reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lutówka u lekarza

reklama
Susumali, to ślinienie nie jest raczej związane z ząbkowaniem (chociaż zdarza się, że takie maleństwa tak szybko ząbkują), w 3 miesiącu ślinianki zaczynają produkowac więcej śliny, a maluszek nie nauczył się jeszcze jej skutecznie połykac. Oliwka ma tez ciągle pełno śliny na brodzie.

susumali -Nasz Bąbel też się strasznie ślini.Pediatra powiedziała,że to zaczynają intensywnie pracować ślinianki,a dziecko nie potrafi jeszcze połykać śliny,więc ona wypływa.U naszego to normalnie hektolitry.

susumali: dokładnie Ci nie powiem, ale w przybliżeniu jakieś 1,5 tygodnia od rozpoczęcia zażywania.

Na pocieszenie Ci napiszę, że ja też częściej ostatnio wstaję do Milenki. Ona zasypia o 20.00, my kładziemy się spać o północy (na chwilę przed pójściem spać ściągam jeszcze mleczko) i mała się budzi około 5 rano na jedzonko. A później już co 2 godziny je. Ale w międzyczasie zdarza jej się, że popłakuje przez sen, więc trzeba wstać żeby ją pogłaskać po główce i czasem trzeba to robić kilka razy, więc zdarza się że wstaję co godzinę - dwie. Ale potem szybko zasypiam, więc jakoś na szczęście nie czuję się niewyspana bardziej niż wtedy gdy musiałam rano do pracy wstać a taaaaak strasznie mi się nie chciało ;-)
Jeeeezuuuuu jak sobie pomyślę, że niedługo znowu mnie to czeka to aż mnie trzęsie :-p

Milutek też się ślini ale jakoś nie zwracam na to zbytnio uwagi i nie przejmuję się tym, czasem aż banieczki prawie puszcza :-D

Moja Jenni tez sie od pewnego czasu strasznie slini czesto robia jej sie baloniki a jak gaworzy to wyplywa slinka bokami:tak:

no a najfajniejsze gaworzenie jest wlasnie podczas puszczania balonika slinowego...hi hi;-) :-)

dzieki JOASIEK za pocieszenie;-) :-p a swoja droga masz racje- zmeczenie takowe jest bardziej przyjemnie niz jak ma sie wstac do pracy z samego rana...brr.....

Ja po porodzie dostałam zelazo odrazu i zalecenie branie przez miesiac bo miałam anemie .
joasiek - ja tez słyszałam o takich objawach jakie :sick:masz ze sa przyczyna tych tabletak

ja mam takie objawy jak Joasiek a nie biore tabletek :eek:

Co do slinienia to tez mamy ten problem z mala. I cale piastki wpycha do buzi i tak sobi nimi tam rusza:dry:

reklama
Do góry