reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Luty 2012

Isia chrupki kukurydziane są bez glutenowe. Ja nie widziałam innych.
Ania ja już zaczełam od tego tygodnia. Tera wszyscy mówią by podawać jak tylko rozszerzy sie diete.Więc poczekałam do polowy 5 i daje. Na razie jest ok

reklama
Kosek ja też czekam aż Marta skończy pięć miesięcy
Trzymajcie kciuki jutro mamy wizytę z Martunią u chirurga-onkologa:-(

ANEK, no kolorowo nie jest, ale kupiłam mleko ryżowe waniliowe i przynajmniej mam do kawy :happy:. zupy zabielam mlekiem kokosowym. na chleb (żytni) używam (w sumie od dłuższego czasu już) Flory Light lub niczego, a jem z dżemami, wędliną, warzywami. nie jest tragicznie :-). tylko zazwyczaj nie skupiam tyle uwagi na etykietach, a teraz muszę no i zakupy nieco dłużej trwają.

i czego człowiek nie weźmie do ręki, to od razu adnotacja na opakowaniu, że może zawierać śladowe ilości mleka, soi, orzechów itp. itd. no szlag może trafić :baffled::angry:.

jutro robię ciasto bezmleczne i bezjajowe, bo mi się słodkiego chce (mój codzienny rytuał został zaburzony: kawa z mlekiem i biszkopty, więc jakoś trzeba sobie radzić ;-)).

a my z glutenem musimy poczekać. najpierw muszę doprowadzić do porządku skórę młodego. później ja wprowadzę białko do swojego menu i zobaczymy jaka będzie reakcja. a dopiero potem rozszerzamy dietę + gluten.

dziś 2godz. spaceru, a dziecko w wózku może w sumie 15 min. :confused2:

Antila​, mocno trzymam kciuki!

Antila będzie dobrze, nie martw się na zapas...
ja się do m nie odzywam (już od 2 godzin) i chyba go wyeksmituję z sypialni:crazy:, kąpał małą sam dzisiaj i ta przez cały czas ryczała a ja nie przyszłam mu pomóc taka jestem z...sta matka, a ja byłam wściekła bo od początku chyba dopiero drugi raz ją kąpał sam, na spacery też albo ja sama albo razem, nigdy on sam...już nawet teściowa mi mówiła, że K za mało czasu z nią spędza:-(

m chce mnie jutro wywieźć do moich rodziców, ale i tak pojedziemy w sobotę jak pierwotnie planowaliśmy, nie pozbędzie się nas tak łatwo...a w piątek rocznica i chyba nici z miłego nastroju...

no to się wyżaliłam...

ania_kropla, mój mąż nigdy nie kąpał młodego. mnie to sprawia tyle przyjemności, że nawet nigdy nie prosiłam o to :-). ale jak będzie potrzeba, to raczej problemu być nie powinno, bo codziennie widzi, jak ja to robię (poza tym on zajmuje się przygotowanie kąpieli, tj. nalanie odpowiednio ciepłej wody, wylanie po kąpieli i wyczyszczenie wanienki). to tak samo jak z kupą :-D. on, "że nie będzie przewijał kupy i koniec", aż w końcu przytrafiła mu się podczas mojej nieobecności w domu i co? haha nie miał wyjścia ;-).
wyluzuj, nie warto się kłócić ;-)

Isia juz znalazlam, kolysanie bioderkami przy sklonie badz w kleku z podpartymi rekoma o podloze :-)
Ja pamietam, bo nie bylam zaaferowana swoja koncowka ciazy ;-)(z wiadomych powodow), a czytalam Was uczciwie ;-):-)
Pozdrawiam cieplutko i duzo zdrowka dla maluszkow :-)

No ja daje gluten i wszystko ma ok. Anulka ma chyba potówki bo tylko na szyji i jednym poliku. Lekarz tez powiedział że to potówki. Bo uczulenie by było na całym ciele.
U nas z kapielami jest różnie. Starszą kąpał mąż od małego bo ja byłam po cc i strasznie mi sie szew goił. Teraz tak zostało do dziś on kąpie Lene jak jest a ja Anie
Z Anią też miałam cc,ale nogami i rękami zapierałam się by nie rodzić w Wołominie i dało radę. Po 2 cc doszłam w mig do siebie, bo o sto kroć było lepiej wykonane.

Antila - u nas ok, Lenka rośnie dobrze ale też mniej waży niż Nadia w tym wieku:). Nadia chodzi do przedszkola swojego w lipcu, normalnie czynne a w sierpniu będzie ze mną 2 tyg a na 2 tyg jedzie do dziadków. Na wakacje jedziemy we wrzesniu, kierunek Chorwacja;).
Cos wiem o tych chorobach bo Nadia też zawsze zdrowa była a ostatnio przytargała chorobę bostońską do domu ale już za nami.
Zdrówka dla dziewczyn i jak tam wizyta dzisiaj?

Dziękuję za kciuki, pomogły:-)Nie trzeba wycinać tylko obserwacja i okresowa kontrola zmiana łagodna:-)Czekałam tam chyba 4 godziny i mam dół tyle cierpienia dzieci. Byłyśmy w poradni onkologicznej pełno dzieciaczków do chemii, operacji, rodzice uśmiechający się przez łzy. Nie rozumiem, dlaczego to życie takie pogmatwane:-(
Arli my planowaliśmy Węgry, ale ze względu na choroby Marty szukamy czegoś w Polsce. W tą niedzielę jadę z mamą i dziewczynkami do Poręby Wielkiej na tydzień a w sierpniu z M szukamy czegoś na 2-3 tyg.
Bostonka to to coś z pęcherzami?

reklama
Do góry