reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

witamy sie i my w mroźny dzień
Bartuś spi wiec zagladam od czasu do czasu co tam u was:-D
U nas po malutku do przodu Mały zrobił sie taki karny ze wystarczy ze powiem no no lub oj a on juz zostawia rzecz i płacze z jednej strony dobrze ze rozumie ze nie wolno a z drugiej szkoda mi go bo każdy powie cos tam a on juz łapie mine i płacz nie chciałabym miec płaksy w domu jak ktos na niego spojrzy ale co z robic moze z czasem przejdzie mu to
Nie chodzi jeszcze pcha tylko samochodzik który dostal od Mikołaja i jest szczęsliwy zrobi co prawda kilka kroczków ale zaraz siada na pupe
A dzis to wogóle ma dzień do usmiechu opsypuje nas nimi od rana i to takim szczerym z ząbkami :-DA my juz porozsyłalismy zaproszenia na roczek teraz zostaje sporzadzic menu i juz chciałm skromnie kawa ciasto ale mi sie tu zapowiedzieli coniektorzy na gyrosa wiec bede musiała z kolacja wyskoczyć jeszcze:wściekła/y:

uleńka bedzie dobrze zobaczysz niedługo zdjema małej szelki i bedzie śmigała bez nich:-D
Margaritka masz racje ważne co sie ma ja tam tez jestem szczęśliwa ze moi chłopcy zdrowi cali a ze nie ma dziewczyny trudno widocznie tak miało być

syneczki ciężko nam patrzec na cierpienia tym bardziej dzieciaczków

reklama
Aniu a jak reszta rodzinki? chłopcy zdrowi ? bo u nie nowy rok zaczął sie od biegania po lekarzach niestety, starsza córka na antybiotyku drugi tydzień, a ja cały czas obserwuje czy u Gabi nie zacznie się jakieś choróbsko, na razie trochę katarku się pojawiło i chrypka ale lekarka uspakaja że osłuchowo ok, więc niema co jej szprycować antybiotykiem , najgorzej jak już jeden dzieciak zachoruje to wtedy idzie jak domino,
dużo gości będzie na roczku u Bartusia? ja jeszcze nic nie planuje ale na poczatku lutego trzeba będzie obmyślać jakiś strategiczny plan co by na 23 nie obudzić się z "ręka w nocniku", ale jakoś na razie nie chcę się myśleć, w ogóle ta zima jakoś mnie przytłacza, ja chcę wiosny!!!!

witam sie juz pojawila sie 3 :)
ale za to zdrowkop sie ni polepszylo zeszlo je na plucka dostal;a augumentin i jeszcze jakies krople do nosa.
No i lekarz podejrzewa anemie bo slyszy jakies szmery w serduszku;/;/ no i dowiemy sie czy to anemia jak sie doleczymy zobaczymy w piatek:-(

:-):-):-)
witam

Tak na szybko , bo mnie ta zima tez juz dobija:crazy::szok::szok::szok:I nauka mojego starszego też:wściekła/y:a raczej niechęć do niej:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ulenka- witam po przerwie i dużo zdrówka dla Gabrysi.Śliczna dziewczynka!!:-D
przyszlirodzice-ale tempo z tymi ząbkami:tak::tak:Amelka zaraz nas wszystkich przegoni :tak:
ania 31 :-):-):-)jak tam pieski??uwielbiam takie maleństwa:-D

:-D:-):-D dla wszystkich mamuś

malusi juz spi ja juz tez wykapana lekarstwa na anemie ma podane wiec swoja robote wykonalam :-)

lileczka - skad ja to wiem o tej nauce moje rodzenstwo jak czuja juz tez zblizajace sie ferie to jak przychodza do domu ze szkoly to zadan oczywiscie nie maja :dry: a potem jak przyjdzie co do czego to masakra wyrobic sie nie moga a mama zla jak nie wiem :sorry2:
przyszlirodzice - nie szalejcie tak z tymi zabkami - ale idzie normalnie Amelka ma powera :-D a mowisz ze anemia :confused: zobaczymy jak skieruje cie na badania co sie okaze ale mysle ze to nie od szmerowania w serduszku :baffled: pierwsze slysze :sorry2:
Ania31 - ja mam to samo jak powiem Sewkowi "ty ty" albo "zostaw" to popatrzy sie na mnie takimi maslanumi oczetami i w placz ale jak mowisz z jednej strony to dobre bo bedzie wiedzial juz na przyszlosc - tak sie nauczy i tak mu zostanie a z drugiej strony to serce sie kraja jak trzeba krzyknac :dry: a co do roczku to my stwierdzilismy ze nie bedziemy kupowac zaproszen ani tez nie mam czau ich robic wiec tylko pojedziemy do wszystkich i zaprosimy - w srode pojde msze zamowic na luty i co jedzonka to bedziemy mieli catering - ide na latwizne ale 200 zl na 22 osoby to wcale nie jest az tak duzo no i jeszcze tort zamowic :tak:
ulenka - ale Cie nie bylo ale fajnie ze napisalas ;-) mam nadzieje ze teraz jak zobaczy Gabrysie ortopeda to powie ze jest o 100 razy lepiej :tak: wiec zdrowka Wam zycze :-) sliczna jest Gabi a ile wloskow juz ma :-D

