reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

puk puk :) czy można ??????:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
jeju jak ja dawno do Was nie zaglądałam, co mam na swoje usprawiedliwieni- no cóz tylko to że koniec roku szkolnego był u nas pokręcony, egzaminy dzieci , składanie dokumentów do gimnazjum Michała, aż z tego wszystkiego spakowałam sie i wyjechałam do siostry do Zabrza na 10 dni :) odpoczełysmy sobie z Gabrysią od całego tego zgiełku :)
w pospiechu poczytałam zaległe posty i oczywiscie gratulacje dla kolejnych cieżarnych kobietek :) zdróweczka dla wszystkich dzieciaczków i brawa ogromne dla dzieci za nowe osiągniecia w mowie, jedzeniu i korzystaniu z nocniczków oczywiscie ;)
ja nadal karmie piersią ale nosze się z zamiarem zakończenia laktacyjnej przygody , tylko jeszcze nie zdecydowałam jak i kiedy to zrobic ;(
co do planów wakacyjnych to własciwie już jestem po, wyjazd do siostrzyczki był jedyną atrakcja, teraz juz spedzę czas w domku, może jakas wycieczka do Płocka i do Ciechocinka, ale czekamy na pogodę , bo deszczowo i nic zaplanowac nie można
Gbai zdrowiutka, ostanio miała tylko wysypke po nowym płynie do kapieli Johnsona z seri na dobry sen, dziwiło mnie to baardzo bo oliwke z tej serii uzywała i nic jej nie było , no ale nie będę dociekac czemu tak sie stało, wróciłyśmy do Nivea i wysypka ustąpiła ;) z apetytem u nas różnie, są dni że nic poza cycem Gabrysi nie interesuje a są też takie że jak tylko zobaczy ze ktos coś je to od razu i ona sie domaga jedzenia, myśle ze tu duzy wpływ ma temperatura bo jednak w upały apetyt zdecydowanie ma mniejszy ;) jak większosc z nas pewnie a gdy tylko się ochładza to moje dziecię czesto woła " am-am"

reklama
Cześć Maminki!

Ja tylko na chwilę,żeby Wam powiedzieć pa,pa:-) Dziś w nocy jedziemy na wakacje,tylko tydzień ale zawsze to coś:tak: Samochodzik już zapakowany,Marcysia jak na złość nie mogła się zdecydować na spanie-buszowała do 22:30:szok:Ja teraz jeszcze muszę ogarnąć chałupkę i siebie i paść na krótką drzemkę;-)Cała jestem przerażona tym, jak ja to moje szczęście o 4 w nocy będę musiała przetransportować do samochodu:szok:Mam nadzieję,że nie rozbudzę jej za bardzo...
Zatem Dziewczynki życzcie nam pogody i dobrego humoru czego i Wam ja oczywiście życzę:-)

Rekinasia-kaloszki kupiłam w Dino,ale widziałam też w Bartku i Cocodrillo:tak:Naprawdę to świetny zakup-Marcysia nawet w domu chętnie by w nich hasała:-D

Uleńka- wygrałaś zawody na najdłuższe cycolkowanie:-)Jak już się zdecydujesz na odstawianie to będzie Cię wspierać duchowo:tak: Jutro o Tobie pomyślę przejeżdżając przez Włocławek;-)

Dobrej nocki Wam wszystkim moje drogie!

i pojechała... a chciałam jeszcze zapytać o bolesną pierś... ale pewnie przeszło, bo nic nie wspominasz Zytka - bawcie się dobrze!!:-D:-D:-D
Ulenka wieki całe!!! :-D chyba nie znam drugiej mamy, która by tyle karmiła :szok:
Margaritka daj znać czy spokojnie minął 11 lipca - Irole się odgrażali - mam nadzieję, że jesteście bezpieczni..... no i już niedługo wyjazd do Polski? za kilka dni :)
Patrysia współczuję bólu brzucha :( uważaj na jedzenie
jutro mam egzamin i już dawno powinnam spać, ale jakoś mi się nie chce :)
Ania_ajra tego mi właśnie tutaj brakuje - koleżanek z dziećmi w podobnym wieku, Igi nie ma rodzeństwa, chciałabym, żeby chociaż miał jakieś towarzystwo
buziaki

Zytko mam nadzieję ze podróż minęła szybko i spokojnie, udanego urlopu !!!!!!!!!!!!
Rekinasiu no i jak egzamin???? Gabi ma tez sporo dzieci do towarzystwa wśród znajomych , właściwie gdzie nie pójdziemy to jest dziecko w wieku od lat 1 do 5 ;) taki "późny " wysyp ;) poszło lawinowo, jedna rodziła to kolejna już zachodziła w ciaże ;-) a oprócz tego chodze z Gabi na zajecia dla dzieci raz w tygodniu, takie mini przedszkole, co prawda to tylko godzina zabawy ale sporo znajomosci nawiązałam i zawsze jakies wspólne spacerki na placu zabaw i dzieci mają frajde i mamusie sie nie nudza ;) moze poszperaj i poszukaj w swojej okolicy tego typu klubu :)
e823cc7babc2344dmed.jpg

Cześć dziewczyny!:-D
Jutro rano o 5 wyjedżamy nad morzę (Trójmiasto), więc chciałam się z Wami pożegnać. "Na szczęście" nie na długo, bo jednynie na 10 dni.:wink: Życzcie nam dobrej pogody i udanego wypoczynku.:-p
Ściaskam Was mocno - buziaczki dla Was kochane!

Cześć Dziewczyny!
Od soboty jestem z moimi łobuziakami u moich rodziców. Chłopaki nie odstępuję dziadka na krok:-). W sobotę pierwszy raz zostawiliśmy Jasia na 2 godz tylko z dziadkami i Piotrusiem i wbrew moim obawom było ok:tak:.
Zytka, Anna ajra - dużo słoneczka dla Was i cieplutkiej wody w Bałtyku:tak:
Pozdrawiam cieplutko.

i ja i ja :-D laseczki moje drogie.Wpadlam sie pozegnac na jakies 2 tygodnie;-) Raniutko jutro lecimy w koncu do PL - jupiii :biggrin2: A tam neta w domku nie mam:sorry2: Od srody w PL maja byc cieple dni na co licze baaaardzo:-D udanych dni dla Was wszytskich.

Rekinasia po 11 lipca jeszce zyje;-):-D A tak powazniej to te "pogrozki" w północnej Irlandii wiec daleko ode mnie.Niemniej jednak... niesmaczne :dry: W kazdym razie nic zlego sie nie wydarzyło- zadnych ofiar a i bez pogrózek roznie to tu bywa.Najgorsze to to "nakerstwo" znaczy wiesz, malolaci bez pracy szwedajacy sie po ulicach i udajacy wielkich iroli własnie;-) Zostawiam to wszytsko na cale 2 tyg:cool2:

Buzka

wakacje11.jpg

Ulenka egzamin do przodu, ale na wyniki poczekam ok. 6 tygodni!! :-) w następny weekend mam naprawdę trudny egzamin, na dodatek w tym tygodniu 2 dni wyłączone od rana do nocy przez pracę :( pouczę się dopiero w piątek i sobotę a w niedzielę egzamin... poszukam czegoś, jak nareszcie będę miała wakacje od szkoły
Margaritka POLSKA WITA!!! :-D:-D
Gosia my też testujemy drugich dziadków, bo moi rodzice wjechali na 2 tygodnie - Igi jest zachwycony :)

reklama
Rekiniasia - Jaś jak wjeżdżamy na podwórko do teściów to zaczyna kręcić główką i protestuje przy wypinaniu z fotelika. Takie małe a już ma swoje zdanie!:-D W niedzielę wpadliśmy po 13 - akurat drugi wnuś zajadał rosołek a moim chłopakom babcia nawet nie zaproponowała:wściekła/y:. Myślałam, że już niczym specjalnym mnie nie zaskoczy a tu taka niespodzianka i to w niedzielę:shocked2:. Tak trochę się naśmiewam ale szczerze mówiąc było mi przykro.
Margaritta - w końcu się doczekałaś przyjazdu do kraju! Udanego wypoczynku i nacieszcie się wszyscy sobą na kolejny długi rok:tak:.
Pozdrawiam

Do góry