reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

reklama
Aschlee, Demolka - gratulacje
Kropek - ja mam hashimoto. Najprawdopodobniej endokrynolog powie Ci, że to choroba autoimmunologiczna, że Twoja tarczyca jest niszczona przez Twój organizm i że do końca życia będziesz na euthyroxie (prawdopodobnie w coraz większych dawkach) i tyle. Żadnych dodatkowych komplikacji, objawów, zagrożeń. W czasie ciąży większe niż standardowo wahania hormonów. Nie do wyliczenia, maskuje się jedynie objawy. Są różne alternatywne spojrzenia na kwestię, diety, leczenie jodem itp ale raczej żaden lekarz tego nie poleci.
U mnie zaczęło się od dawki 25 teraz jestem na 75.

Dziękuję zuzanko :) wytraszylam się bo na necie pisze ze o 4 razy większe ryzyko poronieniem przy hashimoto ale wiadomo jakie te informacje są :(

Kropek - czytałam ostatnio na ten temat. Generalnie to nie chodzi o to że sama choroba stwarza jakiekolwiek ryzyko, tylko że jest autoimmunologiczna, a jeśli masz już jedną taką to masz większe ryzyko innych zachorowań tego typu (dalej bardzo niewielkie, ale wiadomo jak jest z prawdopodobieństwem) . A skoro organizm atakuje sam siebie to również może "zaatakować" płód. Ale to chodzi raczej o leczenie niepłodności i szukania jej przyczyny. Nie prowadzi się żadnego leczenia "na wszelki wypadek".

Serduszko bije :) według usg 6t4d , termin 27.02 :) załapałam sie !

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 61
reklama
Do góry