reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Cześć, też trzymam kciuki za wizyty.
Jeśli chodzi o wagę to … wczoraj mi pokazała 57,10 😱 A jeszcze ostatnio było 56. Ciekawostką jest to, że jak szlam do ślubu w zeszłym roku to ważyłam ledwie 52 🤣 Rosnę w oczach XD
Bo to jest tak że kobieta jest lekka do ślubu żeby mężczyzna mógł ją wnieść do domu. Później tyje żeby nie mógł jej wynieść 😅

Szukam dzisiaj tak od czapy ginekologa żeby był blisko i miał USG już w d.. z opiniami i reszta. Dzwonię u nas i pytam o kogoś z najbliższym terminem. I pani w rejestracji mówi 24 lipca kurde zdziwiona i mówię to poproszę. Upewniam się czy NFZ bo jakoś szybko. Podaje mi nazwisko lekarki S.... I godzinę. Odkładam telefon po czym mówię kurde przecież wczoraj byłam w szpitalu też właśnie u S... Dzwonię do męża i mówię nie wiem co tu się odwaliło, znów do tej starej jędzy się zapisałam chyba. A on mówi spokojnie tu w okolicy są dwie Jadwiga i Joanna 🤣🙈 też wieczorem robił przegląd gin. Jeszcze tu mi koleżanka mówiła że jest stary dziad który nie ma zapisów idziesz i daje skierowania i USG zrobi ale tylko przez brzuch. A przez brzuch na tym etapie to na pewno. A tak żeby sobie zobaczyć później przez brzuch to mogę w pracy albo w domu na USG więc już tą chwilę poczekam i tak mam w piątek wizytę prywatną to mam nadzieję że karta już będzie założona.
Szkoda że wcześniej tak się na ten szpital uparłam.

Dobra, zainstalowałam sobie aplikacje :) muszę teraz nauczyć się z niej korzystać. Dobrze że dziś młodzież moja się sobą zajmuje, nie mam totalnie siły. Dodatkowo przychodzi nam dziś Ścianka do bujaka Montenssori więc moze będzie lżej 🙈

Dzien dobry dziewczyny :) mysmy wczoraj przyjechali do Tesciow I przekazali nowine. Nie wiedzialam jak zaragoza, bo moj facet jest duzo starszy ode mnie (ale bezdzietny), a mimo dwojki rodzenstwa to bedzie ich pierwszy wnuk. Troche byli w szoku, mysleli, ze juz nigdy sie nie doczekaja tego momentu 🥰 Tesciowka mowi, ze wszystkie trzy ciaze przechodzila bezobjawowo niemalze I pracowala do samego konca, takze troche mnie uspokoila z tym moim swietnym samopoczuciem 😅

reklama
Jak czesto chodzicie na skany na poczatku ciazy? Sa jakies zalecenia w Polsce, a moze same macie jakies wskazowki? Bedac w UK wiele sie nie dowiedzialam na ten moment, pierwszy skan ma byc jakos na tydzien 12, wizyta u poloznej troszke wczesniej. Bylam na jednej wizycie prywatnej, zobaczylismy serduszko pod koniec 6tc wedlug okresu, a 5tc wedlug skanu, ale nie wiem co dalej.. czekac az do 12tc?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry