reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lutoweczki sie chwala (zdjecia testow, brzuszkow, dzieci, mezow, plackow, psow etc:-)

reklama
Deizzi chodzi cały czas o tą moją nieszczęsną wadę wzroku. Invitro zmieniło tyle, że dziecko nie jest biologicznie moje wiec nie odziedziczy po mnie choroby- proste:)

Deizzi chodzi cały czas o tą moją nieszczęsną wadę wzroku. Invitro zmieniło tyle, że dziecko nie jest biologicznie moje wiec nie odziedziczy po mnie choroby- proste:)

No tak. Wiesz ile Ty przez nią wycierpiałaś i chcesz oszczędzić tego dziecku to naturalne :) A to jest potwierdzone że jakiś duży procent szans miałoby na tą wadę?

A to moja córcia, dzidzia, piesek i brzuszek.

Załączniki

• IMAG0123.jpg
    IMAG0123.jpg
    9,7 KB · Wyświetleń: 82
  • IMAG0125.jpg
    IMAG0125.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 60
  • image-1344545298780-V.jpg
    image-1344545298780-V.jpg
    10,9 KB · Wyświetleń: 64
  • IMAG0117.jpg
    IMAG0117.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 78
3 na 4 będą chore. Nie wiadomo jednak kiedy to zdrowe miałoby się urodzić... Woleliśmy nie sprawdzać tego. Poza tym, że chcę dzieciątko uchronić przed chorobą to zabezpieczam też siebie- jeśli kiedyś będę potrzebowała opieki to jak ono będzie widziało to się mną zajmie jak ja ponownie stracę wzrok co zapewne nastąpi z biegiem czasu. Gdybyśmy oboje wymagali opieki to nie wiadomo czy byśmy sobie poradzili. Moi rodzice wieczni nie będą puki co pomagają mi cały czas ale wiadomo kiedyś i ich braknie... Nie była to łatwa decyzja ale wydawała nam sie najbardziej rozsądna. oczywiscie poza moim Męzem i osobami na BB nikt nie wie skąd jest nasze dziecko:)

o a gdzie moj tekst???
hmm
napisala
ze dziekuje za pochwale mojego brzuszka! to moja 4ta ciaza. W ciazach z Anioklami nie mialam takiego duzego i zawsze chudlam na poczatku ciszy az do 18tyg waga spadala zamiay rosnac;)
a teraz mimo ze przed zajsciem w ciaze bylam duzo szczuejsza to tetaz szybko nadrobilam wage;)

poli-sliczny brzusio!!

Kochana co się stało z Twoimi Aniołeczkami? 18 tc to już duża ciąża i wydawałoby się okres bezpieczny już. Przynajmniej ja miałam zawszę takie wyobrażenie że I trymestr i III coś się stać może ale w środku to już nie... Silna kobietka z Ciebie że się nie poddałaś. Gorące uściski.

W końcu się zmotywowałam żeby zrobić zdjęcie brzuszkowi. Przed chwilą robione. Oto on:
11tsgpg.jpg

16 tydzień

Ładny kształtny brzusio :)

Teraz ja dołączę swój bębenek. Rośnie w ogromnym tempie. Jak tak będzie cały czas rósł to w 9 miesiącu będzie widać tylko mój brzuch, potem długo, długo nic i na szarym końcu ja :)

Zobacz załącznik 493897

Duży brzuszek :) ale przynajmniej wiesz że ktoś tam jest :)

zanetka, kwasia wow ale brzuszki macie piękne już! nic nie zaprzecza, ze dzidziolki tam mieszkaja. cudaśnie:*

a zauważyłyście że chyba żadna z lutówek nie spodziewa się bliźniąt?? to aż dziwne bo zawsze się na forach jakaś szcześciara znajdzie:)

Też o tym myślałam :)

... dluga historia.. wydaje sie nie czesto spotykana bo tylko(i az) 2% ciaz jest traconych w wyniku niekompetencji szyjki macicy.
Jest to bardzo ciezkie do zdiagnozowania poniewaz szyjka macicy moze skrocic sie z minuty na minuty nie dajac zadnych objawow dochodzi do bezbolesnych skurczow,odchodza wody i jesli ciaza nie jest wyzej niz 24tydzien to wtedy juz nic nie mozna zrobic.
U mnie zdarzylo sie tak w drugiej ciazy.Lekarze stwierdzili ze to albo szyjka albo infekcja. Obiecali monitorowac przy nastepnej ciazy... ale nie przewidzieli ze moze sie zdarzyc zmiana z dnia na dzien. Mialam usg co tydzien.. i pomiedzy jednym a kolejnym szyjka sie otworzyla i stracilam coreczke.
W kwietniu znalazlam prywatnego lekarza,profesora,ktory zrobil mi operacje rozcinajac brzuch wstawil specjalny szef na macicy ktory podtrzyma nastepna ciaze.
I tak w 3trzecim cyklu po operacji niespodziewanie zaszlam w ciaze.

dzieki za slowa otuchy

reklama
no to dziś ja się chwalę:-p
14tc.jpg14 tydzień ciąży. chyba mi się brzuch zmniejszył bo jak porównam zdjęcia wcześniejsze to jakoś taki wiekszy jest...no nie wiem moze to ta kiecka.

no i szaleństwo przyszłej mamy i przyszłej babci
mama i babcia szaleja.jpg nie mogłyśmy się oprzec. dresik cudaśny jest. ocieplony polarkiem. ma spodnie, bluzeczke i kamizelkę+buziki i czapeczka za 16.99 zł! jak bedzie chlopak to bez kamizelki bedzie paradował bo jest w rózowe króliczki:-D no i moje mega spodenki z NEXT za niebotyczna sumę 1 zł:-D rozpinane w kroku więc fajnie bedzie maluszka przebrac. są normalnie nowe. w szoku byłam!

Do góry