Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Cześć dziewczyny!
Ale mam humory... ze skrajności w skrajność. Też tak macie?
Jeśli chodzi o kosmetyki, to myślałam o Oilatum i Nivea, no i sudocerm.
kropecka - jak tam Twoje spojenie i tak w ogóle zdrowie? Byłaś u ortopedy? agawa1 - zastanawiam się, jak ja mam wytrzymać jeszcze 6 tygodni... uff... Widzę, że jesteś urodzona by rodzić... też bym tak chciała... cloe - jak długo rodziłaś Julkę? A co do prezentów, to też jeszcze nie wiem, co kupić teściom. Myyszaaa - masz racje... super prezent,:-) ale dla dziewczynki kolejka??? Ania31 - jak fajnie, że zaglądasz do nas! Mam nadzieję, że czujecie się dobrze i dzidzia nie pośpieszy się na świat! Ściskam Cię mocno! Paty36 - jaki planujesz poród?
Hej
A więc - ja się cieszyłam z samochodzików bardziej niż z lalek i mała uwielbia Tomka my za jakiś czas będziemy wiedzieć za jakimi bajkami nasze dzieci przepadają
Ania31 - trzymam kciuki za twojego tatę, i żeby twoja mama miała święta spokojne :-)
Paty36 - u mnie w szpitalu nie stosują znieczulenia :-)
Anna ajra z moim pierwszym porodem było tak.Juz rano zaczęły się bole krzyża i tylko krzyża Myślałam że mnie zawiało ale kiedy do wieczora się nasiliły i brzuch mi twardniał pojechaliśmyy do szpitala tam miałam RTG , USG badanie - rozwarcie tylkona 1,5 palca. Lekarz orzekł że to bóle przepowiadające główka lawiruje jeszcze tak tydzień to potrwa... a mnie juz wtedy brao i to fest... Wróciliśmy do domu Bóle trwały juz typowo porodowe ok 24.00 stwierdziłam że mam w nosie jedziemy niech przynajmniej mi coś dadzą Okazało sie że już rozwarcie na 4,5 palca aa bóle co kilka minut których nie czułam To znaczy czułam ale nie tak często jak wykazało RTG Zaraz na sali porodowej przebili mi pęcherz zaczęły się bóle parte a o 1, 25 Julka juz była z nami Paty36 ja zwali tak zwali;-) grunt by przy porodzie nie stał żaden konował który np uprze się na naturalny i wyjda same hocki klocki
Jeśłi chodzi o prezenty za rok rzucam hasło że każdy robi w swoim gronie Przeciez tyle kasy na to idzie że szok a i tak nie masz pewności czy zadowolisz pozostałych
zagladam do was czasami jak mnie boli juz pupa od lezenia troszke pochodze na razie jest ok Paty36 prawdopodobnie 4 chłopak ale lekarz nie wiedział na pewno 80% dawał
Po cc pokazuja dzidzie i ida myc wazyc mierzyć i kiedy lezysz na sali po cc dostajesz maluszka do karmienia przywożą na każde żądanie maluszka a kiedy juz po dobie trzeba wstawac i chodzic dostaje sie maleństwo na stałe do pokoju. Ja to weteranka w cc
Rozmawiałam na pewien temat z pediatra ale to napisze na tajnym
Pozdrawiam
Witajcie!
Chłodno dziś i śnieg zapowiadali. Jest szansa na białe Święta Ania31 miałaś znieczulenie miejscowe? Ciekawe jakie mi lekarz zaproponuje...też mam jeszcze mieszane uczucia co do cesarki, ale już powoli się godzę z tym, że tak ma być. Cloe to szybko Julcia się urodziła!
Właśnie, prezenty, w tym roku nie będzie łatwo, ale raczej będą to drobiazgi.
Miłego dnia!
Hej znów zaczęłam temat a tylko o prezencie napisałam :-) jak co roku z M kupimy sobie coś do domku:-) w tym roku to będzie choinka - taka śliczna sztuczna Bratu jednemu już grę kupiliśmy - sam sobie wybrał:-) drugiemu nie wiemy co jeszcze:-) rodzicom zrobimy jakieś wspólne prezenty:-) choć pewnie skończy się na książce - każdy tata lubi czytać - tylko różne rzeczy:-) Teściowej chciałam kupić jakieś kosmetyki - ale tu mam problem więc chyba zostawię to M - mojej mamie - zestaw kosmetyków bezproblemowo - bo ona lubi takie rzeczy dostawać
Cloe - ja rok temu chciałam śnieg - miałam brać ślub i tak mi się śnieg marzył:-) żeby tak biało i cudownie było:-) a tu nici
Pozdrawiam Ula - u której za oknem szaroburo smutnie :-(
Ania to ty przyczynisz się do przetrwania naszego plemienia, bo ponoć jest coraz mniej mężczyzn na świecie:-) a porodu to tez sie boję w sensie aby nic sie nie wydarzyło ,bo ból jest do zniesienia a róznica między moimi chłopcami:-) była 2 lata i rodziło się znośnie , za to teraz róznica jest 8 lat!A gdybyś jescze chciała dzidzię i zaplanowac płeć to są pewne sposoby dr Wójcika polecam ; nam się chyba udało, ma być dziewczynka wedłu 3 krotnego usg .No i jest to trzecie dzieciątko, myślę,że ostatnie,bo nie jestem taka młoda pokolenie lat 70 tych
Ajra chcę rodzić naturalnie ,ale ze znieczuleniem, u nas dają za darmo i chyba skorzystam jeśli czuć bóle parte to czemu nie.
Cloe racja zależy od dyżurnego lekarza,żeby pomógł i w porę reagował jeśli cos pójdzie nie tak
Najka miałam blokade w kregosłup to fachowo sie chyba nazywa zewnątrzoponowe prawda byłam świadoma tylko brak czucia od pasa w dół od razu dali mi Kube do pocałowania musiałam powiedziec co widze miedzy nóżkami i poszedł sie myc
Przy ostatniej cc to kuzynka mi asystowała i smiała sie ze zbedne tłuszczyki mi wycinajagoiło sie bardzo szybko i po 3 dobach mogłam wyjsc do domku ale Kubuś dostał żółtaczki wiec musielismy poleżec dłuzej
Dziś juz uciekam lezec i sie objadać dalej nie moge doczekac sie świat tylko kto to porobi ale ślinka mi leci na jedzonko jestem z waga 15na +
Pozdrawiam
Cześć dziewczyny!
Idziemy dzisiaj na basen...
Mój mąż dostał zaległy urlop, czyli do końca roku siedzi już w domu! Jutro ostatni dzień do pracy w starym roku!:-) Cieszę się, że będę miała go trochę w domu. Jestem ciekawa, kiedy kupię mu teraz prezent...
Myyszaaa - mała chłopczyca z Ciebie była... cloe - no to ładnie... wysłali Cię do domu, żebyś chyba sama tam urodziła! Normalnie przegięcie! nie chciałabym tak długo rodzić. Ania31 - z tego co słyszałam, to 3 cesarskie cięcia i nie powinno się już mieć więcej cesarek/dzieci. Czy po dwóch cesarkach czuje się różnice, bolą szwy? Ja jeżeli miałabym mieć cc, to też bym chciała znieczulenie zewnątrz-oponowe.
Sama robisz święta, czy idziecie gdzieś? Najka - też liczę na białe święta. Paty36 - jakie można dostać znieczulenia, gdy się rodzi siłami natury?