reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam sie
A mój mały konczy dzis 4 miesiace jak ten czas leci ani sie obejrze a bedzie biegał:-D
kropecka śliczne zdjecia i 100 lat dla Wiktorka:tak:
aggy swietny pomysł z czekoladkami i gratuluje szefostwa ja po bliźniakach po wychowawczym zostałam zwolniona niestety i teraz jestem na zielonej łaczce i zajmuje sie domkiem:-D
Pozdrawiam wszystkie laski ide na dworek

reklama
Ani 31 ja zamierzam przedłużyć wychowawczy właśnie dlatego że powrót oznacza jedno a tak przynajmniej lata pracy no i składki ida na moje konto
a dzis moje dziewczyny chyba zwariowały RATUNKU!:szok: Nie dość że Julka co chwilę wpadami w histeri to jeszcze Oliwka marudzi oszalejeę.Teraz jedna i druga padła i bardzo dobrze popijam kawkę siedzę na BB oglądam Trini i Suzanę ...miałam sprzątać ale pierd.... mam dość dzisiejszego dnia;-/

No hej babeczki ,dość długo mnie nie było ale tak jakoś wyszło że was czytałam ale nie miałam weny twórczej,aż dziś sie zebrałam....

Oj miałam trochę przebojów...
Pokłociłam się z Danielem i to ostro.....ale nie chce tego nawet wspominać.
Oliwke chciałam zapisać do okulisty do cenrum zdrowia dziecka w Wawie (tam byliśmy z nią jak miała 2 i 3 mc bo trzeba było wykluczyć retinopatie bo u wcześniaków to częsta choroba) bo coś czasami mi lewym oczkiem zezuje ale niestety odeszło 3 lekarzy i muszę się dowiedzieć we wrześniu czy na przyjmą..ja nie mamzamiaru tyle czekać,trzeba będzie znalęść przywatnego okuliste dziecięcego...

Bartek dziś kończy 3 miesiące....byłam z nim, we wtorak na szczepieniu ,waży 6900 i mierzy 62cm.Pani doktor powiedziała że jak będziemy na kontroli bioder to mam poprosić o skierowanie na rehabilitacje i na konsultacje z lekarzem specjalistą rehabilitantem ponieważ mały trzyma głowke ciągle w lewo nie chce sam przekręcić w prawo a jak ja mu tak zrobie to ten zaraz znów w lewo się odkręca i przez to ma z jednej strony trochę bardziej płaską stronę i musimy to skontrolować bo może się zrobić przykurcz....teraz go układam do spania na prawym boku i podkładam poduchę zeby się nie przekręcił i trochę go masuje.Wiem co i jak bo Oliwka miała rehabilitacje przez 9 mc bo miała wzmożone napięcie mięśniowe>Oj mam nadzieję że wszystko się unormuje!!!!

Ja po mały kupuję żarcie na chrzciny ,będzie 20 osób dorosłych i 7 dzieci a robimy w domu przyjęcie więc troche pracy mnie czeka ale na szczęście jest moja i Daniela mama do pomocy:)

KROPECKA oj śliczne fotki może zostańcie fotografami!!!!!

AGGY świetny pomysł z tymi czekoladkami ...może i ja nad tym pomyśle.Oj pomysłowa babeczka z ciebie!!!!

Cześć mamcie,ale naskrobałyście:-D Fajnie tak poczytać co u Was.
Wczoraj na 21.00 byliśmy z Piotrkiem w kinie już z okazji Dnia Dziecka- wybrał sobie Indiana Jones. Niestety w niedziele kina będą pełne ,a w inne dni nie mielibyśmy opieki dla Dominika. Tak więc wczoraj uśpiłam małego,przyszła opiekunka i spędziliśmy przyjemny rodzinny wieczór w kinie.
Dzisiaj na 16.00 idę do Piotrka do szkoły na Dzień Matki:-), mój syn mówi 2 wierszyki:tak:. Z Dominikiem zostanie tatuś, po raz pierwszy na tak długo:sorry2:, ciekawa jestem jak chłopcy się dogadają i nie ukrywam że troche się boję. Będę siedziała jak na szpilkach:baffled:
Przed chwilą dzwonili z przychodni ,że jutro lub w poniedziałek mam przyjść na szczepienie z maleństwem, ide jutro, będzie z głowy.
dawna cloe- współczuję takiego dnia, może popołudniu będzie lepiej.
aggy- czekoladki z banderolą to świetny pomysł, ja na obiad zrobiłam zupe z czerwonej soczewicy w indyjskim smaku, a na drugie robię rybke zapiekaną,ziemniaczki z koperkiem i surówke z czerwonej kapusty.
Niestety zupki nie zjem ponieważ jest wiatropędna:dry:
kropecka- Wiktor to śliczny chłopiec ,no i zdjęcia piękne:-)

Hej,
ja już po spacerku, ale chyba wyjdę na drugi popołudniowy. Marysieńka wytrzymała mi na butli 5 godzin na dworze.
Tylko wnoszenie wózka na 4 pięro mnie przeraża no i kręgosłup mi nawala. No cóż, czego się nie robi dla córeńki.

Ania31- Bartuś starszy od mojej córuni cały miesiąc dopiero zauważyłam. My, podobnie jak oliwka11, kończymy dziś dopiero 3 miesiące.

Aggy - pomysł z czekoladkami fajny, tylko czy Ci goście nie wyrzucą potem papierków po łakociach do śmieci??? Chyba nie chciałabym tylko tego.

Pozdrawiam cieplutko

Cześć Mamcie!

Ale cieplaskowo się zrobiło no nie? :) U nas wprawdzie wieje,ale co tam- mały spacer zaliczony. W przyszłym tygodniu M wyjeżdża sobie na Kongres do Nicei, więc my z Marcelinką wprosimy się do dziadków na wieś, na świeże powietrze i wtedy będziemy korzystać z dworku na maxa! :) Ale się rozpisałyście, będę nadrabiać czytanie wieczorkiem (mam nadzieję). Moje dzieciątko już ma coraz dłuższe przerwy w nocy na karmienie, zdarza się jej obudzić np. tylko raz :) i mamusia wyspana w miarę. Widzę,że powrócił temat wychowawczego...Ja już zdecydowałam,że zostaję w domu, nie wiem na ile to będzie korzystne dla Marcelki jak ja zfiksuję :( Nie mam szans na pracę w krótszym wymiarze czasu,a zresztą nawet jeśli to i tak nie miałabym z kim małej zostawić :( Muszę jeszcze tylko skontaktowć się z robotą i się dowiedzieć co muszę przedłożyć w zwiazku z tym...

Dziewczyny przepraszam,że nie odpisuję na Wasze posty,ale muszę poczytać Was :)

Buziolki mocniaste dla wszystkich!

Mimo,że wialo byliśmy na spacerku, buda zawsze chroni a było ciepło:-)
Ania31 twój szkrab duży jest:szok: i juz siedzi???no prawie...
Zytka to posiedzimy razem, kto jeszcze z nami:-D

reklama
Kluska zupa z czerwonej soczewicy może wg przepisu Pascala? jeśli tak, to ją uwielbiam! dawno jej nie jadłam :) mniam
Kropecka zajebiste fotki i śliczny Wiktor
Igi w najbliższą niedzielę kończy 4 m-ce i... 14 czerwca to mój ostatni dzień macierzyńskiego - nie wiem, kiedy to zleciało.
chyba będę musiała rozważyć dokarmianie :(( Igor mierzy 65cm, ale waży tylko 6315g - jest w 10tym centylu :( jutro pójdę do pediatry, zobaczę, co mi poradzi. W każdym razie ciężko mi na sercu :( może dlatego tak źle spał - przez ostatnie 2 tygodnie, budził się 3 razy na karmienie, co 3godziny
ja ostatnio nie w formie, ciągle czuję się niewyspana i coś mi się z naczyniami chyba dzieje, bo jestem w siniakach i popękały mi naczynka na rękach od nadgarstków do ramion??? dziwne, wcześniej mi się to nigdy nie zdarzyło...

Do góry