U 
		
				
			
		reklama
	
	
	
					
					
				
					
					
						
	
	
	
	
	magdalena79
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
 - 10 Listopad 2009
 
- Postów
 - 511
 
marzenka1810
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
 - 17 Styczeń 2017
 
- Postów
 - 1 004
 
Kinder Country 
350ml śmietanki słodkiej 30%, 250 g serka mascarpone,
paczka herbatników,
dwie białe czekolady,
dwie mleczne czekolady,
3 szklanki płatków Nestle Kanguś plus garść na wierzch.
Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić.
200 ml śmietanki ubić na sztywno, Dodać serek mascarpone, miksować na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę. wsypać płatki (ja dałam 2szkl) i wymieszać łyżką. W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne, ostudzić. resztę śmietany 150 ml ubić na sztywno, dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać, aż składniki się połączą. formę do pieczenia lub tortownice wyłożyć papierem do pieczenia ułożyć herbatniki, (ja piekłam biszkopta z 3 jajek) wlać jasną masę, wyrównać, ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać masę ciemną.
Wierzch posypać garścią płatków wstawić do lodówki na około dwie godziny.
przepis na małą brytfankę.
Wysłane z mojego Tiger przy użyciu Tapatalka
				
			350ml śmietanki słodkiej 30%, 250 g serka mascarpone,
paczka herbatników,
dwie białe czekolady,
dwie mleczne czekolady,
3 szklanki płatków Nestle Kanguś plus garść na wierzch.
Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić.
200 ml śmietanki ubić na sztywno, Dodać serek mascarpone, miksować na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę. wsypać płatki (ja dałam 2szkl) i wymieszać łyżką. W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne, ostudzić. resztę śmietany 150 ml ubić na sztywno, dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać, aż składniki się połączą. formę do pieczenia lub tortownice wyłożyć papierem do pieczenia ułożyć herbatniki, (ja piekłam biszkopta z 3 jajek) wlać jasną masę, wyrównać, ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać masę ciemną.
Wierzch posypać garścią płatków wstawić do lodówki na około dwie godziny.
przepis na małą brytfankę.
Wysłane z mojego Tiger przy użyciu Tapatalka
kasia.zosia
Moderatorka
- Dołączył(a)
 - 28 Lipiec 2016
 
- Postów
 - 2 381
 
"warzywny rosół". Pyszna zupa, podobno odchudzająca 
Kroisz w kostkę/w kolka czy jak tam pasuje: pierś z kurczaka, cukinia, marchew, por, seler, dynia, brokuły, papryka i pomidor, czosne (można dodać fasolkę szparagowa, groszek),zalewasz woda i gotujesz wszystko razem, dodajesz sól, pieprz, paprykę (ja lubie ostra), dużo natki pietruszki i w sumie takie przyprawy jakie ci smakują, może być oregano, rozmaryn, lubczyk, imbir itp
I fajne jest to ze mozesz pominąć prawie każdy składnik (oprócz kurczaka) i zupa się uda
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
				
			Kroisz w kostkę/w kolka czy jak tam pasuje: pierś z kurczaka, cukinia, marchew, por, seler, dynia, brokuły, papryka i pomidor, czosne (można dodać fasolkę szparagowa, groszek),zalewasz woda i gotujesz wszystko razem, dodajesz sól, pieprz, paprykę (ja lubie ostra), dużo natki pietruszki i w sumie takie przyprawy jakie ci smakują, może być oregano, rozmaryn, lubczyk, imbir itp
I fajne jest to ze mozesz pominąć prawie każdy składnik (oprócz kurczaka) i zupa się uda
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
			
				Ostatnio edytowane przez moderatora: 
			
		
	
								
								
									
	
								
							
							Klauduska
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
 - 8 Lipiec 2016
 
- Postów
 - 712
 
Sernikobrownie ze strony kwestia smaku [emoji4] 
		
		
	
	
		
	
SKŁADNIKI
BROWNIE
200 g masła200 g gorzkiej czekolady3 jajka200 g cukru135 g mąki1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli
MASA SEROWA
500 g twarogu sernikowego50 g miękkiego masła50 g cukru1 jajko1 cukier wanilinowy1 budyń waniliowy
ORAZ
słoiczek wiśni w syropie / frużelinie (gotowe lub DOMOWE)
PRZYGOTOWANIE
Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Przygotować niedużą prostokątną foremkę o wymiarach 21 cm x 28 cm. Posmarować ją masłem i wyłożyć papierem do pieczenia.
BROWNIE
Masło pokroić w kosteczkę i włożyć do rondelka, dodać połamaną na kosteczki czekoladę i na minimalnym ogniu roztopić co chwilę mieszając. Odstawić z ognia.W oddzielnej misce rozmiksować lub wymieszać rózgą jajka z cukrem. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem i zmiksować lub wymieszać rózgą na gładką masę.Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sól i zmiksować na jednolite ciasto. Wyłożyć do przygotowanej blaszki.
MASA SEROWA
Ser i masło ogrzać w temperaturze pokojowej, zmiksować. Dodać cukier, jajko, cukier wanilinowy i proszek budyniowy. Zmiksować na jednolitą masę.Wyłożyć na brownie i cienkim końcem drewnianej łyżki zrobić kilka "ósemek" w jednej i drugiej masie. Wyłożyć wiśnie i wstawić do piekarnika. Piec przez ok. 40 - 45 minut.
				
			
	SKŁADNIKI
BROWNIE
200 g masła200 g gorzkiej czekolady3 jajka200 g cukru135 g mąki1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli
MASA SEROWA
500 g twarogu sernikowego50 g miękkiego masła50 g cukru1 jajko1 cukier wanilinowy1 budyń waniliowy
ORAZ
słoiczek wiśni w syropie / frużelinie (gotowe lub DOMOWE)
PRZYGOTOWANIE
Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Przygotować niedużą prostokątną foremkę o wymiarach 21 cm x 28 cm. Posmarować ją masłem i wyłożyć papierem do pieczenia.
BROWNIE
Masło pokroić w kosteczkę i włożyć do rondelka, dodać połamaną na kosteczki czekoladę i na minimalnym ogniu roztopić co chwilę mieszając. Odstawić z ognia.W oddzielnej misce rozmiksować lub wymieszać rózgą jajka z cukrem. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem i zmiksować lub wymieszać rózgą na gładką masę.Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sól i zmiksować na jednolite ciasto. Wyłożyć do przygotowanej blaszki.
MASA SEROWA
Ser i masło ogrzać w temperaturze pokojowej, zmiksować. Dodać cukier, jajko, cukier wanilinowy i proszek budyniowy. Zmiksować na jednolitą masę.Wyłożyć na brownie i cienkim końcem drewnianej łyżki zrobić kilka "ósemek" w jednej i drugiej masie. Wyłożyć wiśnie i wstawić do piekarnika. Piec przez ok. 40 - 45 minut.
marzenka1810
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
 - 17 Styczeń 2017
 
- Postów
 - 1 004
 
NALEWKA Z ZIAREN KAWY 
SKŁADNIKI :
szklanka cukru
pół litra wódki
60-70 ziaren kawy (ja daję prawie szklankę, czym więcej tym lepszy smak i aromat)
PRZYGOTOWANIE :
Cukier, ziarna kawy wsypać do butelki o większej pojemności. Wlać alkohol, porządnie wstrząsnąć. Zostawić do momentu, aż ziarna kawy opadną na dno (około trzech tygodni) a nalewka stanie się brązowa, (kolor parzonej kawy) ważne by codziennie wstrząsnąć by cukier się rozpuścił.
Przecedzić i gotowe.
 
Wysłane z mojego Tiger przy użyciu Tapatalka
				
			SKŁADNIKI :
szklanka cukru
pół litra wódki
60-70 ziaren kawy (ja daję prawie szklankę, czym więcej tym lepszy smak i aromat)
PRZYGOTOWANIE :
Cukier, ziarna kawy wsypać do butelki o większej pojemności. Wlać alkohol, porządnie wstrząsnąć. Zostawić do momentu, aż ziarna kawy opadną na dno (około trzech tygodni) a nalewka stanie się brązowa, (kolor parzonej kawy) ważne by codziennie wstrząsnąć by cukier się rozpuścił.
Przecedzić i gotowe.
Wysłane z mojego Tiger przy użyciu Tapatalka
marzenka1810
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
 - 17 Styczeń 2017
 
- Postów
 - 1 004
 
Sprostowanie : składniki dać do większego słoika a nie butelki 
 
Wysłane z mojego Tiger przy użyciu Tapatalka
				
			Wysłane z mojego Tiger przy użyciu Tapatalka
marzenka1810
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
 - 17 Styczeń 2017
 
- Postów
 - 1 004
 
Barnek z niczym 
 po przecedzeniu jest gotowe 
 
Wysłane z mojego Tiger przy użyciu Tapatalka
				
			Wysłane z mojego Tiger przy użyciu Tapatalka
reklama
	
					
					
				
					
					
						
	
	
	
	
	
			
				Podziel się: