nindziaa
Moderator
Pewnie tak. Szkoda, że lekarka w opisie tego tak nie ujęła i muszę się naszukaćBo ogólnie konflikt serologiczny występuje tylko jeśli matka ma czynnik Rh-, jeśli Rh+ to nie ma ryzyka. Więc może dlatego?![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Pewnie tak. Szkoda, że lekarka w opisie tego tak nie ujęła i muszę się naszukaćBo ogólnie konflikt serologiczny występuje tylko jeśli matka ma czynnik Rh-, jeśli Rh+ to nie ma ryzyka. Więc może dlatego?![]()
O zapytam lekarza. Bo już się poddaje z tymi wymiotami.Ja polecam te tabletki, są na receptę. Jedyny minus ze chce się po nich spać.
jeżeli ciąża jest fizjologiczna to nie musisz córki odstawiać.Witam wszystkie Lutowe Mamy
Wszystko wskazuje na to, że i ja dołączę do tego grona. Jutro wizyta u gin. Przewidywany termin porodu 16.02.
Mam już 14 miesięczną Córeczkę, którą nadal karmię piersią, ale ze względu na ciążę, czuję, że już czas na odstawienie. Czy któraś Mama ma może jakieś złote rady, jak tego dokonać? Szczerze, trochę mnie to przeraża...Córka zasypia tylko przy piersi, nie ma mowy o tym, by ktoś inny ją usypiał. Próbowaliśmy różnych sposobów z Mężem, ale nic nie pomogło. Gdy nie dostanie piersi jest wielki płacz i krzyk i w żaden sposób nie można jej uspokoić. Dodam jeszcze, że Córka nigdy nie piła z butelki- czy wprowadzenie butelki zamiast piersi w tym wieku ma sens? Może ktoś ma doświadczenie w tej kwestii?
Tak, nudności mam dalej ale mniejsze, biorę tylko jedna tabletkę na noc nie tak jak w ulotce dwie bo rano nie mogę się dobudzić.O zapytam lekarza. Bo już się poddaje z tymi wymiotami.
A też miałaś takie ostre wymioty i nudności ze przepisali?
No ja właśnie od niedzieli mam taką masakrę.Tak, nudności mam dalej ale mniejsze, biorę tylko jedna tabletkę na noc nie tak jak w ulotce dwie bo rano nie mogę się dobudzić.
Lepiej iść, szkoda się męczyć. Też biorę Duphaston i Cyclogest i wydaje mi się że to może być od leków. Mam nadzieje że po pierwszym trymestrze przejdzie, bo ja puki co nie funkcjonuje, czuje się jak flakNo ja właśnie od niedzieli mam taką masakrę.
Wymiotuję rano nawet niegazowana wodą. Dziś myślałam że krakersy się ułożyły ale niestety zwróciłam.
Po wszystkim co zjem i wypije mam zgage i mega nudności.
Ale wymioty to też są aż takie że, musi mi opróżnić żołądek.
Chodzę z wiaderkiem po mieszkaniu bo inaczej nie daje rady.
Najwyżej gin mnie opierniczy bo widział mnie w ubiegłym tygodniu. No ale nie mam już pomysłów co zrobić bo się pogorszyło.
. Kurde już mój mózg nie funkcjonuje. Ja się zastanawiam czy zrobić przeciwciała, jedna dziewczyna mi radziła żeby zrobić przez ten rumień ale chyba nie ogarniam. Tak się zdenerwowałam.Jak robicie badania to różyczka toxoplazmoza cytomegalia igg i IgM czy tylko igg ?
obaJak robicie badania to różyczka toxoplazmoza cytomegalia igg i IgM czy tylko igg ?