reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lutóweczki 2014

Karolina1987W mi ostatnio też co chwilę się śni albo właśnie, że rodzę, albo cokolwiek z ciążą. Czasem przyjemne czasem mniej.
Was też już maluchy wysoko kopią? Mnie moja już nawet tak na wysokości wątroby, w szoku byłam że tak wysoko już jest :)

Oo dajcie znać o tych podpaskach bo ja świeżynka to nie wiem ile tego

reklama
Ja tych podpasek kupiłam 3 paczki, najwyżej mąż dokupi w jakiejkolwiek aptece jakby zabrakło. Choć myślę, że starczy, na później kupię już takie zwykłe, bo tamte są strasznie niewygodne.

Witam
Już po wizycie u diabetolga. Zostałam zaopatrzona w rozpiski co wolno mi jeść, a czego nie, glukometr i paski. I zaczynam:-( 3x dziennie kłucie, za tydzień wizyta kontrolna jak daję sobie radę z dietą. Jeśli nie będę dawała, dostanę insulinę, ale z diety do porodu nie mogę zejść.
A więc zaczynam życie bez cukru, słodyczy, miodu, dżemów, bułeczek, bananów i winogron, panierowanych kotletów i ryb. I kawy też, bo gorzkiej nie wypiję. Teraz jeszcze wypiłam słodzoną 1 łyżeczką cukru trzcinowego, ale muszę już się wziąć w garść.
Szczęście, że sałatę i ogórki mogę jeść w dużych ilościach :) I dobrze, że to tylko 3 miesiące. Nawet krócej :-)

Zakupy apteczne planuję zrobić w przyszłym tygodniu. Nie pamiętam ile poszło mi tych podkładów poporodowych, ale sporo, bo mój połóg trwał bite 6 tygodni. A co to jest 10 sztuk w paczce? nic, może wystarczy na 1 dzień :-(Kupię tyle co do szpitala, ze 2-3 paczki, mąż dokupi.

Biorę się za obiad. Wpadnę później

przez 9 miesiecy odzwyczajamy sie od miesiaczek, podpasek i tamponow a pozniej takie wielkie podpachy bedziemy nosic przez jakis miesiac hehe

jejku wy już tak planujecie zakupy robicie a ja jestem w czarnej du.. w ogóle o tym jeszcze nie myślę heh chyba jeszcze nie dotarło do mnie że to bliżej niż dalej do spotkania z bobaskiem ;-) ja jak na razie kombinuje jak tu meble poprzestawiać żeby było dobrze latam jak głupia z miarką i mierze wszystko mąż powiedział żebym rozrysowała to wszystko na kartce bo on już sam nie nadąża co gdzie i jak no i musimy kupić komodę bo jak na razie nie mam gdzie pochować ciuchów dla dziecka a już 3 wielkie torby czekają na prasowanie a jeszcze ma kilka ma dojechać po napożyczałam koleżanką ;-) dziś mam więcej czasu bo młody w przedszkolu ma angielski, jeszcze dobrze po polsku nie mówi a już po angielsku zaczyna a jakoś nigdy nie wierzyłam że języki obce w tak małym wieku coś pomogą i pewnie gdyby nie to że zajęcia są za darmo to bym młodego na nie nie zapisała..

Selerowa dasz radę! dzielna babka z Ciebie :-)

selerowa na dobre ci to wyjdzie i maluszkowi, myśl o waszym zdrowi i że to tylko 3msc, jakoś wytrzymasz ;-)
madzik ja też musze komode kupić ale zostawia to na koniec bo narazie są ważniejsze rzeczy do kupienia bo niewiem kiedy się to małe coś wykluje:eek: Narazie wyprawka a ja staczy funduszy to i komoda się znajdzie, trzeba sobie jakoś radzić, ale ty już widze masz jedno dziecko to będzie ci dużo prościej niż osobą które mają pierwsze dzidzie :tak:

Dzięki za wiarę we mnie :-) jak czytam te mądre książeczki, które dziś dostałam to załamuję się coraz bardziej. Nawet mleka mi nie wolno, więc od jutra już bez kawki :-(
A najgorsze jest to, że lekarka po przestudiowaniu karty ciążowej zapytała dlaczego nie trafiłam do nich już w 2 miesiącu ciąży, zaraz po pierwszym obciążeniu, bo już wtedy poziom cukrów wskazywał na cukrzycę. I znowu mi podpadl mój gin, ale teraz już nie mam żadnych szans na jego zmianę :zawstydzona/y: Do tego czasu już bym miała wszystko opanowane.

reklama
Witam
Ja już po śniadaniu, siedzę teraz przy gorzkiej herbacie :zawstydzona/y: cukry oczywiście wysokie i po wczorajszym obiedzie, i po kolacji, i na czczo :-(
Idę budzic Maję i szykować się do wyjścia. Muszę też skoczyć po jakieś zakupy dla siebie, jakieś warzywka, jogurty naturalne itp.

Miłego dzionka życzę :-)

Do góry