reklama

Lutowe mamy 2024

Witam @emilcia rozgość się, spokojnych 9miesiecy🥰
@Lilka gratuluję rocznicy 🌻 dużo miłości, szczęścia i cierpliwości na dalsze lata💗

Widzę że rozmawiacie o rzeczach zakazanych powiem wam że ja o wit A pierwsze słyszę a już 3 ciążę donoszone ciążę zana🙈 ja kocham sery pleśniowe właśnie wczoraj sobie kupiłam i chociaż kawałeczek zjadłam taką mam ochotę.. przecież od małego maseczka nic mi nie będzie...
Tak to chyba jest że przy pierwszej ciąży się panikuje co krok a w kolejnych nabiera się doświadczenia i jest spokojniej...
Ja pierwszy raz mam wylizyte tak późno.. (7+6) zawsze się umawiałam zaraz po zrobionym teście ale właśnie wtedy nie wiele widać i tylko stres teraz też się stresuje czy wsio ok ale nie nawiązuje.. czekam do Środy 🤞
Za tydz wyjeżdżam na dwa tyg do Chorwacji i martwię się bardziej żeby tam mi się coś nie stało.. krwawienie, poparzenie.. nie wiem.. to mnie bardziej stresuje.. jakie kremy używacie z filtrem? Ja zawsze kupuję co mi w ręce wpadnie w drogeri.. mam już dwie 50 i trzy 30 ale ja na rodzine 5 osobowa i zastanawiam się czy starczy🙈 macie coś dobrego po opalaniu?
Ja jeśli widzę, że coś może powodować wady rozwojowe to panikuje x 1000000 może dlatego, że na co dzień pracuje z dziećmi z różnymi zaburzeniami i ogromnie się boję, że mi się to przytrafi :( jak się spotyka jedno takie dziecko raz na jakiś czas jest inaczej, a ja codziennie spotykam conajmniej 30 dzieci z zaburzeniami rozwojowymi i dzieci w normie widzę jak pójdę do znajomych czasem albo mijam plac zabaw na spacerze 😅

reklama
Ja jeśli widzę, że coś może powodować wady rozwojowe to panikuje x 1000000 może dlatego, że na co dzień pracuje z dziećmi z różnymi zaburzeniami i ogromnie się boję, że mi się to przytrafi :( jak się spotyka jedno takie dziecko raz na jakiś czas jest inaczej, a ja codziennie spotykam conajmniej 30 dzieci z zaburzeniami rozwojowymi i dzieci w normie widzę jak pójdę do znajomych czasem albo mijam plac zabaw na spacerze 😅
Ale myślenie o tym non stop tez zdrowe nie jest 🫢 Taki stres codziennie o to czy moje dziecko będzie zdrowe to można szału dostać

Ja nie lubię ani watrobki, ani sushi, ani serów 😄
Na wizytę pojadę we wtorek, do innego lekarza niż mój bo mojego nie ma. Pojadę do tego, gdzie chodziłam z córką i w ost straconej ciąży. Tylko to serduszko chce sprawdzić. Wg moich wyliczeń dziś okolo 6+2.
Doczekałam się bólu biustu, teraz śpię na plecach 😄
Trochę plamię na brązowo. Ale wcz na stronie pampersa odnośnie 6 tyg przeczytałam, że na początku ciąży bywa to niegroźne, jeśli jest trochę i brązowe.

Witam @emilcia rozgość się, spokojnych 9miesiecy🥰
@Lilka gratuluję rocznicy 🌻 dużo miłości, szczęścia i cierpliwości na dalsze lata💗

Widzę że rozmawiacie o rzeczach zakazanych powiem wam że ja o wit A pierwsze słyszę a już 3 ciążę donoszone ciążę zana🙈 ja kocham sery pleśniowe właśnie wczoraj sobie kupiłam i chociaż kawałeczek zjadłam taką mam ochotę.. przecież od małego maseczka nic mi nie będzie...
Tak to chyba jest że przy pierwszej ciąży się panikuje co krok a w kolejnych nabiera się doświadczenia i jest spokojniej...
Ja pierwszy raz mam wylizyte tak późno.. (7+6) zawsze się umawiałam zaraz po zrobionym teście ale właśnie wtedy nie wiele widać i tylko stres teraz też się stresuje czy wsio ok ale nie nawiązuje.. czekam do Środy 🤞
Za tydz wyjeżdżam na dwa tyg do Chorwacji i martwię się bardziej żeby tam mi się coś nie stało.. krwawienie, poparzenie.. nie wiem.. to mnie bardziej stresuje.. jakie kremy używacie z filtrem? Ja zawsze kupuję co mi w ręce wpadnie w drogeri.. mam już dwie 50 i trzy 30 ale ja na rodzine 5 osobowa i zastanawiam się czy starczy🙈 macie coś dobrego po opalaniu?
Na twarz Basiclab Spf 50 a na resztę ciała z Kolastyny ale nie wiem czy on jest taki super , najważniejsze dla mnie była zawsze twarz.
Nie mówię, że myśle codziennie. Ale jak widzę, że coś może powodować to czy tamto to już wiem, że będę się trzymać od tego z daleka nawet jeśli może to przesada :)
Ja prawie codziennie o tym myśle, bardzo się boje bo nie wiem czy mam tyle siły na to. Wiem jak wyglada takie życie i wiem ze rodzice nie maja łatwo. Jestem po 2 stratach i bardzo czekaliśmy na ta ciąże wiec człowiek zrobi wszystko żeby tylko była ☺️.

ogólnie nie powinno się puszczać serduszka do 10-12 tc na głos nowe wytyczne nie wiem czy słyszałaś lekarz powinien podać ci tylko szybkość tętna dzidziusia ☺️
Tzn wiesz co w obecnej ciąży to mam dopiero 5 tc to nie widać nic oprócz zarodka z ciałkiem żółtym, a z poprzedniej to już nie pamietam jak to było, może racja, ze nie słyszałam serduszka tylko właśnie tętno 🙂

Jak u Was z toksoplazmoza ? Czy któraś tez ma mało przeciwciał ? Staram się wszystkie warzywa i owoce myć ale jak gdzieś idziemy i widzę warzywa to zastanawiam się czy są myte czy nie ? Jeszcze przed ciaza miałam to gdzieś 😂😂

@Bafinka aaa po opalaniu, źle przeczytałam przepraszam . W tym nie pomogę bo nigdy nie stosowałam tylko maślankę na oparzenia

Jak u Was z toksoplazmoza ? Czy któraś tez ma mało przeciwciał ? Staram się wszystkie warzywa i owoce myć ale jak gdzieś idziemy i widzę warzywa to zastanawiam się czy są myte czy nie ? Jeszcze przed ciaza miałam to gdzieś 😂😂

@Bafinka aaa po opalaniu, źle przeczytałam przepraszam . W tym nie pomogę bo nigdy nie stosowałam tylko maślankę na oparzenia
Ja w pierwszej ciąży miałam mało przeciwciał. Oprócz mycia no to w sumie nic więcej nie zrobimy no 🤷

reklama

Nie wiem, nie byłam jeszcze na badaniach 🙈

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry