reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

reklama
No ja juz po ale tak jakby nie ma co opowiadać. Usg było ale tylko po to aby mojej małej pokazać więc zero pomiarów i zdjęć. Maleństwo ssało kciuka, kopało. Córcia zadowolona, że zobaczyła w końcu ;)
Łożyska nie podnosi się i narazie zostaje czekać. Jak do 18/20 tc nie pójdzie w górę to szpital i leżenie do końca ciąży plus ewentualna cesarka... ehhh, mam nadzieję , że nie ; (
Połowa mojego brzucha to wielkie wzdęcie, mam uważać bo mój ZJD jest niebezpieczny i może prowadzić do skurczy.
Tak więc reasumując mogę chodzić ale nie męczyć się. Mam przede wszystkim odpoczywać, leżeć i pachnieć.

Carolajna32 Cieszę się że z maleństwem wszystko dobrze, bądźmy dobrej myśli ze nie będziesz musiała leżeć. Odpoczywaj jak najwięcej teraz, nie czekaj aż się poczujesz zmęczona :)

my też już po obserwacjach i mierzeniu w ramach USG genetycznego (mimo, że młodzież nie bardzo chciała rano współpracować i przybierać właściwe pozycje). jak na razie wszystko u nas gra, zmiana od ostatniego USG (ponad 2 tyg) ogromna - pięknie pływamy, umiemy ssać kciuk i wierzgamy nogami, przez co strasznie plączą nam się z pępowiną :)

termin porodu przesunął nam się z 11.02 na 07.02

takie dokładne USG warte każdych pieniędzy.

No też strasznie się ciesze, bo cała w nerwach rano byłam :)
Czekam teraz z niecierpliwością na jakieś pierwsze kopniaki, ale z tego co tu pisałyście, to chyba jeszcze trochę poczekam... :)

reklama
Carolajna - skoro masz takie wskazania to nie przemęczaj się. Trzymam kciuki żeby łożysko się jednak podniosło i żebyś miała więcej spokoju w drugiej połowie ciąży.

Betula - świetnie że wszystko jest ok, a Maluszek pomierzony. A z odczuwaniem ruchów nie ma reguły.

Magda - ja mam genetyczne 11.08 a dzień wcześniej mam wizytę na NFZ (teoretycznie tez z pomiarami, ale tam ze sprzętem bywa różnie).

Do góry