to jest to co jak już spróbujesz, to nie da się odspróbować, dlatego póki co Czarek żyje w nieświadomosci, że takie coś istnieje 😂 wczoraj byłam w szoku jak wcinał kisiel bez cukru 😱 ja ogólnie nie jestem jakaś cukrowa, rzadko coś dosładzam, w sumie cukier to tylko do ciasta, ale jak ten kisiel spróbowałam to dla mnie jako osoby, która zna słodki smak, był delikatnie mówiąc, bez szału 😁
Na szczęście poza tą pizza, póki co nie rzuca się za bardzo na to, co my jemy, ale to pewnie dlatego, że zazwyczaj jest najedzony pod korek 🙈😂

reklama
Na szczęście poza tą pizza, póki co nie rzuca się za bardzo na to, co my jemy, ale to pewnie dlatego, że zazwyczaj jest najedzony pod korek 🙈
Czym go karmisz ? Ja mam wrażenie, że moje dziecko niedożywione jest haha. Nie mam zupełnie pomysłów co on może jeść, bo sama niewiele jem.

Do góry