reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Wlasnie wrocilsm z małą ze szpitala. Co ja przezylam to moje.
O 20 mala dostala pierwsza dawkę antybiotyku, oslonke potem przeciwgoraczkoqy. Wszystko super poszla spac. Kolo północy zaczela miec gorączkę wiec zgodnie z rozpiska lekarza zbijamy... o 1 w nocy mala drgawki, rece nogi jak lody, usta sine, skora sina, nie kontaktuje. Decyzja szpital. Ja kurtka na nią, koc. Mala wymioty. Dalej sina. W samochod i kita na szpital. Tam oczywiście wszystko na spokojnie test, badanie itp. Mała zbadana, przeszlo jej.... odesłali nas do domu. Anttbiotyk do zmiany, mala zareagowała bólem brzucha i wymiotami. I wszystko spoko ale wiecie co? Gdyby nie to ze sie obudziłam do niej zmierzyć temperaturę to by mi się udusiła we śnie... przez sen jej się cofnęło jedzenie i mala sie przyksztusila i zaczela siniec.... dopiero jak ja podniosłam i zaczelam trzachac to wszystko wykrztusiła.... wrocilismy mala poszla spac. A ja siedzę i ryczę i patrze i czuwam. Jak jakiś debil...

O 20 mala dostala pierwsza dawkę antybiotyku, oslonke potem przeciwgoraczkoqy. Wszystko super poszla spac. Kolo północy zaczela miec gorączkę wiec zgodnie z rozpiska lekarza zbijamy... o 1 w nocy mala drgawki, rece nogi jak lody, usta sine, skora sina, nie kontaktuje. Decyzja szpital. Ja kurtka na nią, koc. Mala wymioty. Dalej sina. W samochod i kita na szpital. Tam oczywiście wszystko na spokojnie test, badanie itp. Mała zbadana, przeszlo jej.... odesłali nas do domu. Anttbiotyk do zmiany, mala zareagowała bólem brzucha i wymiotami. I wszystko spoko ale wiecie co? Gdyby nie to ze sie obudziłam do niej zmierzyć temperaturę to by mi się udusiła we śnie... przez sen jej się cofnęło jedzenie i mala sie przyksztusila i zaczela siniec.... dopiero jak ja podniosłam i zaczelam trzachac to wszystko wykrztusiła.... wrocilismy mala poszla spac. A ja siedzę i ryczę i patrze i czuwam. Jak jakiś debil...
Współczuję ci przezyc... Niestety dzieci często po lekach wymiotują, mi właśnie na to zwracała lekarka uwagę.
Sama bym patrzyła i czuwała, to zupełnie normalne, jak Alek wymiotował po paracetamolu to też miałam po spaniu..
Przeszła jej chociaż ta gorączką ?

Współczuję ci przezyc... Niestety dzieci często po lekach wymiotują, mi właśnie na to zwracała lekarka uwagę.
Sama bym patrzyła i czuwała, to zupełnie normalne, jak Alek wymiotował po paracetamolu to też miałam po spaniu..
Przeszła jej chociaż ta gorączką ?
Tak, goraczka juz teoche tak. Ale dzis znow musimy do pediatry co z antybiotykiem.

O boziu współczuję 😔 dobrze że szybka reakcja była...naprawdę ja niewiem co bym zrobiła pewnie bym panikowala bo niegdy nie miałam takich przeżyć 😔

Współczuję :( Co przeżyłaś to Twoje :( U nas też po antybiotyku wymiotowała, tyle, że ja jeszcze byłam w pokoju bo ją usypiałam, a ona jakoś w miarę szybko zwymiotowała.

reklama
Współczuję :( Co przeżyłaś to Twoje :( U nas też po antybiotyku wymiotowała, tyle, że ja jeszcze byłam w pokoju bo ją usypiałam, a ona jakoś w miarę szybko zwymiotowała.
U nas to prawie 5h od podania antybiotyku + dreszcze i mega ospałość. No ja w nocy nie wiem jak działałam ale spac poszlam dopiero po 5. A teraz wlasnie czekam aż lekarz sie ze mną skontaktuje

Do góry