Lebara84, hej! hmm.. u nas też były 3 drzemki w ciągu dnia ( zazwyczaj2x40min i 1x1,5h), bo syn odsypiał noc, w której budził się/czasami budzi co godzinę. ale wraz ze zmianą czasu zmieniłam mu też pory drzemek, żeby nie było późno popołudniowej, bo wtedy jest już ciemno i wygląda jakby szedł spać na noc. także teraz wstaje między 6-7. w tym czasie ubieram go, jemy śniadanie, bawimy się. też jest wiercipięta, więc wszędzie go pełno. dziś chwila nieuwagi, bo rozmawiałam przez tel. i zepsuł mi myszkę z kompa

, po prostu wyrwał kabel z niej

ech. między godziną 10-11 kładę go na drzemkę. jak wstaje, to cyc i znowu zabawa i spacer. około 14 obiad i jakoś po 15 druga drzemka. później już do wieczora zabawa z przerwami na jedzenie. kąpiel od zawsze przed 20, cyc na dobranoc i idziemy spać po 20. w nocy kilka pobudek (ale ostatnio nie co godzinę, bo od kilku dni śpi z nami w łóżku i jest trochę lepiej).
co do menu, to my na razie bez białka mleka krowiego i jak kupuję słoiki , to dużo odpada, bo zawsze coś w składzie nie tak :-(. jak sama gotuję, to zazwyczaj, to samo co my akurat jemy. deserki są najbardziej ubogie, bo odpadają wszelkie budynie, jogurciki, twarożki. szkoda.
Dziewczyny, jak śpią Wasze Dzieciaki? tzn. używacie już poduszki i kołderki? młody śpi bez poduszki i przykryty kocykiem. ale jak leży wieczorem albo rano w naszym łóżku, to się tuli do mojej poduszki i mruczy sobie do niej. wygląda to tak, jakby wiedział do czego służy i bardzo chciał taką mieć :-).
byliśmy wczoraj na wizycie kontrolnej u neurologa. to samo, co po wizycie u rehabilitantki. uroda hipotoniczna

. niby ok. tzn. syn często lekko otwiera buzie i mamy ćwiczyć z łyżeczką przy karmieniu te mięśnie, ale skoro nie ma problemów z przełykaniem i żuciem większych kawałków, to powinno samo się "naprawić" w przyszłości. w każdym razie dostaliśmy wpis do książeczki zdrowia, że szczepienie odra-świnka-różyczka dopiero po 14 miesiącu z naszym przypadku.