• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2012

Hej.
A u nas dzisiaj leje:szok:ale to dobrze bo susza już była niesamowita a poza tym przydaje się jeden dzien oddechu od tych upałów.
GALWAY a widzisz a tak chciałas ciepełka he he ale to dlatego że nie jesteś przyzwyczajona bo my w PL jesteśmy juz przyzwyczajeni i do upałów i do mrozów w zimie.Mi upał nie przeszkadza oby tylko nie trwał długo.
W sprawie zarastajacego ciemiączka odpisałam Ci na naszym forum a Ty tutaj uciekłas;-)
MŁODAMAMA witamy i zapraszamy do pisania 4,5 kg to rzeczywiscie mało a z jaka wagą córcia się urodziła?
ISIA ja też jestem zdania że mieć jedynaka to tak jakby nie miec wcale moim zdaniem to jest krzywdzace dla dziecka żeby nie miał rodzeństwa.

reklama
Witam Was. Nasz pediatra stwierdzil ze jak je to nie jest to niepokojace. Ale ja i moj P. jestesmy tez szczupli. Tez moze byc takmze ona zle przybiera bo inaczej je, Mala qby zasnac to musi lezec na brzuszku z butelka w buzi. Dowiedzialam sie ze moze tak zasypiac ale jak tylko usnie wyciagnac jej butelke aby sie nie udusila. U mnie w rodzinie tak kuzyni zasypiali a jestmlodsza o trzy lata.
A co do rodzenstwa to ja tez twierdze ze jedno dziecko to i tak malo. Wiec za pare lat bedziemy sie starac o drugie. Moim zdaniem jedynakom robi sie krzywde , ze sa sami bez rodzenstwa.

Kurcze już kilka dziewczyn z lutego co znam z innego form też mają dzieci z niską wagą. Moja też ma nie za wielką wagie. Ostatnio 9 lipca było to 5400.

A co do komentarza że posiadanie jednego dziecka to jak nie miec dziecka wogole się nie zgadzam.Bo moja siostra cioteczna ma jedno i więcej nie może mieć,choć chciała by. Więc ja bym się z takim komentarzem powstrzymała bo nie kiedy on może kogoś urazić.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czesc Dziewuszki!
Kurcze wczoraj pozno wrocilismy od mechanika (musialam sie wrocic bo wycieraczki nie dzialaly), poszlam spac kolo 12. A o 2 w nocy dzwoni moja corcia, ze ona juz nie chce zostac u kolezanki na sleepover i zeby po nia przyjsc.
No i lecialam ulice dalej.
Pozniej nie mogla zasnac i wogole sie rozplakala wiec musialam z nia lezec.
Jak w koncu trafilam do mojego lozka byla 4, Misiek na jedzenie sie obudzil o 6.
A o 8 musialam wstac bo dzisiaj mam 2 grupy i dla tej drugiej musialam srodki naszykowac a pozniej podejsc (dom mojej sasiadki na szczescie) i wytlumaczyc co i jak.
Misko jeszcze spi, cala trojka zreszta a juz po 9.
Takze jestem jak zombie normalnie a caly dzien bede jezdzic i druga grupe przerzucac z domku na domek.
No ale nie mam co narzekac bo podwojna kasa leci a dzisiaj zebranie w szkole i pojdzie $1,000 juz na pierwsze czesne i ksiazki i jakies inne oplaty.
Dzieciaki wracaja do szkoly juz za 3 tygodnie, chyba zaczne skreslac dni na kalendarzu.
Kocham te moje dzieci ale nic nie moge przy nich zrobic.
Ja duzo rzeczy sprzedaje na internecie i przez cale wakacje nie mialam nawet czasu nad tym usiasc.
Co do jedynakow zgadzam sie 100%. Nawet jesli rodzice chca madrze wychowac takie dziecko to i tak nie bedzie umial sie np. dzielic bo po prostu nie musi. Cala uwaga rodzicow jest skupiona na nim.
A druga rzecz, ze takie dziecko bedzie sie wiecznie nudzic. Kevinek z Karen potrafia sie sami fajnie zabawic a jak byl sam to wszystkie zabawy musialy byc ze mna.

Z tym dzieleniem sie to roznie bywa. Czytalam tez badania, ze jedynacy sa mniej przywiazani do zabawek, bo je maja, nie musza o nie rywalizowac, a pozwalaja innym je brac, bo dzieki temu maja sie z kim bawic. Ja jestem jedynaczka, a moj M ma 3 rodzenstwa. No i to ja jestem bardziej empatyczna i potrafiaca sie dzielic :-p On zawsze musial sobie wszystko wywalczyc i tak mu juz zostalo. Baaardzo zaborczy jest.

Anek kurcze, myślałam, że odpisałam Ci o tym ciemiączku. Dziś byłam na badaniach, krew pobrali z główki ale ja osobiście go trzymałam, całowałam a po wszystkim nakarmiłam i już był cały szczęśliwy. U nas było ono normalnej wielkości jak się urodził, nikt nie mówił że mniejsze było. Zobaczymy jak wyniki, bo On na początku bardzo szybko rósł 12cm w 12 tygodni, może ma to jakiś związek. Jak wyniki będą dobre to powiedziała, żebym się nie przejmowała. Gorzej jakby zarosło w 3m-cu a mamy 5+ i jeszcze nie do końca zarośnięte.

Wróciłyśmy z krótkiego urlopu było suuuper mama była ze mną i dziewczynkami.Miejsce znalezione przez przypadek blisko domu.
Dla Ani raj a ceny przystępne:-)
Ja jestem jedynaczką i nigdy nie miałam problemu z dzieleniem się no i strasznie mnie wkurzało, gdy wszyscy mi współczuli, że nie mam rodzeństwa:confused2:
Mloda mamo witaj:-)Z jaką startowała Twoja córeczka, bo 4,5 to rzeczywiście mało

Uwaga chwalę się
MAMY ZĘBA:-) pojawił się znienacka i bezobjawowo:ninja2:

Antila, gratuluję zęba! :D ja też ciągle zerkam do buzi, ale tam tylko bezzębny uśmiech :-)

Co do ciemiączka, to nam neurolog kazała odstawić wit d, bo niby było małe. ale pediatra, jak o tym usłyszała, to stwierdziła, że 1 kropla nie szkodzi. i bądź tu mądra, ech.

Wg mnie jedynak, czy nie, to i tak wszystko zależy od charakteru i w pewnym stopniu wychowania człowieka.

Postanowiliśmy wyskoczyć nad morze. Ciekawe, jak młody zareaguje na ogromną piaskownicę :-D

skórę doprowadziłam dietą, maścią i emolientami do stanu "pupci niemowlaka" ... i co teraz? czas na rozszerzanie diety. trzymać kciuki proszę :)

Ostatnia edycja:
reklama
raczkują już Wasze Dzieciaczki?

młody na dzień dzisiejszy przyjmuje non stop pozycję do raczkowania, ale że perfect opanował pełzanie, to zamiast z tej pozycji próbować raczkować, to kładzie brzuch i pełza. ciekawe, czy w końcu się zorientuje, że można też w inny sposób się poruszać :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry