Lauritaa
Moderator
Kolejna 3 lipca, już docelowo u mojego prowadzącego. W jakich tygodniach pojawiały się u Was pęcherzyki i zarodki?
Ja mialam 6 +1 a według usg 5+5 czyli prawie tak samo i pęcherzyk z zarodkiem 2mm i serduszkiem.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Kolejna 3 lipca, już docelowo u mojego prowadzącego. W jakich tygodniach pojawiały się u Was pęcherzyki i zarodki?
Mój też jest z bliźniaków, moja babcia była w ciąży z bliźniakami więc nade mną to fatum też wisi
Ja mam wystawione do końca ciążyDziewczyny, na ile czasu lekarz może wystawić L4 jednorazowo?
U nas tak samoW mojej rodzinie i w rodzinie męża tez były bliźniaki![]()
Jutro 50siatka teściowej i jest grillDziewczyny, mamy weekend!
Jakie plany?
Opowiadajcie
Tak jak dziewczyny piszą - na tym etapie z dnia na dzień wszystko się zmienia więc głowa do góry i czekamy na kolejną wizytęJa dziś po pierwszej wizycie. 5+3. Widoczny był pusty pęcherzyk. Niby jest jeszcze czas ale to już mi złe myśli nasuwa ;(
U mnie była wizyta 6+5, z usg 6+6 więc już był zarodek z serduszkiemKolejna 3 lipca, już docelowo u mojego prowadzącego. W jakich tygodniach pojawiały się u Was pęcherzyki i zarodki?
Nie wiem ale ufam swojemu lekarzowi. Jedna ciaze u niego prowadzilam i zawsze bylam spokojna. Wiec nawet nie zastanawialam sie. Odstawienie w idealnym dla nas obojga momencie i ekspresowe wiec chyba tak mialo bycRyzyko jest bardzo niskie, tak naprawdę żadne. Ale jak odstawienie poszlo sprawnie to nie ma co![]()
Ja mam mega obawę przed bliźniakami, nie ogarnęla bymU mnie w rodzinie często zdarzały się bliźniaki, mam siostry bliźniaczkina szczęście na USG jedna fasolka
Mój się zastanawia czy ta torbiel to nie jest pęcherzyk, który nie pękł i czy nie mielibyśmy bliźniakówja to nie wiem skąd on bierze takie pomysły
![]()
U mnie zaczęło się dzień przed terminem o 2 w nocy, powoli odchodziły mi wody, po 3 godz. byłam już na sali porodowej miałam 5 cm rozwarcia i położna powiedziała, że urodzę jeszcze na jej zmianie, czyli w ciągu dwóch godzin. Niestety tak się nie stało, po kilku godzinach w bólach w końcu zaczęły się skórcze parte i tak parłam 2 godziny, a córa nie wychodziła. Ostatecznie szybką decyzja o CC. Okazało się, że główka miała ułożenie potylicowo tylne, czyli mała pchała się twarzą na świat.
Druga już była CC na życzenie, nawet myślałam żeby spróbować rodzic naturalnie, ale po rozmowach z lekarzem i informacji, że również ten poród może skończyć sie CC, zrezygnowałam![]()
Tu się w domu taka ciężka rozkimna zrobiła.U mnie w rodzinie często zdarzały się bliźniaki, mam siostry bliźniaczkina szczęście na USG jedna fasolka
Mój się zastanawia czy ta torbiel to nie jest pęcherzyk, który nie pękł i czy nie mielibyśmy bliźniakówja to nie wiem skąd on bierze takie pomysły
![]()