• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2024

Hej hej. Na razie sceptycznie podchodzimy, bo może się wszystko wydarzyć. Po cichu chyba mogę do was dołączyć.

Trochę o nas. Ja 29 lat, PCOS i IO. Starania od trochę ponad roku. Brałam lamette, ovarin i duphaston.

Partner 38lat, choroba Leśniewskiego-Crohna.
Jest z bliźniaków 😂
Otherwise, zdrowy.

Podczas wizyty u psychiatry przed lekami zostałam skierowana na Bete bo były starania. 🙈

1sza beta 13.06 - 8,12
Druga 15.06 - 25.59
Dzisiejsza beta 17.06 - 118,36

Raczej początek 4 tygodnia bo cykle nieregularne i nie mamy pojęcia kiedy była owulacja. Mieliśmy sobie odpuścić starań po tym cyklu. 🙈

Pytanko, co ile badać przyrost żeby być spokojną?

Nie mam pojęcia co dalej, poza 6 tygodniem kiedy może będzie coś widać i słychać.

Kiedy najlepiej na pierwszą wizytę? Koniec 4 tygodnia?

Ostatnia edycja:
reklama
Hej hej. Na razie sceptycznie podchodzimy, bo może się wszystko wydarzyć. Po cichu chyba mogę do was dołączyć.

Trochę o nas. Ja 29 lat, PCOS i IO. Starania od trochę ponad roku. Brałam lamette, ovarin i duphaston.

Partner 38lat, choroba Leśniewskiego-Crohna
Otherwise, zdrowy.

Podczas wizyty u psychiatry przed lekami zostałam skierowana na Bete bo były starania. 🙈

1sza beta 13.06 - 8,12
Druga 15.06 - 25.59

Raczej początek 4 tygodnia bo cykle nieregularne i nie mamy pojęcia kiedy była owulacja. Mieliśmy sobie odpuścić starań po tym cyklu. 🙈

Nie mam pojęcia co dalej, poza 6 tygodniem kiedy może będzie coś widać i słychać.

Też badałam betę 13.06, wynosiła 14 i tego samego dnia pojechałam do ginekologa po zastrzyki. Powiedział, że na usg najlepiej za 2 tygodnie :) więc u Ciebie powinno być podobnie. Chociaż ja umowilam się teraz na 21.06, w razie gdyby nic nie było widać to zrobie chociaż cytologię i wezmę skierowanie na badania, a na 28 mam umówiona kolejna wizytę :)

Jest z bliźniaków 😂
Otherwise, zdrowy.

1sza beta 13.06 - 8,12
Druga 15.06 - 25.59

Witaj!!! Gratuluję 💗
Beta przyrasta coli bardzo ładnie nada się ja co 48 g do 1000 później już rośnie wolniej i bez sensu sprawdzać..
Do lekarza jeśli pójdziesz teraz to zobaczy tylko pęcherzyk po 6 tydz będzie już zarodek pod koniec tego tyg można zobaczyć serduszko więc ja sugeruje żeby wtedy iść bo nie będziesz się stresować że nic nie widać 🥰

Jest z bliźniaków 😂
Otherwise, zdrowy.

1sza beta 13.06 - 8,12
Druga 15.06 - 25.59

Myślę, ze 2 razy starczy więcej nie ma sensu.
No lekarz w 6 tygodniu powinno byc cos widać 😀

Też badałam betę 13.06, wynosiła 14 i tego samego dnia pojechałam do ginekologa po zastrzyki. Powiedział, że na usg najlepiej za 2 tygodnie :) więc u Ciebie powinno być podobnie. Chociaż ja umowilam się teraz na 21.06, w razie gdyby nic nie było widać to zrobie chociaż cytologię i wezmę skierowanie na badania, a na 28 mam umówiona kolejna wizytę :)
O jak fajnie. Ciche gratulacje ☺️

To mój pierwszy raz, jestem zielona i sytuacja kompletnie nas zaskoczyła 🙈

Ja spróbuję jakoś początek lipca na 1sza wizytę.

Zastanawiam się czy lepiej prywatnie czy na NFZ 😕

O jak fajnie. Ciche gratulacje ☺️

To mój pierwszy raz, jestem zielona i sytuacja kompletnie nas zaskoczyła 🙈

Ja spróbuję jakoś początek lipca na 1sza wizytę.

Zastanawiam się czy lepiej prywatnie czy na NFZ 😕
To już chyba zależy jakie masz możliwości. My akurat mamy luxmed i z tego będę korzystała. Na tą pierwsza wizytę poszłam prywatnie koszt 250 zł - to ok. Ale jak mi wypisała badania krwi i chciałam wykupić to 500 zł po rabacie, więc szybciutko szukałam w luxmedzie lekarza z dobrymi opiniami. Na NFZ też można trafić na super lekarza ale to wszystko chyba kwestia miasta.

reklama
Myślę, ze 2 razy starczy więcej nie ma sensu.
No lekarz w 6 tygodniu powinno byc cos widać 😀
Mam jeszcze 2 skierowania na bete od lekarza 🙈🤣

Sam mi wystawił tyle i powiedział żeby pilnować czy rośnie bo PCOS i prawy jajnik ma 3.68 cm a lewy w normie. (wydaje mi się że chciał mnie uspokoić)

Mój Tata umiera na raka.. więc może to jest dla mojej wygody i zdrowia psychicznego tyle skierowań na bete?

Wspomniał tez że przy tym od początku ciąży muszę być pod kontrolą ginekologa.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry