reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

reklama
Witam :-) U nas też słonecznie :tak:
Oli jeszcze śpi, ja już po śniadanku i delektuję się kawą.
Joasiek, babci mojego męża też wszczepili rozrusznik i od tego czasu zdecydowanie lepiej się czuje. Super, że Milenka przespała całą noc :tak:
Madzia, zdrówka dla całej rodziny :happy:

Joasiek super ze i u was nocka przespana:tak::-) a pomysł z kolysankami jak najbardziej popieram, u nas sie sprawdziło jak najabardziej, tyle że Hubek słucha głównie bajek przed zaśnieciem:tak: i zasypia sam dzieki temu:tak::-)
babcia mojego męża też ma rozrusznik i normalnie funkcjonuje więc nic się Joasiek nie martw, bedzie dobrze:tak:

Wisnia, Miska nie zazdroszcze tej papierkowej roboty:baffled:, ale juz tych ponad 2 miesięcy wolnego to juz tak:sorry2:;-):-)

Madzi zdróweczka dla całej rodzinki!!!

no i du-pex - juz są chmurzydła przebrzydłe:angry: pewnie popada znowu:dry:

Joasiek super ze i u was nocka przespana:tak::-) a pomysł z kolysankami jak najbardziej popieram, u nas sie sprawdziło jak najabardziej, tyle że Hubek słucha głównie bajek przed zaśnieciem:tak: i zasypia sam dzieki temu:tak::-)

Rosmerta a jakie bajeczki puszczasz Hubkowi?
Ja też mam bajki "Bajki z Ramą" czytane przez P. Fronczewskiego ale wydają mi się zbyt ekspresyjne i przy nich Milenka chyba by się nie wyciszyła :no:

my mamy taki zestaw bajek disneya (Rybka Nemo, Auta, Kubus Puchatek< Mała Syrenka itp) i słucha tego, ma puszczone cichutko i zasypia prezy nich. Przedtem czytaja taka bajkę razem z tatą i ta sama tata mu puszcza potem na cd. Albo czytaja basnie Andersena i wtedy puszcza mu kołysanki

my mamy taki zestaw bajek disneya (Rybka Nemo, Auta, Kubus Puchatek< Mała Syrenka itp) i słucha tego, ma puszczone cichutko i zasypia prezy nich. Przedtem czytaja taka bajkę razem z tatą i ta sama tata mu puszcza potem na cd. Albo czytaja basnie Andersena i wtedy puszcza mu kołysanki

Aaaa..... wiem które :tak::-) Przypominam je sobie z któregoś Twojego zdjęcia, na półeczce stały cała kolekcja :tak: My mamy gdzieś jedną z tej serii ale płytka już dawno się zgubiła.

Witam:-)
U nas "piękny" deszczowy dzień, czyt. leje całą noc i od rana:-p

Joasiek super, że Milenka przespała całą noc, oby tak już zostało na dobre:tak: Cieszę się, że z babcią już lepiej:-)

Rosmerta może i Hubek pożegna się z mleczkiem nad ranem na zawsze;-)
Madzia zdrowiejcie tam:tak:

Karola ale macie fajnie, dzień pełen wrażeń:-)

Miśka byle do końca roku szkolnego;-)

Oliwieczka uwierz mi, że przeprowadzanie się z małymi dziećmi co rok, to nic przyjemnego:no: Ja tam bym wolała znaleźć swoje miejsce na ziemi na stałe;-)

Miłego dnia:-)

Witam deszczowo :angry:

Myśleliśmy o tym nowym osiedlu Esker Hills;-) Lokalizacja świetna, domy można znaleźć w przystępnych cenach. Nam chodzi głównie o to, żeby wybrać coś fajnego, gdzie będziemy mogli zostać dłużej niż rok - mam nadzieję. Myślimy, że może Victor mógłby pójść tam do szkoły, gdyby wszystko było w porządku, więc znowu patrzymy, gdzie są szkoły itp. Jeszcze mamy trochę czasu, a w ten weekend może uda się coś obejrzeć:tak:
Nigdy nie bylam na tym osiedlu, chociaz to kolo mnie. Jedno co sie orientuje to to, ze lezy blisko torow kolejowych i moze byc glosno. Domy podobno ladne i chyba duzo Polakow tam mieszka.

my dziś mieliśmy turystyczny dzień byłam z małym w Słupsku ok 50km od mijego miasteczka ale w sumie nic specjalnego nie kupiłam. jedyne co się mega cieszę to gumowe spodnie na deszcz dla SZymka ale za to kurtki na deszcz nigdzie nie dostałam. kilka zabawek do piachu i ogrodu w Realu bo mają teraz promocje.no i obowiązkowa raz w miesiącu wizyta w McDonaldzie na frytkach i kurczaczkach no i 1/2 hamburgera bez cebuli :-D już wie czego chce .
później wizyta u dziadków nad stawami - mają uroczy domek w uroczym miejscu muszę kiedyś powklejać kilka zdjęć naprawdę magiczne miejsce.no i do domu zlądowaliśmy o 19 a wyszliśmy o 11:30.
teraz chwila dla mnie i lulku.

spokojnego wieczoru kochane.

Karola, rzeczywiscie turystyczny dzien

witam:-)

nareszcie słonko i zero chmurek (narazie przynajmniej;-)):-) odrazu lepiej na duszy...:-)

kolejna nocka bez jedzonka hubertowego, ale i tak o 5 musiał wyladowac u nas:confused2: ale do 6.50 pospał, jak musiaqłam wychodzic do pracy to sie obudził, ale poszedł na ugodę i wypuścił mnie dzis normalnie:-D

miłego dzionka babencje:-)
Rosmerta, to moze na stale jedzonko wyeliminujecie

witam
wpadma tylko sie przywitac, cała rodzinka chorujemy ja z Patryczkiem na antybiotyku a Weronisia z tata narazie syropkami walczą ...ech te chorubska potrafia wykończyć:-(

MAdziu, zdrowia dla rodzinki zycze

Witam :-)
Dzisiaj pierwsza nocka znowu przespana ciągiem od 20 do 7 rano - jak dawniej :-):-):-) Ach żeby tak zostało....................... :sorry:

A babcia w szpitalu, będzie miała rozrusznik ale teraz czuje się ok
Joasiek, same dobre wiadomosci. Teraz juz bedzie lepiej, zobaczysz.:tak::tak:

reklama
Nigdy nie bylam na tym osiedlu, chociaz to kolo mnie. Jedno co sie orientuje to to, ze lezy blisko torow kolejowych i moze byc glosno. Domy podobno ladne i chyba duzo Polakow tam mieszka.
To prawda, że osiedle Esker Hills jest bardzo blisko Triogue Manor;-) I wiem też, że są blisko niego tory kolejowe i dlatego zastanawiam się, dopóki tam nic nie obejrzę i "nie usłyszę". Domy naprawdę urządzone w wysokim standardzie, a cena wcale nie jest wyższa od reszty w Portlaoise. Śledzę daft.ie od jakiegoś czasu i często zdarzają się domy za 650eur/m-c. My naprawdę chcemy zamieszkać gdzieś, gdzie będzie nam się podobało, domy będą w miarę nowe, bo zawsze to jakaś oszczędność na ogrzewaniu, tym bardziej, że nie mamy w planach powrotu do Polski w ciągu najbliższych dobrych kilku lat (o ile w ogóle wrócimy:sorry2:), a Victor za dwa lata do szkoły, bo tu od 4. roku życia się zaczyna:tak: Trzeba się będzie na coś zdecydować, bo na pewno Victor nie będzie co roku zmieniał szkoły:no: Trudna decyzja dla nas, bo nie mamy na kogo liczyć i zostajemy z tym wszystkim sami, zresztą to jedna z cięższych decyzji dla nas:sorry2:
To przykładowy na tym osiedlu:
http://www.daft.ie/searchrental.daft?search=Search+%BB&s[cc_id]=c8&s[a_id]=2388&s[mnp]=&s[mxp]=&s[bd_no]=3&s[pt_id]=&s[move_in_date]=0&s[lease]=&s[furn]=0&s[search_type]=rental&s[transport]=&s[advanced]=&s[price_per_room]=&s[refreshmap]=1&offset=60&limit=10&id=687415

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry