Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
To mowisz Marta ze ten gaz wiele nie daje? Tutaj polozne zachwycaja sie nim i twierdza ze jest tak dobry ze niektore kobiety co chca epidural relaksuja sie tak ze rodza bez innych znieczulen. Jak widze niczego nie mozna byc pewnym jezeli chodzi o porodZaczynam sie stresowac :-(
jedynie co parcie mi wyszło ale mój był przerażony tym jak wyglądałam na twarzy.poli, co mniej więcej było w tym programie o karmieniu, że tak się przeraziliście? ja nie oglądałam bo za późno zobaczyłam na forum. Z własnego doświadczenia po tygodniu karmienia piersią mogę powiedzieć, że najtrudniejszy jest ten pierwszy tydzień. Przy nawale pokarmu myślałam, że nie wytrzymam tego, moje piersi były tak nabrzmiałe, że wyć mi się chciało, nawał trwał 2 dni, teraz moje piersi wróciły do rozmiaru sprzed ciąży. Od początku karmię przez kapturek więc ominął mnie problem popękanych brodawek, troszkę są podrażnione ale nie jest źle i wierzę, że będzie jeszcze lepiej
no to sobie popisałam, biegnę z cycem do glodomora
nacik - ja mialam dwa razy ktg, przy przyjeciu i na sam koniec, miedzy czasie sprawdzali tylko tetno. U mnie gdyby nie przebicie pecherza to pewnie bym nie urodzila. Od przebicia pecharza na rozwarciu 6 cm do urodzenia Jaska minelo 45 minut, a mieli mi podawac juz oksy, a tak obylo sie bez wspomagaczy. Byl gaz do dyspozycji, polozna mowila ze po nim jest sie jak na rauszu po lampce szampana, wlasciwosci przeciwbolowych nie ma, ale ja nie zdążylam o niego poprosic![]()
położna mówi że najwięcej widziała 138
nawet nie chcę sobie tego wyobrazić.
obyyyy
Mi też się wydaje, że opadł, ale nie dużo. Pewnie te bóle okresowe miały na to wpływ. Zresztą widze po całkowitym zaniku duszności, że coś się zmieniło