reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny!:-D
U nas wszystko po staremu, dużo pracy i mało czasu na BB :sorry2:a w nocy było -18.

Gosia 78 - no to pierwszą wyprawę na sankach macie już za sobą...
fajnie, że była udana!:happy:
kaskax25 - zawsze się w życiu trafi na osobę, która potrafi "zatruć" życie:wściekła/y:. Dużo punktów wlepili Twojemu m. Szkoda, że tak się stało.
Zdjęcie z USG po prostu świetne! Śliczna fasolka!:-D Fajnie, że trafiłaś na dobrą lekarkę - to jednak ważne. Widzisz... wszystko będzie dobrze!:wink:
Syneczki2 - nie do wiary, co wydarzyło się w tym pociągu!:surprised::oo::surprised: Szczerze mówiąc, aż mi się wierzyć nie chce, że są tacy ludzie jak ta kobieta "wariatka"... przewrażliwiona jakaś... Szok!:szok:
Ciocia przyjechała?
Mysza - masz już neta? Daj znać!:wink:
parysia - nie łam się... wszystko się z czasem zmienia i na pewno będzie dobrze!:sorry2: Gratuluję sukcesów w zasypianiu!
:-D
Margaritta,
cloe, przyszlirodzice - :-)
Zytka - gratuluję pierwszych samodzielnych kroczków córci!:-D Jak tam uczulenie? Wiesz od czego było?:confused: Mam nadzieję, że już zeszło.
Dzięki za suwaczek! Widzę, że Marcelinka wie, jak Ciebie najszybciej i skutecznie nakłonić na cycusia... Życzę wytrwałości, stalowych nerwów i sił!
Ania31 - pogoń te choróbsko hen w dal!:wściekła/y:
Jak się Bartuś czuję?:confused: Ściskam Was mocno i życzę szybkiego powrotu do zdrowia!:yes:
Tak się właśnie zastanawiałam jak tam Twoja sunia. Zapewne docenia to, że jest w domku.:happy:
agawa1 -
w Nowym Roku w nowy domu! Super, bardzo się dla Was cieszę, że to już!:-D Czekam zatem na fotki na tajnym i oby do wiosny (z tymi dojazdami)!
Kluska79 - z jednej strony chce mi się śmiać
:happy:, jak czytam, że
teraz piersi z buzi mu zabrać nie mogę, nawet jak przy niej zasypia po wyjęciu cycka jest wrzask:wściekła/y:.
a z drugiej doskonale rozumiem Twoje zmęczenie i frustrację... :hmm:
Trzymam mocno kciuki, tak że aż mi kostki strzeliły - słyszałaś!?
:wink:
lileczka - nie wiem jakie dziecku dokumenty są potrzebne na wyjazd za granicę.:eek: Zależy chyba od kraju do jakiego się jedzie/leci.
Gratuluję pierwszych kroczków!:-D
Małe smakosze nam rosną!;-)
moniamonis - o rety...!:szok: Co za malutka biedroneczka na zdjęciach... Uff... Duuuużo zdrówka życzę!:happy:
kopecka - jak zwykłe można na Ciebie liczyć!:wink:

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, mam takie pytanko... co byście chciały by Wasze dzieci otrzymały na pierwsze urodzinki? Osoby zaproszone nie chcą by prezenty się powtórzyły, a prezent by się spodobał. Ciężko mi cokolwiek wymyślić. Liczę na Wasze propozycje :wink:

anna_ajra ja wiem napewno ze maly dostanie od chrzestnej taki rowerek z obudowa wkolo z takim jakby baldahimkiem z raczka do pchania. Potem mozna to rozebrac i zostaje rowerek. A tak to tez mi sie pytaja co chce ale tez nie mam pomyslu:-)