Dziewczyny tak jak i Wy tak i ja zaliczam sie do grona matek dziekujacych Bogu za zdrowe dzicko i mysle za kazda matka ktora ma u swego boku pocieche pelna energii silna zdrowa jest wdzieczna bo to jest najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe. Zycze zdrowka dla wszystkich dzieciaczkow ktorzy wymagaja specjalnej opieki :tak:

U nas ok własnie usypiam małego potem kawka i Czekać kiedy Bartus wstanie:-)
Lileczka pieski dobrze wczoraj skonczyły 3 tygodnie oczka zaczynaja otwierac tylko patrzec jak zaczna mi z kojca po całym mieszkaniu biegać sa przesłodkie Bartek patrzy sie na nie i smieje sie ale z daleka blisko nie bardzo boi sie :tak:

Uleńka u nas też przed swietami sie zaczęły choroby skonczyły sie w nowym roku takze tez nie zaciekawie Bartek miał zmieniany antybiotyk nie umiałam mu pomóc taki kaszel biedny mećzyl sie a mi żal było ale na szcżęście juz jest ok mały coraz wiecej zaczyna sie puszczać i robić kroczki ale i tak zaraz potem na pupe siada i to jest całe jego chodzenie mam nadzieje ze niedługo pójdzie na całego:-D

Witam. U nas zima na calego, snieg, mroz, zimno:eek:Oby do wiosny:tak:;-)
Jakze sie ciesze ze nie zostalam sama z nietuptakiem:wściekła/y:
Ania31 moze twoje dzieciaki wychorowaly juz to co mialy wychorowac i ten rok bedzie zdrowszy:tak:A niedlugo wiosna bedzie lepiej. Ja odkad podalam malemu ta biostymine o chorobach praktycznie zapomnialam, odpukac oby tak dalej:-D
Patrysia a jak ja mowie Matiemu ze czegos nie wolno to tak spojrzy na mnie a i tak robi swoje tylko oglada sie co chwila czy da rade dalej broic czy nie:wściekła/y:
przyszlirodzice czasem szmery w serduszku pojawiaja sie podczas choroby mam nadzieje ze to wlasnie to i ze wszystko bedzie ok.:tak:
ulenka mam ndzieje ze szybko wyjdziecie z chorubsk:tak:
Margaritta Szwecja zmienila sie w Holandie i stala sie bardzo realna. Prawdopodobnie dzis zapadnie decyzja kiedy...
Lekko nie bedzie ale coz:szok:
Syneczki2 nadal podczytuje staraczki i mam nadzieje niedlugo przeczytac watek o twojej fasolce:-DTrzymam kciuki
anna-ajra znalazlam cos fajnego na roczek chyba kupie malemu

MIĘCIUTKI PLUSZOWY BUJAK IDEALNY DLA DZIECKA (519428823) - Aukcje internetowe Allegro

No nic koncze bo Mati jest na mnie wkurzony ze pisze. Pozdrawiam wszystkich bardzo:-):-):-)

Kaskax25 widze ze spodziewasz sie bejbika! gratulacje!!!! a Syneczki sie starają:) no ale sie tu u Was działo przez ten czas, super!!!
Przyszli rodzice tez myśle że te szmery to po infekcji, wszystko bedzie dobrze a co do anemii to morfologia była robiona? a jakie leki na tę anemię dostaje dziecinka?
o i już popisałam :( Gabi jest strasznie zazdrosna o kompa!!!
co do nauki to z obserwacji mioch starszych dzieci doszłam do wniosku że w szkołach zadają lekcje tylko dziewczynkom!!!! synowie nigdy nie mają nic zadane a córka siedzi nad lekcjami do późnego wieczora, powiedziała bym nawet że w nocy!!!! oczywiscie wiem że tak nie jest , po porosu chłopaki mają inne podejście do psrawy, delikatni emówiac olewatorskie a córa należy do tych ambitnych przejmujacych sie ;)

Kaskax no tez mam nadzieje ze sie wychorowały juz i do wiosny bedziemy czekac juz tylko na słoneczko a nie konca choroby wygladac:-)
ulenka u mnie podobnie tylko ze jeden syn siedzi i pilnie odrabia a drugi machnie cos i juz odrobione krzyczy a co najwazniejsze ze zawsze ma dobrze zrobione nie wazne ile siedzi ten drugi tez ale wiecej czasu poświeca jest bardziej dokładny i jego zeszyty nie jedna dziewczyna nie ma tak jak on

A u nas Bartuś sie wyspał i braciszkowie juz rozkładaja zabawki a mama bedzie fruwała niedługo:-)

Macie jakies pomyśły na dzień babci i dziadka nie wiem co mam wymyśleć

Ostatnia edycja:
reklama
witam z rana...:-)
Ja juz po wizycie lekarskiej.
Oskar zbadany zważony i wszystko ok.Waży już 10, 600 kg.Teraz dopiero po roczku na szczepienie:no:Ten mój mały to jest nietykalny, do wszystkich się śmieje tylko żeby nikt go nie dotykał.Nie chciał się zważyć , ani zbadać:wściekła/y:U nas też mroźno ale spacerek zaliczony przy okazji badania:-):-D:-)
jeszcze tylko popołudniu do biblioteki muszę wyskoczyć

pozdrawiam i wracam do porządków , póki Osi śpi:tak::-D:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry