reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Luty 2012

Witam:)
Mam na imie Natalia i wlasnie dzisiaj zauwazylam to forum :)
Ja zrobilam test w sobote i wyszedl pozytywny okres spoznial mi sie ponad tydzien:) aktualnie mieszkam w Holandii i do poloznej mam dopiero na polowe lipca,ale jestem niecierpliwa i w pt jade do Polski do ginekologa:)

reklama
Witaj Natalia1006 i wielkie gratulacje. Tez bym chyba do połowy lipca nie wytrzymała;)
Uważaj na siebie w drodze do kraju - w ciąży różnie z tymi podróżami bywa:)

Witam nową lutówkę ;)

Fajnie, że u Was nie ma większych objawów - tylko po zazdrościć ;) No ale wszystko przed Wami hehe, ja też myślałam, że się obejdzie bez mdłości, a tu w poniedziałek z rana się pojawiły. No i chyba będzie drugi chłopak - na ale ważne, aby zdrowy był.

Dzisiaj mam tak straszną huśtawkę nastrojów, że aż płakałam. Teraz już lepiej mój kochany synek mnie po cieszył. Szkoda tylko, że mój mąż w dniu dzisiejszym cały dzień w pracy - a dzisiaj nasza 4 rocznica ślubu. No ale jedyne pocieszenie to takie, że przyjechała moja kuzynka ze Szwecji i dzisiaj ma mnie odwiedzić z narzeczonym ;)

Zmykam ogarniać chatkę, zjadamy obiadek i na małe zakupki, a potem po siostrę

Witaj Natalia.. ciebie jak nas wszystkie zżera ciekawość.. a mnie to wręcz skręca do następnego USG.

a ja zauważyłam że kiedy idę do miasta spacerkiem i po godzinie wracam to mnie boli , wręcz piecze podbrzusze..
muszę chyba się bardziej oszczędzać..

Witam nową lutowa mamusie i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty kochane.
Ja dzisiaj po relaksacyjnej jodze dla ciążówek i czuje się bosko:):)
Objawów jak dotąd u mnie brak,wiec się ciesze tym czasem:):)

Ja za to z objawów mam narastajace zmeczenie. Najchetniej to bym spała i spała... no i ten brzuch bolacy. Piersi przestały mnie już tak boleć, ale wrażliwe dalej sa.

Slogam - joga relaksacyjna, fajna sprawa. Ja na szkole rodzenia na ćwiczeniach miałam elementy jogi.
Mina - uważaj na siebie!
Mama -wszystkiego naj z okazji rocznicy!

Wczoraj czy przedwczoraj poszukałam sobie róznych kalkulatorów ciążowych na necie i wyszła mi data porodu od 13 do 22 lutego :-D niezły rozrzut. Ale licząc tak jak młodego miałam wyliczonego, to wypada mi na 19 lutego i tego sie trzymam :-) pewnie i tak sie przeterminuję i dobrze, bo 19 wypada w niedzielę. Maciek urodził się 40 min po północy w poniedziałek 13. Ścigalismy sie z mężem, on nie chciał żeby młody był z 13, a ja żeby rodził sie w niedziele. Wygrałam :-D

Gratulacje Mama!!! Myśmy przechodzili 4 rocznice w styczniu a że wypadła w święto to uroczysty obiadek dla rodziny zrobiłam. U Ciebie też bedzie rodzinnie, szkoda tylko że bez męża;) ale pociesz się że na 5 rocznicę będzie Was już czwórka:) Ja tak celowałam żeby po 5 latach były już dwa maluszki - przynajmniej w brzuchu i się udało:-)

trina mój młody urodził się 4 minuty!!! przed północą i też się spieraliśmy czy będzie 16 czy 17 urodziny obchodził;-) ale dzieciaczki wiedzą lepiej kiedy chcą wychynąć na ten świat.

Jadę na parę dni do teściów więc trzymajcie się dziewczyny, odpoczywajcie i dbajcie o siebie:tak:

trina79- ja też Danielka rodziłam w poniedziałek :)
Mina29- ja tak miałam z Danielkiem, trochę pochodziłam i już bóle w podbrzuszu.
Czekam na N. aż z pracy wróci, pizza już zamówiona- obiadu nie chce mi się robić:) Stwierdziłam, że muszę sobie pofolgować z jedzeniem do póki mogę. W poprzedniej ciąży miałam cukrzycę ciężarnych więc tak mniej więcej od 20tc zero słodyczy, fast foodów i wszystkich pysznych rzeczy :(

Ale fajnie nie chodzi do pracy, mogłam się zdrzemnąć bo akurat młody spał i nadal spi juz ponad 3 godziny- to chyba jego rekord.

U mnie dolegliwości to tylko pobolewanie podbrzusza, czasem robi mi się słabo i straszne nudności i raczej codziennie kończą się zwrotką (będę może chociaż troszkę chudsza :-))
U mnie kamienie piersią nie spowodowało drastycznego spadku wagi mimo ze bardzo sie pilnowałam co jem, nadal mi zostało +10 i lekki brzuszek więc u mnie w pracy nie szybko połapią się że jestem w ciąży :)

Mama gratulacje z okazji rocznicy, ja w niedzielę obchodziłam 7 ale że się nie odzywalismy do siebie to obyło sie bez entuzjazmu.... :(

Ależ jestem głodna a nie mam ochoty na gotowanie i wąchanie zapachów od razu mnie mdli.

Z dziwnych rzeczy o u mnie pojawiły sie mrówki w dodatku czerwone, myślałam że już się ich pozbyłam a tu dzisiaj znalazłam kolejną grupkę, jak ja nienawidzę robactwa od razu mam głupie myśli że wchodzą wszędzie... bleeeeeeeeeeee.....

reklama
Tak mnie dzis manager wystawiła z dostawą kosmetyków, że zaczęłam bardziej plamić :/ własnie wróciłam do domu i ide spać, bo jest mi strasznie smutno i jestem strasznie śpiąca :-(

Do góry