reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Amelka tez mi sie pochorowala:( a to wszysko przez to ze M nie chcialo sie isc do lekarza i od neigo sie zarazila ma temperature i lekka infekcje gardla dostalismy eurespal i czopki nurofenu

reklama
hej Wam...
my juz pobudka maly wstal po 6 i stwierdzil ze juz spac nie pojdzie:confused2:
wypil mleko - choc nie do konca :confused2:
teraz pije kawke bo zaraz zbieramy sie na szczepienie :sorry:

my na szczepienie za tydzien i wzielam recepte na szczepionke przeciw meningokokom 2 dawki jedna teraz druga za miesiac

a i okazlo sie ze ta przeciw pneumokokom (prevenar) ostania dawka ma byc po ukonczeniu 2 roku zycia a nie jak mi mowila wczesniejsza rodzinna po ukonczeniu 16 miesiecy

Wiecie co troche sie nastraszylam jak mala zaczela mi wczoraj goraczkowac bo w sobote spala z dziadkami u bratanka tego co mial zapalenie opon muzgowych. Moja rodzinna powiedziala mi wczoraj ze maly juz nie zaraza od momentu wyjscia ze szpitala

Rekinasia ostatnia dwaka blonica, tezec, krztusiec i hib:tak:Ja podaje skojarzona to musze zaplacic znow. Szczepienie mielismy miec 12ego ale mam przelozone na koniec miesiaca ze wzgledu na infekcje ktora niedawno mial maly.:angry:
Noga dochodzi do siebie powoli nie ma upalow to tak nie puchnie. Nie boli tez tylko jak sie nachodze.
Buziaki dla wszytkich

na co teraz szczepicie?? :baffled:
dokladnie tak jak napisala kaska :tak:

dziewczyny ....
pozlam do lekarza i powiedzialm mu ze wczoraj mi goraczkowal i ze mial 38,5 stopni to on mi powiedzial ze po co z malym przyszlam skoro on wczoraj goraczke mial.... o a skad to ja kur**a mam wiedziec jak ta opieka nic nie powie.... :sorry2: ale dobra powiedzialam mu swoje...:sorry2:
zbadal go i plucka czyste ale ma wirusowe zapalenie gardla - a jeszcze wczoraj bylo gardlo czyste :dry: przepisal rutinoscorbin, groprinosin i calcium :tak: no i od razu odwolal szczepienie.... kazal przyjsc za tydzien - znowu go zbada i powie czy nie ma przeciwskazan :tak:

Tak się zastanawiam dlaczego Amadeuszek ma termin szczepień dopiero na początek sierpnia? :confused: z drugiej strony przedział wiekowy na te szczepionkę to 16-18 m-cy a idzie tym samym trybem jak i Oliwierek co przychodnia to inne obyczaje :-p

reklama
Cześć Maminki!

Ja tylko tak przelotem,bo nie wiem na ile mi to moje marudne dziewcze pozwoli:baffled:Teraz odsypia po niezbyt udanej dziś nocy:-(Za bardzo ja chwaliłam za te dobre nocki i mam za swoje!Liczę tez na to,że to po wczorajszych gościach i wrażeniach-wygłupach z kuzynem Marcysia dziś gorzej spała i ja dzięki temu też:-(
W niedzielę wróciliśmy do domku i aż do urlopu (w lipcu) nie zamierzam nigdzie wyjeżdżać!!! Wzięliśmy się znowu za poszukiwanie mieszkania-jestem przerażona!

Patrysiu-jeszcze raz gratuluję fasolinki:tak:Dbajcie o siebie! Zdrówka dla Sewiego-bidulek...

Kasia-współczuję z ta opuchlizną:-(Ja tez to przerabiałam,mimo że zima przeciez była,a i potem jeszcze ze 2 tyg. po porodzie byłam taka cała obrzmiała. Dbaj o siebie kochana,jak tak M na obczyźnie? Przyjeżdża do Was na jakiś urlop?

Rekinasia
- tak jak pisały dziewczyny,po pół roku od poprzedniego szczepienia ostatnia dawka- w naszym przyp. to szczepimy się IPV+Hib.
Jak długo czekałaś na wypłatę wyrównania za urlop macierzyński? Ja wniosek złożyłam i narazie cierpliwie czekam;-)

Anna_ajra-na szczęście już niedługo wakacje to sobie odpoczniesz:tak:Idziesz od września na zwolnienie? Pogłaskaj brzusio od ciotki Zytki:-)

Gosiaczku-wszystko u Was dobrze? Odezwij się!

Przyszlirodzice-ile kosztuje ta szczepionka p/meningokokom?Zdrówka dla Amelki:tak:

Mysza
-jak Wasze mieszkanko-już mieszkacie?

Syneczki-:-)

Pozdrowionka dla Was wszystkich mamcie drogie!

Do góry