reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Luty 2012

Witam Was Kobitki w niedzielne popołudnie. Mała jest tak kochana że już za nią sił nie mam z nadążaniem. Ostatnio wykąpałam ja popoludniu i zostawiłam na podlodze bez pampersa widze jak przebiera tymi nogami do sikania to szybko ja na muszle posadziłam. Dzielna dziewczynka to zrobiła siku i kupke. Mysle ze nie bede miec pozniej problemu z nocnikiem. A tu daje zdjecia mlodej.
Zobacz załącznik 488574Zobacz załącznik 488575Zobacz załącznik 488576Zobacz załącznik 488577Zobacz załącznik 488578

reklama
jakie fajne Dzieciaczki :-), a Kacperek jaki upaćkany :-):-):-)

Antila, blisko Kołobrzegu.

nadmorski klimat służy młodemu. nie dość, że po 3 miesiącach jazdy w spacerówce, przeprosił się z gondolą i spokojnie w niej drzemie!, to jeszcze dzisiejsza noc była CAŁKOWICIE przespana. jak poszedł spać przed 21, to o 6 rano (standardowo) pobudka! :szok::szok: z cyców mleko się lało, ale co tam. taka noc zdarzyła nam się pierwszy raz od porodu :-) (przypuszczam, że to zmęczenie po podróży, ale miło było :happy2:).

geniusia dobrze Ci idzie. Ja uwielbiam zdjecia, kupilismy teraz dobry aparat w koncu moze tez powinnam cos poczytac o fotografii?
No i Tomasz zlapal mysze. Malusienka ale jakos sie do domu przedostala.
Sasiadow kot wychodzi na dwor i dzisiaj po nocy mieli 4 pod drzwiami. Mysle, ze w ciagu 2-3 dni powinno sie towarzystwo rozejsc po okolicy a ten dom naprzeciwko nas bedzie juz regularnie mial trawe strzyzona. Co prawa ciagle sie rozpada i niewiadomo co siedzi w srodku. Ale jak przyjechal szeryf ostanio mowil, ze w nastepny piatek ma byc sprawa w sadzie i prawdopodobnie beda mieli nakaz rozebrania tego domu. On jest niczym nie ogrodzony, jakby tam dzieci poszly to mogloby byc nieszczescie.

Uff właśnie przed momentem złapałam Martę na krawędzi łóżka. W ułamku sekundy się przeturlała:szok:

geniusia dobrze Ci idzie. Ja uwielbiam zdjecia, kupilismy teraz dobry aparat w koncu moze tez powinnam cos poczytac o fotografii?ni.

Ja robię kurs internetowy w Akademii Fotografii Dziecięcej, na inny nie mam czasu. Dostaję opisy, lekcje, pracę domową. Wysłam swoje zdjęcia, instruktor ocenia. Dodatkowo wybrałam opcję zajęta mama, żeby mieć więcej czasu na zadania, przesyłam zdjęcia, kiedy mam czas odrobić zadanie.

geniusia to bardzo ciekawe. Fajnie, ze masz taka opcje. Moze powinnam poszukac u nas czegos jak dzieciaki do szkoly pojda.
Antila no juz sie zaczal czas kiedy trzeba miec oczy dookola glowy. Martino potrafi w 5 sekund sie przemiescic na zupelnie inny koniec.
Ja go juz wogole na lozku nie zostawiam, chyba, ze rano jak laduje na karmienie ale wstawilam barierke na ta strone. A tak to caly dzien na macie lezy i co chwila tylko przychodze go "ratowac" bo gdzies utknal.
Wczoraj bylo pierwsze "mama" ale tylko raz i koniec. Tatata, dadada, ajajaj ciagle na tapecie.

Betibeti nie wiem, czy jeszcze tu zaglądasz, jeżeli tak to mam pytanie.
Moja córa lat 3, 8 miesięcy ma dziwną manierę np zamiast Hello Kitty mówi Kikky zamiast ołtarz ołkarz czyli zamienia t na k , ale tylko w niektórych słowach. Co o tym myśleć:confused:
Isiu ja też zaczynam być czujna:szok:

czesc dziewczeta rzadko ostatnio bywałam na bb bo najpierw długie wakacje w Polsce bez internetu a potem troszku podczytywałam i pisałam na naszym forum u Mitry.
Postaram się ogarnąć oby dwa a jak nie dam rade to zostane tu bo szczerze powiem że tam dziewczyny tak chyba bliżej zaznajomione ze sobą piszą i oprócz Galway to prawie nie dostaje odpowiedzi na moje posty czy pytania no cóż.
ostatnio mam na tapecie temat odstawiania czyli podawwania innych pokarmów niz mleko,pewnie jeszcze niektóre z Was pamietaja że nie chciałam zbyt szybko przestawiać Maciej no i jakieś 2 tygodnie temu zaczęłam podawać mu warzywka ale nie papki tylko kawałki brokuł,marchewki i kalafiora. teraz wiem ze brokuł to jego ulubione sam już potrafi utrzymać i zassysać a kawalki niestrawionych brokuł znajduje w kupce hihi. Koncze czytac książke o BLW i zastanawiam sie czy mojemu dzieciu też pójdzie tak pieknie jak opisuje rodzice w tej ksiażce. chyba zrobie mu tez takiej gęstej kaszki jaglanej mam tą Holle z jakimś jabłkiem uparowanym moze pobawi sie łyżka i podje coś ręką. Kurde wiem ze na poczatku ta metoda dziecko nic prawie nie zjada ale troszk sie martwie coby mu to nie zaszkodziło. Fajnie gdyby ktoś jeszcze z BLW sie znalazł ;-)
a jak u Was z jedzonkiem????
poza tym nie wiem czy kolejne zeby ida ale Maciur strasznie piskliwy jest takie mruczeni mu sie wlacza jak piszczenie kotka=marudy i po całym dniu mam dość na dodatek ograniczył coś swoje posiłki.Wczesniej potrafił zjesc 5-6 butli po 180ml w ciagu doby +1-2cycek a teraz w ciagu dnia to mu musze wcinac zeby 2 butelki i jedna na noc czasem jedna nad ranem no i cycek 1 raz.

Witam nowych użytkowników mloda mama

Antila przeczytałam na nowym forum że pytasz Beti o podobną sprawę jak miała Nadia. Tyle że u nas na odwrót zamiast k mówiła t - totet zamiast kotek, tat zamiast tak.....gdy zaczęła przedszkole logopeda ja wzięła w obroty, raz w tygodniu miała zajęcia w przedszkolu i ćwiczenia do domu w zeszycie żebym wiedziała co z nia robić. Po kilku miesiącach już nie ma śladu po tym, bardzo szybko zaczęła mówić k ale problematyczne było użycie t i k w jednym słowie bo to jej się myliło ale naprawdę szybko tą umiejętność złapała i logopeda stwierdziła, że już nie musi chodzić na zajęcia. Polecam bo zwróciła uwagę na inne jeszcze sprawy i teraz mówi czysto i ładnie jak na ten wiek. Oczywiście r nie mówimy ale to nie pora jeszcze:).

reklama
Hejka.
Mój jutro kończy 6 m jejciu ale zleciało:szok:narazie jada mleczko z piersi tak około5 razy w ciągu dnia i 2 razy w nocy oprócz tego zupke tak około150 ml składajaca się z ziemniaczka marchewki dyni lub cukini no i oczywiscie troszke kaszy manny i oliwy z oliwek pomiedzy cycusiem dostaje jabłko ze słoiczka za pare dni dodam jeszcze do zupki mięsko z kurczaka.Niedługo chcialabym wprowadzić juz normalnie śniadanka i kolacje tylko musiałabym kaszke robić na mleku modyfikowanym a troszke boje sie alergii.
MŁODA MAMA nie obraź sie ale jaki sens jest sadzac takie małe niemowle na nocnik:confused2:
SPRITE zazdroszczę pobytu nad morzem ja mam rodzinę w Koszalinie byliśmy tam kiedys jak synek miał 5 lat myślę że w przyszłym roku sie wybierzemy.
ANTILA podobno takie zamienianie liter jest niepokojace i powinnas odwiedzić z mała logopedę.
TYNKA ja bym sie bała podawać młodemu kawałki tyle się słyszy o zakrztuszeniach,ja wolę narazie podawac papki ale tez nie za długo bo potem trudno dziecku poradzic sobie z kawałkami.
GENIUSIA z rota trzeba uważać najlepiej myć ręce z uporem maniaka a odwiedziny najlepiej odłożyć.
ARLI pisałaś że mała niechce pić z butelki a może spróbuj kubka niekapka lub butelki z ustnikiem mój sam sobie pije wodę myślę że z mlekiem nie będzie też problemu.

Ostatnia edycja:
Do góry