reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

witam sie
my wczoraj bylsimy chwilke na sankach.
ale bez oparcia:zawstydzona/y: i musialam mloda podtrzymywac w sumie mozna by jakies wykombinowac do nich tylko z czego hmmm ale ja cos moze wymuysle bo ja jestem taki pomyslowy dobromir hehehe.

A u nas juz lepiej mloda dostala jakis silny antybiotyk nowej generacji co sie daje przez 4 dni *1. Ale juz widze ze buzia sie goi bo wczoraj nawet gume rozpuszczalan zjadla bulke, chlebek a dzis od rana pistacje wsowa :)
TYLKO JESZCZE MARUDNAi niegrzeczna JEST czasami straszliwie i sama juz nie wiem czy to przez ta chorobe czy to bunt ehhh mam nadzieje ze jej szybko minie bo szatan z niej straszny

reklama
Hej:-)
Witam się i ja:-) ponoworocznie. :sorry2: BB mi się nie włączało i gdyby nie nasza Ania vel Przyszlirodzice do dziś nie miałabym z Wami kontaktu
Przyszlirodzice śliczne dzięki jeszcze raz:tak::-)
Super że Amelce pomaga To musiało boleć a swoją drogąskąd takie dziadosrwo może sie przyplątać:confused:
Anna ajra GRATULACJE:-D:-D jak reszta czekam na zdjęcie Martynki:tak:
Patrysia teraz twoja kolej:tak:
Gosia 78 to można powiedzieć że dołączyłaś do grona słomianych wdów;-):tak:Tydzień zleci szybko sprytna babeczka jesteś dasz radę:tak:

U nas zaczął się bunt dwulatka NA CAŁEGO:baffled: Oliwka w jednej chwili może przeistoczyć się z aniołka w istnego szaleńca dosłownie coś się nie spodoba i zaczyna krzyczeć tupać rzucać się na podłogę rzucać zabawkami:szok: Masakra dosłownie.
Poza tym ic sięnie dzieje zasypało nas jek większą część zachodniej Europy Dziewczyny siedzą w domu
Moje starsze dziecko wkopało mie, na bal przebieraców mamy mają upiec ciasto i Julka powiedziała że ja upiekę:eek:przecież ja ciast nie piekę:dry:coś będę musiała wymyślić

Cloe hihihi to cię pociecha wrobiła, kup gotowca albo zrób murzynka - to zawsze wychodzi. Raz jeden mi nie do końca wyszło - nie zauważyłam, że blaszka krzywo stoi i ciasto było pochyłe. Mama na to tylko popatrzyła i powiedziała, zrób jeszcze krzyżyk z białego lukru i będzie piękna trumienka :-D:-D:-D faktycznie wyglądało jak trumienka, ale jakoś na imprezie nikomu nie przekszadzało i zjedli ze smakiem :tak:
Margaritka masz rację, ale wieczorem, jak udaję, że nie wiem, o co chodzi, to jest awanti o smoka :((((
Zyteczko ty i mamurzyca.... chyba w następnym wcieleniu :-D:-D ewentualnie polecam się na korepetycje w tym zakresie - daleko nie masz
Gosiaczku cześć :) trochę się zmywa, tak to jest z tymi rudymi :( możecie sobie gadać na Skype z podłączoną kamerką, to jest całkiem fajne, jak się ma dobre łącze
Przyszlirodzice u nas też od 2 dni sanki, Igi jest zachwycony, teraz już są 'gały' i 'sanki'
Patrysia co tam u was?
Myszaaa ty to przy rozdziale dzieciaków w niebie dostałaś chyba jakiegoś starszaka :))))) nie dość, że największy to najszybciej biegał i jeszcze teraz wygadany - szok! :D
UWAGA, UWAGA! w tamtym tygodniu kupiliśmy wreszcie dziecku kombinezon zimowy - ma się ten refleks, cooo??

Hej
A dziękuje Rekinasiu - za komplementy dla syna :-D Ta wygadana bestia ostatnio siedziała nad jakąś gazetkę - z reklamami DUPLO - siedział i mówił:
"mam Zoo duplo",
"kupie farmę duplo"
"kupie duze zoo duplo"
"mama ubieramy się , do sklepu, chce duplo" ( a to już po nas spapugował - jak walczyliśmy o ubranie się i spacerek do sklepu po obiadek - ale o duplo nic tam nie było :-D)
:-D Więc reklama już na niego działa :-D

Gosia - opcja ze skypem - świetna - u nas tak Mikołaj z dziadkami i babciami gada :-)

Cloe, Ania - mojemu też się włącza ten tryb :-) przycisku do wyłączenia jeszcze nie znalazłam - jak znajdę dam znać ;-D

Co do ciasta - to polecam to które Ania31 - kiedyś podawała :-) zrób bez budyniu - jest świetne, szybki i nie ma szans by się nie udało :-)

Pozdrawiam wszystkie
Margeritko :-D Ciebie najbardziej :-D Bo już nie pamiętam co pisałaś :-D

mysza, rekinasia- moja tez juz tak nadaje ze szok. Juz wszystko powtorzy a jak nieraz cos pwoei to sikamy ze smiechu:)

osoatnio do siostry mojego M mowi,
Amelka: chcesz herbatke?
Gosia: chce.
A: to ci zrobie ( no i zrobila, zabawkowa herbate )
A: czemu nie pijesz, przeciez chcialas
G: bo goraca
A to podmuchaj sobie
hahahahah

a ja zapomnialam sie pochwalic
tzn moje dziecie:
przez ta paskudna chorobe mamy wiele +
:- nie ciagnie dyda juz od tamtego poniedzialku i zasypia bez niego:)
- pije ze zwyklego kubka,
- nie pije kaszy z butelki ( choc dla mnei to minus bo tak to wiedzialam ze zawsze cos zjadla)
- zasypia tylko z pieluszka ( i ze mna :()
ale dzis zasnela tylkoze mna a potem ja zanioslam do lozeczka i przespala sama cala noc:tak::tak::tak:
- no i nawija jak szalona wszystko juz powtozy i zaczyna podejmowac decyzje np, nie chce tego ciasta tylko takie, nie chce tych skarpetek tylko te.....
- je na sniadanie chlebek, bulke i platki , parowke.....
- no i wola jak chce kupe to teraz jeszcze nad sikaniem w pieluchy trezba popracowac :)
- jednym slowem mam dosrosle dziecko jak to asia wczoraj powiedziala hehehe
tylko zeby jeszcze te napady zlosci (buntu) ustapily ( dzis darla sie mezowi przez pol godziny i ni mogl jej uspokoic bo mama poszla do pracy a miala nie isc bo tata pojdzie)

ehhh ale sie rozpisalam ;p;p

reklama
przyszli rodzice u mnie Igusia tez jest z tych "gadatliwych"
mówi ładnie pełnymi zdaniami, nawet czasami az sami ja przedrzezniamy :-)
ostanio przy zasypianiu, lezymy obok siebie i opowiadam jej bajeczki, potem, a brzmiało to mniej wiecej tak:
Iga: mamusiu jeszcze o królewnie snietce (Śnieżce)
Ja: juz wystarczy, spij juz
Iga: mamusiu jeszczeee
Ja: sama jestes jak królewna snietka :)
Iga: Igusia nie jest jak królewna snietka, Igusia nie ma zatrutego jabka:-)
no i szczeka mi opadła:-p
poza tym opowiada wieszyki, spiewa pioseneczki i lubi tańczyc:-)

Anna_anjra gratuluje! super!

Do góry