Witajcie!
Gratuluję Kaśka ślicznej Fasolki!:-)
Wszystkim chorowitkom życzę zdrówka! I gratuluję wszystkim świeżym Tuptusiom!:tak:Ewcia na razie tylko przy meblach ostrożnie zaczęła sunąć:-). Poza tym noce nadal kiepskie, wciąż pocieszam się, że to w końcu minie, mam nadzieję, że już w połowie lutego, jak pójdę do pracy będzie lepiej, bo trochę sobie tego nie wyobrażam.
Dawna Cloe to pocieszyłaś mnie, że to norma w kwestii godzenia opieki nad dzieckiem i prac domowych, bo mi się czasem wydaje, że inne mamy świetnie sobie radzą, a ja z trudem i dom ciągle zaniedbany:-(, mogłabym coś robić kiedy Ewcia idzie spać, ale wtedy już zwyczajnie nie mam siły. Szkoda, że moja córeczka z tych mało śpiących w dzień, godzinka na spacerze i tyle.
Gosia78 powodzenia w odstawianiu Jasia od piersi! Masz już doświadczenie, więc pewnie pójdzie dobrze:tak:Moja Ewcia sama się odstawiła, pewnie przez dokarmianie, jak miała około 8 miesięcy coraz mniej chętnie ssała, potem tylko wieczorem, karmiłam około 9 miesięcy, jeszcze jakieś 2 tygodnie odciągałam, ale było coraz mniej mleczka, więc dałam spokój.
Ania Ajra co do prezentu to jeszcze nie myślałam o tym , pomyślę.:happy:
Pozdrawiam Wszystkich i dobrej nocy!

Robimy kolejne postępy:-D, dzisiaj nie dostał piersi w ciągu dnia ani razu, a wieczorem z mężem byliśmy w kinie i uśpiła go opiekunka. Z kubeczka ciągnie bardzo ładnie, nie są to porażające ilości ale jest dobrze;-). Nawet nie wiecie jak się ciesze ,że jakoś to idzie do przodu.
anna_ajra- kochana uważaj na kostki:-D, to faktycznie śmieszne jest jak się to czyta (sama się uśmiechnełam) , ale już czas na przecięcie pempowiny.Co do prezentu to nie wiem, nie zastanawiałąm się nad tym jeszcze- jak coś wymyślę dam znać.
lileczka- do Niemiec wystarczy dowód, jednak paszport jest bardziej praktyczny ponieważ możesz wyjechać z dzieckiem poza EU. My w czerwcu np. jedziemy do Turcji i tam już tylko na paszporcie
Moniamonis-biedna malutka:-(, ale wygląda naprawde orginalnie;-)

Mały nadal śpi i chyba już tak stanie :tak:
anna-ajra nie przyjechała :no: Jutro już 40 dc. Co do prezentów to hmmm w naszym przypadku ciężko by mi było gością coś podpowiedzieć ponieważ dzieci mają juz tyle zabawek i innego sprzętu że głowa boli. Ten rowerek o którym pisała Kaśka jest świetny Oliwierek do lata w nim jeździł czyli do 2,5 roczku ale niestety nie da sie w nim nauczyć pedałowania pedała są w złym miejscu i mimo jego ogromnych prób nie dało rady, kupilismy mu małego BMXa i odrazu śmigał, ale co najeździł w tym od roczku to najeździł. Teraz Madulek dostał go w spadku ojej jak mu sie podoba :tak: My kupimy Miniutkowi chyba takie duże organki stojące na zasadzie stolika w zestawie do tego jest mikrofon. Frajde bedą mieli obydwaj chłopcy :-p Razem z roczkiem Amadiego robimy za jednym zamachem 3 latka Oliwierka a temu to juz wogóle nie wiem co kupić...
Zytka, lileczka, patrysia, kluska, ania31, przyszlirodzice, dawna-cloe, moniamonis, najka, mysza, kropecka, gosia78, margaritta, agawa1 :-);-)

Witam
U nas wczoraj była zamieć śnieżna chłopcy wrócili ze szkoły z płaczem ze maja dość zimy i chca lato bo zimno:baffled:a co ja mogę. Zal mi ich ale musza chodzić do szkoły
Bartus juz lepiej powinnam jechac dzis do lekarza ale jesteśmy tak zasypani ze nie przejade samochodem a odśnieżarek nie widać :crazy:szlak by trafił. Moze jutro cos bedzie lepiej
Anna ajra jana roczek chce ubranka dla małego na lato na teraz wszystko jedno zabawek nie mam juz gdzie trzymać:-)a ubranka sie przydadza bo mały rośnie ze wszystkiego w takim tempie ze szok
a pieski maja sie dobrze leża brzuszkami do góry:-Da moja Panda juz chyba nie zwyczajna w domku woli dworek ale jako mama spisuje sie na medal:-)
pokaze Wam jak wyglada mój zwierzyniec:-)i Kuba z moja Panda

Załączniki

• SN850724_1420x1065.jpg
    SN850724_1420x1065.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 43
  • niedziela (12).jpg
    niedziela (12).jpg
    94,1 KB · Wyświetleń: 77
hej
kurcze probuje usypaic malego tak jak chcialam ale nie mam chyba do tego cierpliwosci on za bardzo sie wyglupia i smieje sie z tego... :dry: co zamiast mnie motywowac do mnie bardziej dobija ...
chyba mi sie nie uda tak go usypiac...
ide dalej probowac i jak zasnie to wpadne...

normalnie nie wierze... udalo mi sie go uspac odkladalam go caly czas az musialo mu sie to znudzic i lezal a potem zasnal ... :-D:-D:-D:-D
Ania 31 - no ta zima gdzie niegdzie to jest przerazajaca ... niedojze nieodsniezone czasem slisko jak diabli ehhh ... i jak tu sie potem gdzies dostac :baffled::confused: a pieski sliczne :-)
kluska - czyli postepy pelna para i tak trzymac gratulacje :-)
anna_ajra - od mojej mamy dostanie pampersy mleko chusteczki nawilzajace herbatke i krem... - takie najpotrzebniejsze rzeczy - brat chce kupic to samo a ja nie mam nic przeciwko bo tyle tego idzie ze ho ho... wiec z m sie nie pogniewamy, wiem ze od niektorych dostanie pieniazki ... a co dalej to nie wiem :confused:
lileczka gratki za kroczki :-D:tak:
syneczki - niestety tak to jest jak oni sa chorzy to jest totalna katastrofa ... chciaz moj tam jeszcze cos zrobi ale jak slysze te jego "o jejku a to ... a tamto ..." :dry::-p

a na roczek chce Sewciowi kupic taki komplet juz mierzylam wszystko zeby nie okazalo sie ze bedzie za male czy za duze - bo to z allegro :tak:

523289561

reklama
dzien dobry dziewczynki.Znalazłam chwile- az dziwne:confused: Powtórze się,ale jak jestem tu to tęsknie za taka sniezycą i sniegiem po kolana:tak: ale... jak byłam w PL to wcale niekoniecznie to fajen było zwłaszcza jak trzeba bylo gdzieś pojechac.
patrysia no rozwalił mnie ten strój:-D jak dla mnie bomba.I do tego to moje parcie na synka to juz w ogole kosmos:tak:A co do usypiania to ja nadal "lulam" Niki:dry: Jakos nie widze jej samej zasypiającej.A jak Martysia była malutka to obiecałam sobie,ze jesli kiedys bede miała kolejną dzidzię to zadneych takich lulanek i wogole-do łozeczka i spac:zawstydzona/y: yhy chyba jednak zapomnialam co sobie przyzekałam:zawstydzona/y::-DAnia31 u nas co prawda nie ma zamieci,ale za to mroznawo i tez mi szkoda dzieciaczkow-zwłaszcza małej, którą muszę ciągać dzien w dzień rano brrrr. No ale mus to mus:tak: Oby te sniezyce Wam zelzały kochana.Kluska79 bravoo a widzisz- pomalutku i załapie:tak: W kinie..hmmm... nie pamiętam kiedy bylismy:dry: A i perspektyw tu na to raczej nie widze:dry: Doceniasz chyba to co masz prawda ?:zawstydzona/y:anna_ajra szczerze to nie myslalam jeszcze o tym.Moze dlatego,ze bedziemy sami i coś jej na pewno wymyslimy- a reszta prezentów czekac będzie w PL dopiero w wakacje... czyli i potrzeby sie troszke od lutego zmienią.Ale raczej tez ciuszki uwielbiam dostawac:zawstydzona/y: bo jak Ania pisała wyrasta tak szybciutko,ze szok.No bo wiadomo,ze zabawek , rowerków i takich tam nie bede tu ciagała:sorry2:
A Niki urodzila się w dzień moich urodzin czyli bedziemy mieli podwójną imprezke:-p:tak: Nad prezentem dla siebie tez jeszcze nie myslałam:dry::-D:-D:-D
Syneczki2 no to mały pospał co?Ciekawe czemu ta @ Ci się spóznia:-p;-):-)Kaskax25 jak samopoczucie kochana? A jak młodszy?Daje Ci troszke odetchnąc? No i jak się ma wyjazd Twojego M do Szwecji?Pozdrawiam gorąco.
dawna cloe, kropecka,Zytka, Myyszaaa,lileczka,Gosia- :-);-)
Buziaki kobitki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry