• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2027

Hej, może powiesz coś o sobie?

Hej.Chciałabym sie przywitać👋🏻 Mam na imię Paulina dwójka chłopców na pokładzie i dzisiaj zrobilam test ciążowy jestem dwa dni przed miesiączka i wyszedł pozytywny. 😊
Gratulacje ☺️❤️ w jakim wieku masz chłopaków? Też mam na stanie dwóch 🙂

Dziewczyny podajcie terminy z OM to wpiszę na pierwszą stronę 🙂

Jak ktoś ma wizyty u lekarza zarezerwowane to też można pisać 😁

reklama
Hej, hej dziewczyny :)

Update: wczoraj robiłam kolejną betę i USG. Szczerze mówiąc, nastawiałam się raczej na informację o poronieniu, bo beta wynosiła 383, a progesteron 6,5.

Ale na USG pojawił się pęcherzyk ciążowy z wyraźną białą obwódką o wielkości 1,6 mm (tym samym wykluczyłyśmy ciążę pozamaciczną). Zarówno ja, jak i lekarka jesteśmy zaskoczone, że na USG widać progres z tygodnia na tydzień przy takich przyrostach.

Oczywiście nadal istnieje duże prawdopodobieństwo poronienia, ale dostałam Luteinę 3 razy dziennie. Za tydzień mam kolejną betę i USG.

Wyobrażam sobie albo i nie 🫣 choć ja za każdym razem po cichu liczyłam na bliźniaki ale chyba nie wiedziałam co robię 😅
Byłaś już u lekarza?
Ja jak sie dowiedziałam tamtym razem ze będą bliźniaki byłam przeszczesliwa. Ale teraz z perspektywy czasu wiem ile pracy jest przy dwóch noworodkach. Byłam wczoraj - na usg widać pęcherzyk ciążowy i żółtkowy (to było 5+1). Tą wizyte miałam dość wcześnie umówioną aby wykluczyć ciążę pozamaciczna. Kolejna wizyta 24.06

Hej, może powiesz coś o sobie?

Gratulacje ☺️❤️ w jakim wieku masz chłopaków? Też mam na stanie dwóch 🙂

Dziewczyny podajcie terminy z OM to wpiszę na pierwszą stronę 🙂

Jak ktoś ma wizyty u lekarza zarezerwowane to też można pisać 😁
Mieszkam w Niemczech. Moj starszy syn Artur ma 6 lat idzie od 17 sierpnia do pierwszej klasy a drugi Filip ma 4 lata we wrzesniu 5 . Jest miedzy nimi 1rok9 miesięcy różnicy . A twoi??😁

Termin mi wychodzi na 17 lutego(urodziny mojej babci🥹☺️) dzwonilam do lekarza wlasnie i pierwsza wizyta na 18.06 jutro powtórzę test by kreska byla mocniejsza.

Ja jak sie dowiedziałam tamtym razem ze będą bliźniaki byłam przeszczesliwa. Ale teraz z perspektywy czasu wiem ile pracy jest przy dwóch noworodkach. Byłam wczoraj - na usg widać pęcherzyk ciążowy i żółtkowy (to było 5+1). Tą wizyte miałam dość wcześnie umówioną aby wykluczyć ciążę pozamaciczna. Kolejna wizyta 24.06
Myslisz ze znowu moga byc blizniaki?

reklama
Hej, hej dziewczyny :)

Update: wczoraj robiłam kolejną betę i USG. Szczerze mówiąc, nastawiałam się raczej na informację o poronieniu, bo beta wynosiła 383, a progesteron 6,5.

Ale na USG pojawił się pęcherzyk ciążowy z wyraźną białą obwódką o wielkości 1,6 mm (tym samym wykluczyłyśmy ciążę pozamaciczną). Zarówno ja, jak i lekarka jesteśmy zaskoczone, że na USG widać progres z tygodnia na tydzień przy takich przyrostach.

Oczywiście nadal istnieje duże prawdopodobieństwo poronienia, ale dostałam Luteinę 3 razy dziennie. Za tydzień mam kolejną betę i USG.
Czy Ty jesteś pewna bety ? Swoich wartości? Nie ma szans przy becie 400 zobaczyć pęcherzyka , tym bardziej nie pustego... miałabyś juz 6 tydzien ciązy ... masz progesteron 6 ... nie wiem po co Twoja Pani dr nadal karmi Cię nadzieją 🥺 to jest znęcanie się ... po co ta luteina ... idz dla swojego dobra do innego lekarza ...
Trzymam za Ciebie kciuki 💚

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry