• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2012

Justyn_ka kask jest na wyrownanie glowki. Z jednej strony jest plaska a z drugiej jest taki guz. Ma tez pomoc na slaby miesien. Misiek jak siedzi to mu glowka leci na bok.
O Boze jakos przezylam!
Antila mamy bo tutaj inaczej sie nie da. Tylko przebiegam pomiedzy klima w domu, aucie czy sklepie. Jak dobiegem to juz mokra.
A co przebojow mialam. Pojechalismy do weterynarza w schronisku. Tylko godzine czekalam wsrod roznego rodzaju psiakow i co chwila ktorys ujadal. Bunia na szczescie spokojnie siedziala sobie, Misiek po 15 minutach sie przyzwyczail i spal w tym halasie.
A przy zmianie opon gosciu mi za chwile wraca i mowi, ze auta nie moze zapalic!
No myslalam, ze padne. Na szczescie zaraz naladowal baterie i zapalil. Zostawilam klime wlaczona i dlatego siadl.
Zalatwilam co mialam zalatwic, na obiad chcialam miesko z grilla robic ale chyba usmaze na patelni bo watpie zebym wytrzymala 5 minut przy grillu.
A i ledwo przyjechalismy Karen pojechala na rowerze do kolezanki no i wraca za minute, kolano i lokiec zakrwawione. Wywalila sie cipka jedna.

reklama
Antila tylko na wscieklizne, w razie jakby ugryzla kogos. A w schronisku mieli promocje i na cos jeszcze dostala za darmo. Ale skrotem napisali i nie wiem na co.
Koty mialam zawsze zaszczepione ale jakos tak od 2 lat ciagle nie mialam kiedy. A, ze domowe, na dwor nie wychodza, nic poza kocim zarciem nie jedza to tak jakos na drugi plan ciagle spadalo.
Buncia sie gruba zrobila i no ze tak powiem troche obrzydliwa (i przyznaje sie, ze troche w tym mojej winy). Ma koltuny juz od szyi po ogon, probowalam je wyciac nozyczkami ale mnie chciala urgyzc. Do tego jej kupy przy tylku zwisaja (sorki za obrazowosc).
Planowalam kupic jakies tabletki usypiajace czy uspokajajace jak dla zwierzat w samolocie i ja wtedy ogolic maszynka i umyc.
Ale na internecie naczytalam sie zeby tego nie robic i wlasnie te salony polecali.
Takze Buncia bedzie wykapana, ogolona plus uszy (pazurki ma usuniete).
W koncu przyszla burza, padalo az cale 5 minut (hehe zdarzylam jednak zrobic grilla) i dziewczny jak wyszlam to byla taka parowa, ze nie bylo czym oddychac.
Lece bo maz pojechal mi po moje ulubione lody malinowe z biala czekolada. Bede sie musiala odwdzieczyc.;-)

Pieluchy wielorazowe faktycznie są ładne. Chciałam też na nie przejść (po okresie noworodkowym), ale znowu zaczęła się kupa 2-3 razy dziennie i jakoś nie umiem się przekonać z tego powodu :zawstydzona/y:

Misiek robi kupy prawie jak stary. Zwlaszcza po groszku czy fasolce sa bardzo ubite.
Juz sie do kasku powoli przyzwyczaja. Tylko kurcze teraz z drugiej strony ma najpierw czerwona kreche a jak zejdzie to takie suche, jakby chropowate nad okiem. Nastepna wizyte mamy 10 lipca.
Na razie bede obserwowac jak bardzo mu to bedzie przeszkadzac to znowu pojdzimy wyregulowac.
Wlasnie wyszla fizykoterapetka, smialysmy sie, ze Martino podrywacz maly bo cala godzine jej spiewal serenady.
Zauwazylam, ze zaczyna juz rozponawac ludzi poza nasza rodzina i okazywac jak kogos lubi a jak nie.

Antila, zaraz po kupie trzeba ten wkład prać? nie robią się plamy?
Isia, nasz już też rozpoznaje swoich. jak on czasami się drze, jak ktoś mu się nie spodoba. ostatnio darł się prawie godz., bo tyle siedziała u nas kobieta w czarnych włosach, które wybitnie nie przypadły mu do gustu haha :-)

sprite Martinek tak plakal jak widzial goscia w klinice. Co wyszedl to usmiechy do mamy a ledwo sie gostek w drzwiach pojawil od razu podkowka i plakal.
Dzisiaj mielismy gorszy dzien, Miskowi jakos niewygodnie bylo i pol dnia jaczkal.

reklama
Biedny Martinek w tym kasku :-(, ale co zrobić. musi się przemęczyć. my od wtorku też zaczynamy rehabilitację, bo młody nie podnosi głowy z pozycji leżącej (brak odruchu trakcji). wszystko poza tym ok, ale trochę ćwiczeń nie zaszkodzi, a mam nadzieję, że dzięki głowa pójdzie do góry.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry