reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutóweczki 2014

Agasim a ile godzin dziennie pracowałaś? U mnie póki co powrót do pracy nie wchodzi w grę, zamierzam w całości wykorzystać macierzyński i jeszcze zastanowię się nad wychowawczym, ja pracowałam zazwyczaj po 11h dziennie czasami i dłużej, zazwyczaj 5 dni w ciągu całego tygodnia..

7 godzin niestety dziennie :-( wcześniej zanim urodziła się Beatka byłam na 40 godzin tygodniowo, po powrocie z macierzyńskiego dostałam 0,9 etatu czyli po 7. Do tego dochodzą dojazdy, bo pracę mam 30 km od domu... Na razie nie mam lepszej perspektywy w pobliżu, chociaż z powyższych powodów chętnie zmieniłabym pracę na coś bliżej. Do mojej obecnej nie opłaca mi się wrócić na pół etatu...

reklama
Witajcie dziewczyny.
Dziś dość późno, bo jakoś nastroju i chęci mi brak. Chyba podobnie jak Kesti coś mnie złapało. Na szczęście jeszcze nie mam etapu obolałych mięśni (choć równie mocno tego nienawidzę), ale już katar i gardło :/ I właśnie wypiłam ciepłe mleczko z miodem i leżę. I myślę cały czas żeby tylko mojemu małemu nic nie było...A tu zaraz trzeba wstawać zrobić obiado-kolację, bo mąż wreszcie wraca (na całą dobę :szok: taki weekend) i dziś wymyśliłam pizze i mi się jej bardzo chce więc nie zrezygnuję ;) A jutro wreszcie po babcię. Już jest po zabiegu, trochę w głowie się kręciło, ale ważne, że po wszystkim i jest dobrze :-)

Podobnie mam jak Wy z pracą. Też wiem, że nie mam gdzie wracać. Ale pewnie jak pracowałabym dłużej to wcale nie byłoby inaczej. Za to umowa kończy mi się w październiku za rok więc później zasiłek macierzyński i pewnie się zarejestruję, bo co innego zostanie. Małe miasto, ciężko z pracą :/ I zobaczymy jak się potoczy życie...

A co do ciuszków, to próbuję już siostrę od jakiegoś czasu namówić na ściągnięcie wszystkich rzeczy ze strychu, ale wiecznie czasu brak. I też już powoli nie mogę się doczekać, aż zacznę sortować, prać, prasować :-)

Napiszcie prosze bo nie mogę znaleźć gdzie pisalyscie o problemach z drogami moczowymi. Dziś robiłam bad moczu i wyszły mi leukocyty, czekam na wynik bo powtorzylam, jakie leki Wam dał lekarz? Czy antybiotyki? Jaki są bezpieczne w ciazy?

Marta a wiesz że się zastanawiałam gdzie się dzisiaj podziewałaś że rano Cię nie było? ;-)Ojj kuruj się mleczkiem, bo niestety my cieżarne to mamy mały wybór leków na przeziębienie, ajjj zjadłabym pizze, ale za cholerkę nie chciało by mi się jej robić :tak:

Eve nie wiem czy o to Ci chodzi, ja miałam minimalnie podwyższoną ilość leukocytów i do tego bolała mnie lewa nerka i dostałam furagin 3x1 i do tego witamine C 3x1 razem z furaginem i miałam brać przez 5 dni, ból nerki przeszedł.. a badanie mam powtórzyć na 23 października na wizytę...

Sylwia9 ja nie szaleję z tą pizzą. Kupiłam niedawno w Auchanie gotowy spód do pizzy, a reszta to przecież pikuś ;-) Zobaczymy jaka wyjdzie ;)
Do niedawna brałam rutinoscorbin, bo lekarz powiedział, że można. Opakowanie się skończyło i widać efekty...Chyba jednak profilaktyka jest najważniejsza.
Eve nie pomogę, bo nie miałam takich problemów. Zadzwoń do gina jeśli się denerwujesz i będziesz coś wiedzieć.

Marta a ja tu sobie wyobrażam że będziesz ugniatać ciasto na pizze a tu gotowy spód nawet na to nie wpadłam, a w sumie sama sie rozejrzę za takimi spodami ;-)

Dzieki Sylwia9 za odp. A po co ta wit C? Po powtornym bad leukocyty w normie, także Uff. Marta26- mnie pomaga *spam*, i tez herbatke z miodem, cytryny, imbirem. Duzo wypoczywaj i sen to zdrowie!

Eve witamina C też chyba pomaga w leczeniu układu moczowego.. Jak masz leukocyty w normie no to super! ;-)Nie ma co się martwić, ale zapytaj gina tak dla pewności co możesz zastosować jak masz powiększoną ilośc leukocytów ;-)
Ty do tej herbatki co napisałaś wyżej imbir w korzeniu kupujesz??

reklama
U mnie jutro szarlotka :-) A niewiem która ale ktoś pisał o pierniczkach że zaniedługo zamierza zrobić na święta, bo ja bym o przepis prosiła:-p

Do góry