agu77
Fanka BB :)
Do kanałowego pewnie też bym wzięłaKiedyś miałam kanałowe jedynki. Oczywiście ze znieczuleniem i kłuła mi 6 razy w okolicach wędzidełka górnej wargiTo było straszne, aż łzy mi popłynęły
Ale chociaż nic nie czułam później
![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Do kanałowego pewnie też bym wzięłaKiedyś miałam kanałowe jedynki. Oczywiście ze znieczuleniem i kłuła mi 6 razy w okolicach wędzidełka górnej wargiTo było straszne, aż łzy mi popłynęły
![]()
Ja miałam dłutowanie 8 w wieku 15 lat. (dosyć wcześnie wyszła ale niestety poziomo...) znieczulenie słabo na mnie wtedy zadziałało...oj znam to doskonale, u mnie to trauma z dzieciństwajak przypomnę sobie te gabinety z lat 90 to brrr coś strasznego. Teraz dla mnie wizyta u dentysty to relax
![]()
Też miałam dłutowanie w podobnym wieku ale było ok. Gorzej było z drugą dolną 8… zaczela mnie bolec w lutym ale uznałam, że jak zwykle przejdzie po kilku dniach. Ale nie przeszło :/ ogolnie rosła mi prostopadle, wiec korzeń wrastał w kość a reszta zęba pchała się w 7. Udało mi się zapisać na zabieg dopiero na koniec kwietnia - przez prawie 3 miesiące chodziłam na tabletkach przeciwbólowych rozwalając sobie żołądek bo kombinacje były różne. Ogolnie zab wrósł tak, że dentysta nie mógł go wyrwać a jak juz się udało to jeszcze cały maj i czerwiec chodziłam z bólem. Lekarz sam nie wiedział czemu bo wszystko goiło się extra ale wspominam to najgorzejJa miałam dłutowanie 8 w wieku 15 lat. (dosyć wcześnie wyszła ale niestety poziomo...) znieczulenie słabo na mnie wtedy zadziałało...
Efekt był taki ze krzyczałam z bólu
Dentystka mnie po poliku poklepała że przecież nie powinno boleć ... A jak zapytała o co chodzi z krzykiem i jej powiedziałam wtedy że czuję... to nagle dała wiecej znieczulenia...
Od tamtej pory mam mega traumę...
Taaaak identyko miałam tego zęba. Korzeń w żuchwę się wrósł a przód zęba wypychał 7 i pozostałe zęby. W tym efekcie mam krzywe trochę w żuchwie zęby po lewej stronieTeż miałam dłutowanie w podobnym wieku ale było ok. Gorzej było z drugą dolną 8… zaczela mnie bolec w lutym ale uznałam, że jak zwykle przejdzie po kilku dniach. Ale nie przeszło :/ ogolnie rosła mi prostopadle, wiec korzeń wrastał w kość a reszta zęba pchała się w 7. Udało mi się zapisać na zabieg dopiero na koniec kwietnia - przez prawie 3 miesiące chodziłam na tabletkach przeciwbólowych rozwalając sobie żołądek bo kombinacje były różne. Ogolnie zab wrósł tak, że dentysta nie mógł go wyrwać a jak juz się udało to jeszcze cały maj i czerwiec chodziłam z bólem. Lekarz sam nie wiedział czemu bo wszystko goiło się extra ale wspominam to najgorzej![]()
Ja w młodym wieku miałam kilka zębów leczonych kanałowo niestety w tamtych czasach nikt nie dawał znieczuleniaKiedyś miałam kanałowe jedynki. Oczywiście ze znieczuleniem i kłuła mi 6 razy w okolicach wędzidełka górnej wargiTo było straszne, aż łzy mi popłynęły
![]()
Dobrze rozumiem ten temat, mi za pierwszym razem nie udało się tego dłutowania zrobić, ból był tak silny że dostałam maksymalna dawkę znieczulenia a i tak czułam.Ja miałam dłutowanie 8 w wieku 15 lat. (dosyć wcześnie wyszła ale niestety poziomo...) znieczulenie słabo na mnie wtedy zadziałało...
Efekt był taki ze krzyczałam z bólu
Dentystka mnie po poliku poklepała że przecież nie powinno boleć ... A jak zapytała o co chodzi z krzykiem i jej powiedziałam wtedy że czuję... to nagle dała wiecej znieczulenia...
Od tamtej pory mam mega traumę...
Ja bardzo lubię te zapachy u dentysty.Ja należę do tej dziwnej grupy ludzi którzy uwielbiają denstyste![]()
Dzień dobry, u nas dziś duchota
Pierwszy raz doznałam dziś mdłości ciążowych! Wszystko przez zmywarkę![]()
Ja też lubiłam dentystę do momentu kiedy nie miałam problemów z zębami, a jedynie miałam usuwany kamień i piaskowanie. A teraz pech chciał, że w ciąży wyszła mi pierwsza w życiu 8 do wyrwania i prawdopodobnie leczenie kanałowe 7, ponieważ rosnąca 8 zrobiła dziure w 7Ja należę do tej dziwnej grupy ludzi którzy uwielbiają denstyste
Dzień dobry, u nas dziś duchota
Pierwszy raz doznałam dziś mdłości ciążowych! Wszystko przez zmywarkę![]()