reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

reklama
i ja witam w szarlotkowym nastroju zaraz ide do sklepu ale do szarlotki wszystko przygotowane ciasto w zamrażalniku jabłuszka uduszone i budyń ugotowany jak wrócę to tylko zetrę ciasto i poloże kolejno jabłka budyń ubite białko i kruszonkę i do piekarnika :tak:miłego dnia kobietki :-D

reklama
dziś korzystałam z 3 przepisów na szarlotkę
CIASTO:3 SZKLANKI MąKI,1/2 szklanki cukru ,3 żółtka .3 łyżki śmietany,2 łyżeczki proszku do pieczenia ,kostka margaryny Kasia .Z tych składników zagniotłam ciasto i schowałam na jakiś czas ok.30min do zamrażalki .Ugotowałam budyń jeden śmietankowy ,może byc ciepły może być wystudzony ,obrałam , utarłam i poddusiłam jabłka a pod koniec dałam kisiel ten szybki kubek ,Ubiłam białka te co zostaly (do ciasta daje same żółtka )Blaszkę wysmarowałam i posypałam bułka tartą .Ciasto można zetrzeć na tarce albo rozwałkować trochę zostawiamy na wierzch na paseczki albo robi sie kruszonkę Nie wiem ile masła i cukru i mąki na kruszonkę bo robię na oko ;-)I tak warstwa ciasta -jabłka -budyń -piana z białek -reszta ciasta albo kruszonka .A TO LINK DO MOICH PRZEPISóW
Kobiety eksperymentują czyli Michasia i Me_mme w kuchni I JAKO michasia73 tu;
Przepisy kulinarne - Internetowa książka kucharska

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry