reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny!:cool2:
Na wczorajszym szczepieniu na rota-wirusy Michaś zachował się rewelacyjnie:-D, jedynie te kobiety pracujące w punkcie szczepień dobijają mnie na maxa...:wściekła/y: rrr... szkoda gadać... Byliśmy pierwsi, a wszystko zajęło nam 1,5h!:no:

Ja po badaniach okresowych, a mąż był na spacerku z synkiem póki jeszcze nie za gorąco.

dziewczyny - podajecie waszym dzieciaczkom herbatki do picia?:confused: Michaś nie chętnie je pije, ale staram się go dopajać w te upały...

ladna.ex.panna - chyba bym nie wyrobiła z mamą, gdyby mi wszystko w kuchni poprzestawiała... uff...:dry: już nie mówiąc do malutkim... Masz "wesoło".:-p
patrysia - ciekawa spacerówka, trochę taka "inna". J
a podaje małemu na ząbki granulki homeopatyczne Osanit.:happy:
aggy - ja też mam wózek wielofunkcyjny i zastanawiam się, co by było najlepsze. Zobaczymy... Parasolkę kupię też dopiero, jak Michaś będzie biegał.:happy:
Ania31 - och Aniu... ale ten Twój Kubuś to bystry, kochany chłopczyk...:-D Wcale się nie dziwię, że się wzruszyłaś. Uściskaj go ode mnie!
Daj znać, jak noga, no i co zrobisz?
przyszlirodzice - owszem, każda mamusia.
annaagnieszka - świetnie, że tak dobrze się rozumiecie z mamą jedną i drugą. :tak:Widzisz... nie pomyślałam, by spytać pediatrę o spacerówkę...
Rzeczywiście świetna sprawa taki domek letniskowy!:-D
kropecka, cloe - :wink:
Kluska79 - też mam rozkładaną spacerówkę na płasko i chyba ją weźmiemy za niecały miesiąc na wczasy.
Pobudki o 5 to u nas też niestety standard...:baffled:
Mysza - mój synek nawet dobrze znosi te upały, tak mi się wydaje...:nerd:
oliwka_11 - oj... współczuję...:hmm: jak na złość, wszystko na raz się wali... Masz kogoś do pomocy? Dużo zdrówka Wam życzę!:yes:

Pozdrawiam!

reklama
Cześć Mamcie!

Ale żar się z nieba leje,co?Wychodzimy na spacery do południa,bo teraz niewyróba normalnie :( Do tego u mnie alergia osiągnęła szczyt- kicham, smarkam i płaczę na potegę :( Moje dzieciątko chyba też zmęczone tym upałem bo zasnęło przy cycuniu i śpiocha sobie w samym bodziaku i przykryte pieluszką tylko. A w ogóle ostatnio napędziła mi stracha,zrobiła kupkę(znowu niestety po paru dniach :() w której odkryłam takie malusieńkie kłaczki krwi. Było tego bardzo malutko, pewnie gdyby robiła kupsko regularnie to bym nawet nie zwróciła uwagi,a że prześwietlam kazdą dokładnie to się nieźle przeraziłam:( Zaczęłam grzebać w Internecie i miałam dzień z głowy, po tym co poczytałam, jeszcze bardziej spanikowałam. Dziś już była ładna kupka, więc jestem spokojniejsza. Mam nadzieję,że się to nie powtórzy.
Poza tym u nas w porządku. Ząbków jeszcze nie widać :) Choć łapki i wszystko co do nich weźmie ląduje od razu w buzi :) Ślini się bardzo-kilka razy w ciagu dnia jest przebierana…

Aniu31- bidulko…Ale byłaś w końcu u lekarza? Dobrze,że Bartusiowi nic się nie stało:)

Dawna cloe- sama nie wiem jak zgubiłam te kg. Może noszenie wózka z moim klockiem małym- to jak podnoszenie ciężarów plus karmienie piersią pozwoliło mi znów nacieszać się garderoba sprzed ciąży :)
Anna_ajra-ja już też myslę o spacerówce. Myslę,że lada chwila ja zamontuję :)

Rekinasia- moja Marcelka miała bujna czuprynkę jak się urodziła, teraz jej się włoski przerzedziły. Sądząc po tym jakie my z M mamy liche włosy to nasze dziecko pewnie mimo wszystko też takie będzie miało niestety :(

Patrysia – witaj :) Gdzies Ty była jak Cie nie było? Mój bratanek tez pojechał na zieloną szkołe do Łeby :) Moja mała też się okręca w łóżeczku- niezłe spryciarze te nasze dzidziole:)

Mysza- od kiedy odkładamy Marcelkę do łóżeczka na noc, to też dłużej śpi.Mamy już tylko 1 przerwę na karmienie:)

przyszlirodzice-zmień awatar bo jeszcze sobie wykrakasz :)

oliwka11-dużo zdrówka dla Was :)

Ło matko ale się rozpisałam...A jeszcze muszę się pochwalić,że raniutko machnęłam dziś okno balkonowe i wreszcie widzę blok na przeciwko :)

Buziolki dla wszystkich!

Do lekarza nie poszłam jakos rozeszło sie i jest na razie oki chyba ze bedzie mi dokuczała to w piatek bede z małym na szczepieniu to poprosze interniste o zbadanie mi nogi chyba ze bedzie musiał obejrzec specjalista to wezme skierowanie i pojade. Na razie wystarcza kompresy i bandazowanie nogi
Tu w McDonalds z moja mamą i siostrzenica i moje chłopaki

tu mój M z małym
A tu z ciocia a mały sie uśmiecha do swojej prababci

Hej
Znalazłam buty :-d

Ania_31 - trzymaj się i uważaj - bo co chlopacy zrobią jak do szpitala pójdziesz:-(

Anna_ajra :-) jak tam po badaniach okresowych ?? wszystko już dobrze :-)??

Zytka - moje też się ślini :-d

Pozdrawiam

Ania31 super zdjecia, ten twoj maluszek taki maly mezczyzna:-):-):-):-)

Zytka moj sie urodzil z ciemna czupryna i teraz tez mu sie starły, zostal mu taki meszek brazowy
anna_ajra jak wyglada cena za szczepionke?? to jest w ilu dawkach??
oliwa 11 dasz rade!!! oby Bartusia nie złapało!

a to moj maly na slubie:-)

Witam wszystkie. Upała taki że kwitniemy w domu nie powiem żeby mi to odpowiadało ale cuz na dwór pchać się nie będę
Mysza coż to za buty kupiłaś?na chrzciny? ja musze pomyślec o kreacji dla siebie dla Oliwki i dla julki wkońcu trzy baby w domu muszą jakoś wglądać:-p;-):tak:
Ania 31 ja mimo wszystko radziłabym ci by kostkę ktoś obejrzał
Miauczaus Alanek słodko wyglądał w muszcze
A gdzie się podziewa Agawa i Gosia 78:confused:
Hej dziewczyny dajcie znac że wszystko ok:tak:

Cześć dziewczyny!:cool2:
Dziś dla nas wielki dzień! Właśnie wyczułam u Michasia pierwszego ząbka, który już się wyrżnął!:rofl2::-D:rofl: Ale radość...:laugh2: mówię Wam...:-D niesamowite... SUPER!:yes::biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Michałek ma już ząbka na 4 miesiące i 4 dni! WOW! :happy2: Prawą dolną jedynkę.
Co za wspaniała niespodzianka!:-D

Zytka, cloe - pogoda owszem, doskwierają upały...:zawstydzona/y: ale dziś się coś na wieczór zachmurzyło... może trochę deszczu spadnie?:nerd:
Zytka - mam nadzieję, że alergia niebawem minie, a podejrzane kupki się nie powtórzą! Dużo zdrówka dziewczyny!:wink:
Ania31 - śliczne dzieci masz!:tak:
Mysza - badania okresowe owszem, ok. Wiesz jak to jest... "jest Pani zdolna do pracy?" ... "jestem" - i po wszystkim.:dry: Ale byłam dzisiaj u swojego ogólnego po skierowanie na tomograf komputerowy by przejrzeć swoją głowę i stwierdzić dlaczego głupia mnie tak boli.:baffled: Dostałam na początek skierowanie do neurologa i na badania krwi i moczu. Zobaczymy... Dzięki za pamięć!:-D
miauczus54 - o rety, jak on już duży!:laugh2: Pod tą muchą, to jeszcze bardziej poważniejszy... świetny!:yes:

Buziaki

Witajcie po dłuuugiej przerwie!
To Myszka wywołała mnie do tablicy!:-)
Myszko dzięki za pamięć!
Ania Ajra gratuluje ząbka Michasiowi!
Ania31 zdrówka, mam nadzieję, ze z nogą będzie lepiej!
Ja jestem wieczorem już taka zmęczona, że jakoś nie miałam siły pisać, chociaż czytam co u Was co kilka dni.
U nas dobrze, kolki w końcu mijają, chociaż stopniowo, ale jest o wiele lepiej na szczęście. Karmię piersią i dokarmiam, bo Ewunia jest za malutka jeszcze, ale przybiera już dobrze, tylko jeszcze do nadrobienia ma trochę. A w dzień prawie nie spi, co jest mocno uciążliwe...
Pozdrawiam serdecznie Was i Wasze dzieciaczki!

Miauczus no, no, niektóre dzieciaki jeszcze chrztu nie miały a twój już po ślubie? :pP ślicznie wyglądał a gdzie zdjęcie panny młodej? :)

ja latam na spacery, ale tylko w cieniu

Anna_ajra nie przepajam herbatkami, ale karmię na żądanie. Jestem w szoku, jakie w waszej przychodni są porządki a to przekładają szczepienie i cię nie informują a to musisz czekać!! kto tym bałaganem zarządza?
Kropecka chyba wpadła w trans licząc schody na 7me piętro i zapomniała, że istnieje coś takiego jak BB... Kropecka, to ile jest tych schodów? i gdzie nowe fotki zdiełane nowym aparatem?
Myszaaaaaaaaa ja też butów letnich potrzebuję!!! jakie kupiłaś?

delfinek tak jak wasze pociechy lubi wstać o 5tej, pobujać się do 6-7 i gotowy do spania, ale czasem potrafi pospać, np. dzisiaj spaliśmy do 10tej :) - mmmm, to tygryski lubią najbardziej! W nocy 2 pobudki: 2ga i 5ta. w dzień drzemki po 20-40min, tak do godziny. Dłużej śpi tylko na spacerku, dlatego u nas nie ma przeproś i spacerek musi być, pogoda czy niepogoda :)
Najka fajnie, że jesteś :D

reklama
Najka - hihihi bo dopatrzyłam że się na 30 pojawiasz:-D
powiem tak - kupiłam bo tanie były a ja buty rozwalam na starcie w miesiąc:-D

A więc w CCC-BOTI :-) jutro wyślę zdjęcie :-)

Do góry